Short Nieuws l Hagenees drukt geld achterover : bestraft voor graaien in kassa l De Huttenheugte

DALEN – Hoe hoog het bedrag was dat B.R.G. (21) uit Den Haag achteroverdrukte als snackbarmedewerker van Center Parcs De Huttenheugte in Dalen werd niet duidelijk. Wel bekende de jonge Hagenees maandag bij de Asser politierechter dat hij tussen januari en november vorig jaar geld uit de kassa stal.
De rechter veroordeelde G. tot vijftig uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar. De man bleef erbij dat hij in een paar maanden tijd niet meer dan 500 euro had gestolen. Volgens Center Parcs had hij zeker 2000 tot 4000 euro achterover gedrukt, maar daarvoor was volgens de rechter onvoldoende bewijs.

Waarom G. geld verduisterde, werd niet duidelijk. Medewerkers van De Huttenheugte merkten dat er vanaf januari 2009 grote kasverschillen waren bij de snackbar waar G. zes dagen per week werkte. Toen de man uit Den Haag als verdachte in beeld kwam, hingen ze een camera op. Op de beelden was duidelijk te zien dat G. papiergeld in zijn eigen zak stak.

In november werd de Hagenees ondervraagt door een medewerker van een onderzoeksbureau, dat de zaak in opdracht van De Huttenheugte onderzocht. Tijdens dat verhoor bekende hij 4000 euro te hebben gestolen. Ook ging hij ermee akkoord dat bedrag en nog eens 4100 euro aan onderzoekskosten te vergoeden. “Ik heb het alleen bekend en toegezegd om er vanaf te zijn”, verklaarde G. maandag. “De man zei dat, als ik zou bekennen en betalen, de politie erbuiten werd gehouden. Dat was dus niet zo. Bovendien heeft hij me woorden in de mond gelegd.”

De rechter legde naast de werkstraf een voorwaardelijke celstraf op om te voorkomen dat G., die inmiddels bij een casino in de buurt van zijn woonplaats werkt, nogmaals in de fout gaat.

l Bovenstaand artikel afkomstig van
l Emmen.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.