Door Kinderogen | Pony Vakantie Center Parcs op Erperheide

Door Kinder Ogen is een nieuw onderdeel. En zoals je mag verwachten is het ook door Kinder Ogen geschreven. De Pony Vakantie op Center Parcs Erperheide is ook nieuw! Toen ik er van hoorde wilde ik daar natuurlijk gelijk een keer naartoe. Geen idee wat het precies inhield, maar het woord Pony en Vakantie klonk natuurlijk heel erg leuk! Uiteindelijk gingen wij een midweek naar Erperheide (yessssssss!). Mijn mama had al wel een beetje verteld ( wist ook nog niet heel veel wat ons te wachten stond) hoe het zou gaan. Ze wist dat je op je aankomst dag en vertrek dag geen pony zou hebben om te verzorgen. Dat vond ik wel heel erg jammer, maar de pony’s hebben natuurlijk ook wel hun rust nodig.

01

Nadat we hadden ingecheckt gingen we snel naar ons huisje toe. Daar aangekomen moest natuurlijk die achterdeur open, want ik wilde kijken! En jahoor, daar ligt dan een hele grote rijbak. Alles helemaal mooi nieuw nog. Toen ik dichterbij kwam kon je dus allemaal mooie houten beelden zien, bankjes en een plek om je pony vast te maken, vlakbij ons huisje. Midden in de rijbak was een schuurtje waar ook pony’s konden staan, een grote rijbak met zand, een stuk gras en je kon rondom de rijbak wandelen met je pony! Het ziet er allemaal zo leuk uit, dat ik wel gelijk een pony wilde ophalen.

02

| Op (naar) de Pony’s
Op dinsdag moesten we om half 10 verzamelen bij het schuurtje. Daar werden we verwelkomt door de mevrouwen die ons alles gingen uitleggen. Wat een pony wel en niet mag eten, bijvoorbeeld. Zo’n pony mag je natuurlijk geen chips geven. Een pony eet graag stro en wortels. En als beloning af en toe een suikerklontje.Wat heel belangrijk was dat je nooit achter een pony mag gaan staan, want ze kunnen namelijk heel hard schoppen. En ze kunnen ook bijten. Ook werden de caps uitgedeeld, want mochten we van de pony afvallen, was ons hoofd goed bedekt. Na de uitleg  gingen we met z’n allen richting de ponyweide waar alle pony’s staan.

Dus we gingen echt zelf de pony’s halen! Het was nog wel een stukje lopen, maar ik was zo blij dat het me niets uitmaakte. Eenmaal daar aangekomen moesten we allemaal buiten het hek wachten, want de pony’s moeten wel wennen aan ons. Dus werden ze één voor één de wei uitgehaald. Met een kleine korte uitleg over wie de pony was, werden ze verdeeld onder de kinderen. Ik kreeg Danni een wat grotere pony. Mooie bruine kleur had ze met een witte streep over haar neus. De terugweg mochten we op de pony zitten. Je mag de manen vasthouden, zodat je er niet snel vanaf zult vallen. Dat doet geen zeer, zeggen ze. Ik vond het eerst een beetje zielig, want dacht dat het pijn zou doen, maar ‘Danni’ merkte er niets van. We waren al snel echte vriendinnetjes geworden! Volgens mijn mama en papa lachte ik van oor tot oor!

03

De wandeling terug ging allemaal goed. Was erg leuk om al die pony’s met de kinderen te zien lopen. Terug bij de rijbak gingen we allemaal naar de plek achter ons huisje waar we de pony vast konden zetten. We kregen 2 emmers: 1 voor water en 1  om het stro in te doen. Mijn mama moest maar de emmer water vullen, want dat is te zwaar voor mij! Dus ik ging snel stro halen voor Danni. Toen kregen we nog een bak waar de borstels in zaten en de elastiekjes, want ik wilde wel vlechtjes maken in de manen (daar moest mama wel bij helpen).

08
Het koffertje waar alles in zit om je pony te verzorgen

| Lekker verzorgen! 
Ik kon maar geen genoeg krijgen van het borstelen en verzorgen. Ook kwamen ze nog lekker wortels brengen voor de pony’s. Je moet wel heel voorzichtig doen want een pony kan ook bijten. Dan moet je je hand helemaal plat maken het ze het eraf laten eten. Dan kunnen ze je niet zo snel bijten namelijk. In de middag werd er een oefenrit gemaakt in de rijbak. Ook kreeg je teugels en werd er verteld hoe je die moest vasthouden. Teugels zijn er om te kunnen sturen.

We moesten goed oefenen om langs de kant te lopen. Daarna was er weer de tijd om te verzorgen, knuffelen en mooi te maken. Aan het einde van de dag (16.30) moesten we weer verzamelen en gingen we met z’n allen weer terug lopen naar de ponyweide waar ze weer lekker konden rond rennen met hun andere vriendjes/vriendinnetjes! De eerste dag was al zo leuk! En toen kwamen er nog 2 van die leuke dagen.

04

Op woensdag gingen we weer om half 10 verzamelen en met z’n allen naar de wei toe. Deze keer mochten we mee de wei in om te kijken hoe ze de pony’s gaan halen. Danni bleek niet zo gemakkelijk te pakken te krijgen. Ze ging eerst rondjes rennen en uiteindelijk stond ze toch stil. Daarna mocht ik haar aanpakken en wachten op de stenen tot iedereen hun eigen pony had. Zoals gisteren gingen we met z’n allen weer terug naar het huisje.

