Primeur | Park Hochsauerland | Roton eruit, wicker erin : Nieuwe 2- en 6-pers. VIP Cottagetypes!

Terwijl we met ons allen nog net niet masaal richting de Flevopolder zijn afgezakt voor het spotten van enige cottagerefreshments – en daarbij onze tentjes hebben opgezet – timmert Park Hochsauerland – in alle nederige stilte – ook aan nieuwe cottagetypes en bijbehorende cottagesinterieur-shopjes!

Kleffe of gemoedelijke stelletjes kunnen zich ‘gemüdlich hinsetzen’ in jawel, dé nieuwe 2-pers. VIP cottages. Daarnaast kan bij er bij een 6-koppig reisgezelschap wederom flink in handjes worden gewreven, met enige stilzwijgende trots biedt Center Parcs ook voor hen een gloedjenieuw 6-pers. VIP cottagetype aan. Het is bijna te bewonderenswaardig op wat voor een hoog pitje Center Parcs momenteel haar nieuwe cottagestypes uit de magisch hoge hoed lijkt te toveren!

In deze ‘stilte voor de storm’ hebben diverse timmerlieden met beitel in de een een, en plamuur ’papje’ in het andere knuistje, zich in driftig de rondte gewerkt. Voor de oplettende lezer – waren deze tweetal betreffende cottagetypes al enige tijd waar te nemen in het cottagerijtje van deze Duitse bergbeklimmer, welke met al deze nieuwe cottagekunstjes wederom lijkt op te klimmen tot dé enige echte vijf-birds standaard! Met deze cottagevertimmeringen liet men het echter niet bij een witkloddertje hier of een bruinverzegeld tapijttegeltje daar, integendeel kosten nog moeite zijn gespaard gebleven!

Alle voormalige dieprode en vaak ‘stoffige’ karpetmatten zijn met jolijt uit de vertrekken getrokken en hebben plaatsgemaakt voor keurige vloertjes aan – in kleur variërende  – tapijttegels en een bijzonder fraaie blankgelankte robuuste laminaatvloer in de living. Hoewel ze officieel nog niet eerder in de zoek&boek-tabelletjes waren opgenomen, heeft een enkele sterveling toch al mogen ‘proefslapen’. Naar eigen zeggen waren deze dolletjes enthousiast over de vertimmeringen, en laten wij die goed onderbouwde mening, op basis van een stel aangeleverde verhullende kiekjes, ook meer dan delen!

Er lijkt geen ontkomen meer aan de kleurrijk bebloemde deco-achterwandjes op de badkamers, een grijsbruin getinnt nephoutnerfje op de mutliflex-achterwand verzegeld door een tweetal kapjes, met bijbehorende spots in de slaapkamers en bedrukte standvastige – gelukkig niet los te krijgen – fotoprints in zowat alle vertrekken. Aangezien wijzelf bij het voorgaande meer dan lekkerbekken, is het niet verwonderlijk dat ook dit ‘correcte plaatje’ zich in Park Hochsauerland heeft voorgedaan!

l De beuk in het interieur

Vernieuwde badkamers met jawel – een in correct pasteltinten uitgevoerd bebloemd decobord verzegeld door een tweetal spiegels doen zich voor ; evenals een trotse collectie aan bedrukte fotorpintjes aan de herbekwaste wanden. Met een fris patroontje – een tweestelling in groen- bruine aardetinten – kunnen we wel stellen dat de gordijnen in slaapvertrekken de ‘bruine brei’ weten op te fleuren. Maar is die ‘gewassen bruine beer’ niet wat eentonig? Neehoor, integendeel dat weet het vernieuwde interieur, in beide gevallen (2-pers. VIP en 6-pers. VIP) , juist in zijn geheel te ontkrachten!

Het gretige gebruik van sobere kleurpaletjes en donkere afzettingen weten het interieur juist een enorme elan mee te geven! Een schattig twee-zittertje – en een op twee vingers te tellen aantal aan fauteuils – weten de vervormde living gestalte te geven. Met succes, de gekozen kleurstellingen behoren dan wel niet tot het kookpunt van het extreme, zoals het geval in andere cottage’spinseltjes’ – maar weergeven juist een enorm chique uitvoering! Kwaliteit in stofferingen en de betreffende materialenkeuze zullen daarbij ook hoogstwaarschijnlijk hun doorslag hebben gegeven.

Naast een kleine ‘wasstraat’ – van een wastafel in de herziene badkamers – is het stoom afblazen in een heuze externe infrarood sauna in hoekopstelling. Daarnaast weet het praktische riedeltje op Center Parcs.nl – voor zowel het 2- als 6-pers cottagetype – enorm hoge ogen te gooien. Wat te denken van een enige echte wokbrander in de keuken, een inloopdouche met regenfunctie, een elektronische citruspers en een de inmiddels o-zo befaamde combimagetron met crispfunctie.

l Safe de hort op

Opmerkelijk zijn verder, in dit bijna op te dreunen cottage-specificatierijtje, de benoemde ‘Kids Step Stool’ en ‘laptopsafe’. Terwijl het eerste niet meer betreft dan een ietwat ‘veredeld’ opstapje voor de kleinste is die laatste toch wel een aangename verassing! In een verzegeld ‘kistje’ is je allerheiligste laptopje helemaal verantwoord ‘opgehokt’ tegen inbraak of andere problematiek. Dat wordt dus zorgeloos ronddobberen in de Aqua Mundo, zo garandeert ‘Happy Safe’ ons althans! Wij kunnen dan ook niet anders dan dat we verlekkerd het nieuwe cottage-design ‘anziehen’, laat nog maar een aantal van deze soortgelijkende verfrolletjes binnen de parkpoorten optrommelt worden !

| Interieurfoto’s
| SL877 Cottageummer 308
| Bruine krijtstrepen, tapijtegels en een eigenzinnig interieur

| Ons dankwoord
Voor bovenstaande interieurbeelden danken wij Center Parcs hartelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.