Eerste Proef Cottages | Terhills

De eerste vakantiehuizen van het nieuwe vakantiepark Terhills Resort in Lanklaar zijn klaar, de ruwbouw dan toch. Het gaat om de huizen voor 4, 6, 8 en 12 personen. Het huis voor 2 personen wordt binnenkort gemonteerd. 

Door van elke soort vakantiewoning eerst een proefwoning te bouwen, kan bouwheer LRM controleren of die woningen er inderdaad uitzien zoals de LRM voor ogen had. Het gaat om houtskeletwoningen, die gebouwd worden door het Genkse Machiels Building Solutions, MBS. Filip Vercauteren: “Eerst gaan we bij ons in Genk een volledig 3D model maken. Dat wordt dan gemaakt op onze productielijnen in Genk en daarna getransporteerd naar de site en daar kunnen wij met een team van vier mensen een volledige woning op één dag samenstellen.” Het is dus een snelle en efficiënte manier van bouwen.

250 woningen in ruim één jaar tijd.
MBS hoopt de montage van de woningen tegen maart volgend jaar klaar te hebben. Maar dan zijn natuurlijk de huizen zelf nog niet helemaal klaar. Filip Vercauteren: “Dan is er nog een heel afwerkingstraject en dat zal tegen volgende zomer afgerond zijn.” De binnenafwerking zal gebeuren door Willemen Construct. Ook wat die afwerking betreft, zal er eerst één proefwoning helemaal in orde worden gemaakt. Sven Bogaerts van LRM: “We willen ook naar afwerking toe één woning perfect klaarmaken zodat we ons kunnen verplaatsen in de toekomstige gast en kunnen zeggen: “Is deze woning praktisch ingedeeld, zijn de kleuren mooi op ekaar afgestemd, is alles logisch en mooi? Daar kan dan uit geleerd worden voor de andere 249 woningen.”

Buitenkant in hout.
De vakantiehuizen zijn dus in houtskeletbouw gemaakt, maar ook de buitenkant is bekleed met hout. Sven Bogaerts: “Daar is bewust voor gekozen, want we willen dat de woningen maximaal opgaan in de omgeving, in het bos dus. We gingen ervan uit dat dat met hout de mooiste oplossing zou zijn, en als ik het nu zo zie, ben ik ervan overtuigd dat we de juiste keuze gemaakt hebben.”

Alle huisjes aan het water.
De achterkant van alle huisjes zal aan het water liggen, ofwel aan een bosrivier, ofwel aan het meer. 100 van de 250 woningen zullen ook een aanlegsteiger hebben. Sven Bogaerts: “Met elektrische bootjes kan je dan je woning bereiken, en je kan ook vanuit je woning met een bootje naar het meer of naar de centrale faciliteiten met het zwembad.”

van €75 miljoen naar €100 miljoen.
De bouw van het hele vakantieresort Terhills zal zo’n 100 miljoen euro kosten, eerst was sprake van 75 miljoen. Het is de bedoeling dat het resort in het najaar van 2020 opengaat.

Bron en volledige artikel: radio2.be

| Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.