Daar konden we weer even onze pony verzorgen want er stond een parcours op de planning. Het parcours bestond uit goed rondjes lopen in de bak langs de kant. Door de teugels konden we zelf goed sturen, maar ze gingen het nog moeilijker maken. We moesten over een buis stappen met onze pony. Dat deed Danni heel erg goed! Ik was trots dat zij en ik dat zo goed konden doen. Mijn mama liep natuurlijk ook wel er naast om een klein beetje te helpen, maar ik heb eigenlijk heel veel alleen gedaan! Ook moesten we achtjes gaan lopen tussen tonnen door. En om het nog moeilijker te maken moesten we bij ton 1 iets eraf pakken en bij de laatste ton het er weer opleggen. Maar hoe doe je dat dan met de teugels vast. Stiekem ging mijn mama mij wel helpen! Maar het was zo leuk om te doen!

Ik had dat nog wel uren kunnen doen, maar helaas er waren nog meer kinderen die het parcours wilde doen. Mijn mama en papa wilden op woensdagmiddag even iets anders doen op het park. Dus hebben we Danni bij de mevrouw gebracht en werd terug in de stal gezet. Dan hoeft ze ook niet de hele tijd aan het hek vast te staan. Die dag waren we te laat terug om Danni terug te brengen, maar gelukkig wordt ze dan gewoon meegenomen en terug gebracht.

05

| Ik ga wel een beetje huilen..
Toen was het alweer donderdag de laatste dag.. Ik vind dat helemaal niet leuk want dat betekent aan het einde van de dag dat ik ook afscheid moet gaan nemen. Maar zoals iedere ochtend gingen we om half 10 naar de ponyweide toe om de pony’s op te halen. Dit keer mochten we allemaal proberen om onze pony zelf te vangen. Zoals Danni iedere keer deed, rondjes rennen. deed ze dat vandaag ook weer, maar na 2 rondjes ging ze stil staan en kon ik zelf het halster om doen en haar meenemen richting het hek.

Daar gingen we wachten tot iedereen er weer was en dan weer met z’n allen terug lopen. Eenmaal terug konden we weer knuffelen en verzorgen. Ik heb toen wel al een beetje gehuild, want ik ga haar wel missen. Maar lang de tijd had ik er niet voor want we gingen een ritje over het park maken. Dat was zo ontzettend leuk! Door het bos wandelen, langs de huisjes, beetje klimmen in het bos en toen weer terug naar ons huisje.

S’middags gingen we de pony versieren en verzorgen in de rijbak. Daar stonden allemaal leuke versiersels klaar waarmee we de manen en de staart konden versieren. Ik had samen met mama al madeliefjes geplukt en in de vlechten vast gemaakt die we in de manen hadden gemaakt. Na afloop van het versieren gingen we nog een pony parade houden rondom de kinderboerderij. Alle mensen konden zien hoe mooi wij onze pony’s hadden gemaakt. Het was heel erg leuk!

Maar toen kwam er toch een einde aan.. Alle versiersel moesten weer uit de manen en de staart. De vlechten ook, want dat zit natuurlijk niet lekker als dat er zo lang in moet blijven zitten. Voor we naar de weide gingen lopen werden we nog verrast met een mooie medaille! Daardoor hadden we een mooi aandenken aan deze fantastische vakantie! En we kregen ook nog een certificaat mee! Daarna konden we nog afscheid nemen en was het echt tijd om weer terug naar de ponyweide te lopen.. Ik vond het heel erg moeilijk om afscheid te nemen. Maar mijn mama en papa hadden beloofd, dat we vrijdag voor we naar huis gingen, nog langs zouden gaan om even te kijken. En als we nog een keer op Center Parcs Erperheide zijn dat we Danni nog een keer gaan opzoeken.

07

Ik vond het een hele leuke vakantie! En zou wel ieder jaar terug willen. Ik mis Danni nog iedere dag, maar heb een mooie canvas van mijn mama en papa gehad met een mooie foto van Danni en mij erop.

| Praktische feitjes

  • Alle activiteiten worden onder begeleiding gedaan van minimaal 1 volwassene.
  • Voor de activiteiten oefenrit, ritje door het park en parcours met je pony geldt een maximum van 5 pony’s per sessie. (voor alle activiteiten staan 2 tijden vermeld)
  • Je pony is iedere dag beschikbaar vanaf 9.30 tot 16.30 m.u.v aankomst- en vertrekdagen.
  • Aan het eind ontvang je je eigen diploma.

| De (Comfort) Cottage

pony cottage2015

Je boekt je Pony-vakantie op Erperheide in een Comfort of Premium Cottage. Wij zaten in een Comfort én uiteraard kun je daar even binnenblieken: 5-pers. Comfort nr. 310.  

| De (Premium) cottage

premium pony cottage erperheide 2015Bekijk hier de 5 persoons premium cottage 317

| Foto’s

11057815_898979593476886_773391555358517022_n

Wil je samen met je kleine ook gastblogger worden over één van de activiteiten van Center Parcs. Dat kan! Meldt je samen aan op deze pagina: Door Kinder Ogen! (kliklink). En laat het ons door Kinderogen zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.