In Bois aux Daims slaap je in een boomhut waar Robinson Crusoe jaloers op is. | Update; nieuwe kiekjes!

Bispinger Heide heeft ze, De Kempervennen zou ze krijgen én ook op Trois Forêts staat er eentje in het meest verre uithoekje van het park een pilot te zijn. Die van de Kempervennen gingen misschien niet door, maar die van Bispinger Heide zijn toch wel een hoog succesje tussen de bomen. Jullie weten vast dat wij het hier over de Treehouses van Center Parcs hebben én dat Center Parcs nieuwste Bois aux Daims je in tien verschillende Boomhuisjes een echte Robinson Crusoe kunt zijn. En je met een koddig mandje je boodschapjes naar boven kunt takelen.

We durven niet meer te zeggen of het over gewaaid is, vanaf de andere kant van het Kanaal, maar anders dan anders zijn ze zeker. In Engeland hebben ze namelijk ook van die super-de-luxe verblijven op grote hoogte. En daar, in Sherwood- en Longleat Forest zijn ze zelfs écht super de luxe. Want waar heb je nú een echte game-room met pooltafel tot je beschikking in een vakantiehuisje. En niet zomaar een. Maar zover is het hier niet. Nog niet. Die van Bispinger Heide zijn bescheiden, maar ontzettend fraai. Het ontwerp is vernuftig én vooral doordacht.

Het meest doen ze nog denken aan bijen die een bijengraat hebben gebouwd; iedere afzonderlijke graat heeft een functie (woon-, slaap of badkamer) en is met één tussenliggende ruimte verbonden. Super slim én het streelt je ogen. En die glijbaan die je kunt verkiezen i.p.v. de trap vinden natuurlijk niet alleen de kleinste leuk. En ook het sterrendakterras is één van onze favoriete plekjes.

10507012_478231078994856_4625019241046344873_o

| Slapen doen we niet meer in een plat huisje
We kennen Center Parcs een beetje; alles moet net even anders. Eten moet je in een oude verlaten Mayatempel én slapen doe je ook allang niet meer in een plat huisje. Nee, ook in een dobberend bootje én tussen de bomen. En daarop doorvertaald zijn deze nieuwe boomhuizen. Er staat er al ééntje nieuw, maar vooral niet boekbaar, te wezen in Trois Forêts. En laat juist die nu net de test zijn geweest voor Center Parcs allernieuwste lekkerding in Vienne; Bois aux Daims.

En daar mogen we gerust zeggen dat het lijkt alsof ze een kind zijn of haar wildste fantasieën hebben laten tekenen. Kijk zelf maar. Het ontwerp is alles behalve strak of normaal. Het lijkt zo uit een prentenboek te komen. Eentje van Robinson Crusoe.  En zelfs die zou er jaloers op zijn.

| Niets is recht.
Je hoeft niet eens goed te kijken om het te zien, maar niets is recht. Alle ramen hebben een rare, fantasierijke vorm, het keukenblad loopt speels in de vorm van een boom mee en de muren lopen van hoog naar laag én andersom. En ook het interieur is niet zoals je die ziet in de boekjes; je slaapt zowat in een holle boom én de keuken zou zo uit de hut van Tarzan én Jane kunnen komen.  Maar wees niet bang, je hoeft niet te kokkerellen op een gasbrandertje. Alles is van alle gemakken voorzien; mooie kookplaat, combi-oven, ontzettend fijn ligbed én een nog best ruime woonkamer. Het zal vast niet voor iedereen weggelegd zijn, maar als je dat schattige, bijna snoephuisje uit de Efteling, ziet opdoemen in het bos, smelt iedereen. Deze boom(-klim-en-fantaseer-erop-los-)hut is d’r voor vier personen trouwens.

11087786_478230025661628_7010169317677283729_o

En dan vergeten we dat dakterras nog waar je lekker kunt wegdromen en je eigen boodschapjes naar boven kunt takelen. En er is ook een avontuurlijk uitkijkpunt, dat een beetje over het dakterras héén helt. Spannend! Uiteraard alleen voor de kinderen onder ons. Of voor de volwassen kinderen, natuurlijk. En als dat uitzicht in Vienne net zo is als hier in Moselle, dan willen we niet eens meer denken aan platte bungalowtjes. Wij zien onszelf er al zitten, maar dat had je vast al gemerkt.

NIEUWE UPDATE! | Interieur-foto’s Treehouse: Bois aux Daims!

| Pilot-Treehouse in Trois Forêts

| Video
Check het zelf in het onderstaande filmpje. Voor de duidelijkheid we zitten  naar de pilot in Trois Forest te kijken.

|  Virtuele tour
We worden op onze wenken bediend; eerst een magische video, toen een lekkermakende foto-serie en nu kunnen we binnenblieken to the max. Center Parcs heeft namelijk een virtuele tour online gezet en zoals algemeen bekend; een virtuele tour zegt meer dan 1000 foto’s. Geniet ervan.

Dit zijn alvast wat stills uit de virtuele tour:

 

Genoeg. Nu de echte virtuele tour. Prima; klik hier en je wordt direct doorgelinkd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.