Center Parcs Park Bostalsee viert eerste verjaardag

Succesvol eerste jaar dankzij goede bezetting

Capelle aan den IJssel, 9 juli 2014 – Na een bouwperiode van ruim twee jaar, reisden de eerste gasten een jaar geleden af naar het Duitse Saarland waar Center Parcs haar nieuwste park aan het prachtige Bostalmeer opende: Park Bostalsee. Het 20e park van de vakantieaanbieder vierde vorige week haar eerste verjaardag. Met een gemiddelde bezetting van 69% heeft het park een bijzonder mooi jaar achter de rug. Tevens kwamen meer dan 50.000 gasten uit de streek een dagje naar de Aqua Mundo, het subtropisch zwemparadijs van Park Bostalsee. Het park noteert tot en met september 2014 een bezettingsgraad van 90% en alles duidt erop dat deze trend zal aanhouden.

image009image008

 

 

 

 

 

 

“Met veel plezier doen wij ons uiterste best om aan alle wensen van onze gasten tegemoet te komen en zijn erg blij met het feit dat Park Bostalsee vanaf dag één zoveel vakantiegangers trekt. Onze klantgerichte aanpak, de prachtige locatie aan het meer en de grote hoeveelheid aan in- en outdoor activiteiten trekt bovendien talrijke daggasten”, verklaart Esther Puma, General Manager van Center Parcs Park Bostalsee. “Het personeelsteam dat we hebben samengesteld – en dat overwegend uit de directe omgeving komt – is in alle opzichten uitstekend en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Daarnaast behoren we tot de meest belangrijke werkgevers in de omgeving, wat vanaf het begin ook één van onze doelstellingen was.”

“Park Bostalsee is samen met de Saarland-Thermen één van de trekpleisters van het lokale toerisme. Sinds de opening levert het park een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de regio. Tegelijkertijd heeft het park talrijke banen in de toerismesector gecreëerd”, aldus Anke Rehlinger, Minister van Economische Zaken in de regio Saarland.

Het park, dat een oppervlak van 90 hectaren in het Duitse Saar-Hunsrück natuurgebied beslaat, is in slechts één jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijke motor voor de regio. Dankzij promotie en kaartverkoop van attractieparken uit de omgeving, helpt Park Bostalsee eveneens de omzet van lokale bedrijven te verhogen.

Op het park zijn 500 luxe cottages gebouwd, verdeeld over drie categorieën: Comfort, Premium en VIP. Uiteraard is in het park alles aanwezig wat Center Parcs uniek maakt: de Aqua Mundo ­– het subtropisch zwemparadijs met glijbanen, golfslagbad, draaikolken en een indoor waterspeeltuin – en de Market Dome, het overdekte tropische centrum met een supermarkt, restaurants en activiteiten voor de hele familie. Tijdens het eerste jaar kwam daar direct een reeks nieuwe in- en outdoor activiteiten bij. Zo werd een klimbos met apart parcours voor kinderen geopend, is er een lasergame arena voor actieliefhebbers en kan men voor ontspanning terecht in het wellnesscentrum, waar cosmetische behandelingen en massages op het programma staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.