Center Parcs ontvangt elektrische auto’s, powered by Eneco.

Capelle aan den IJssel, 10 oktober 2013 – In het kader van de Dag van de Duurzaamheid ontvangt Center Parcs van partner Eneco een aantal 100% elektrische auto’s. De zogenaamde Mitsubishi MiEV’s zullen worden gebruikt door het personeel en de gasten van Center Parcs Het Heijderbos in Heijen, Center Parcs De Eemhof in Zeewolde, Center Parcs De Kempervennen in Westerhoven, Center Parcs De Huttenheugte in Dalen, Center Parcs Het Meerdal in Amercia en Center Parcs Park Zandvoort. Op elk park komt een oplaadpunt met plek voor twee elektrische auto’s, ook deze oplaadpunten zijn beschikbaar voor gasten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de HollandseWind-stroom van Eneco. Het unieke aan dit concept is dat men per park kan zien welke windmolen de energie heeft opgewekt.

Even opladen tijdens de vakantie
Voor de gasten van Center Parcs is hun vakantie op één van de parken ideaal om de batterij weer helemaal op te laden. Sinds vandaag geldt dat ook voor de batterij van hun elektrische auto, en dit gewoon op de centrale parkeerplaats van de verschillende parken.
Paul Geraeds, Directeur Marketing van Center Parcs, verklaart de motivatie achter deze samenwerking: “Dit is voor ons een dubbel duurzaam initiatief. Enerzijds 100% CO2 neutraal vervoer en anderzijds is het een mooie gelegenheid voor gasten om hun elektrische of hybride wagen tijdens hun vakantie op te laden.”

Sinds de oprichting heeft Center Parcs natuur en milieu hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid is voor Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties geen modewoord maar een continue streven. Altijd op zoek naar manieren om nog groener te worden, is Center Parcs de enige aanbieder in de sector met het ISO14001 certificaat. In de parken komt dat tot uiting dankzij de ‘Groene Daden’, concrete doelen die het milieu een stap verder helpen, voor zowel medewerkers als gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.