Het gaat ‘lekker’ op De Vossemeren en Erperheide | Het grote Horeca-refreshment-overzicht | Update 02-06-2014 !

Nieuwe update is onderaan deze pagina te vinden.

29 november 2014

Dat ze er op De Vossemeren en Erperheide wel wat van kunnen is nu wel duidelijk. Afgelopen maandag opende op die laatste zonder al te veel bombarie – een klein Facebook-berichtje over het hoofd gezien, het Grand Café & Eatery. Het is bruin, robuust en een klein beetje gevaarlijk voor ietepeuterige kindervingertjes (zo vertelde een overbezorgde moeder op Facebook over de koddige open haard).

Maar ze gaan lekker ongestoord door; op Erperheide kunnen we volgende week al kluiven bij Fuego’s Adventure Grill en zondag 6 oktober kunnen we de eerste spreekwoordelijke ‘koeienvla’ naar binnen slurpen bij Evergreenz in De Vossemeren! Was een grapje hè die koeienvla, want het buffet-‘voer’ gaat er alleen maar op vooruit is ons ingefluisterd. En aangezien jullie dat net zoals wij graag nauwlettend in de gaten willen houden hier een overheerlijk overzichtje van wat waar gebeurt.

Hieronder puntsgewijs nog een keer de verbouwingsdata; zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan:

Schermafbeelding 2013-10-02 om 21.01.48

  • 9-9 tot 6-10 Market restaurant/Evergreens
  • 7-10 tot 13-10 Pancakes/Todays
  • 7-10 tot 4-11 Hammonds/Fuego
  • 4-11 tot  2-12 The Grill/Nonna‘s Pizza é Pasta
  • 11-11 tot 2-12 Grand Café

Schermafbeelding 2013-10-02 om 21.02.19

  • 2-9 tot 23-9 Grand Café/ Grand Café & Eatery
  • 9-9 tot 8-10 The Grill / Fuego’s Adventure Grill
  • 4-11 tot 2-12 The Market Restaurant / Evergreenz

| Nieuwe horecaconcepten en hun logo’s!
Bij nieuwe horecaconcepten horen nieuwe logo’s; niets is zo klaar als een klontje. Waar wij het hier in Nederland moeten doen met datzelfde lettertype’tje dat duizend-en-een keer wordt herhaald, is hier de creatieve armoe nog lang niet op. Sterker nog wij staan ervan versteld hoe het EvergreenZ-logo een geweldige moderne vertaling is van het oude, uit kratjes bestaande, Market Restaurant-logo. We maakte d’r een overzichtelijk plaatje van. Geeft toe, het is toch een plaatje!?

 

Deze nieuwe logo's sieren de Vlaamse horeca-formules!
Deze nieuwe logo’s sieren de Vlaamse horeca-formules!

| Artist Impressions

Ja, er is niets zo lekker als een beetje voorproeven, dat vinden ontwerpers en designers gelukkig ook. Om ons voordat er ook maar een likje verf is uitgedeeld of maar een miezerig tegeltje is vervangen krijgen we toch al een indruk van wat komen gaat. En dat is wel zo fijn, gezien de thematische concepten!

Menukaart | Fuego’s Adventure Grill
Het is klikken en vanuit je luie stoel alvast (voor)proeven! Er is wat van gemaakt zeg, we kunnen kiezen uit de Tequlla met een zoutje en citroentje en Mix-it-yourself-cocktails! En ‘gewone’ gerechten lijken hier niet te bestaan. Je eet van spiezen, dat is al heel wat, maar als je naar de Desserts kijkt, dan loopt alvast het water je in de mond. De Creme Brulee Vulcana bijvoorbeeld. Wij houden wel van dit thematische sausje! Oh, in het ‘echie’ is de menukaart rond, trouwens, dat verklaard de rode tekenlijntjes.


Schermafbeelding 2013-10-02 om 20.45.38

| Bij de Check-in al gelijk met je neus op de smakelijke feiten!

Op De Vossemeren steken ze niet onder stoelen of banken dat ze miljoenen verslinden aan booming horecarefreshments. Al bij het inchecken wordt een fraai in elkaar geknipt- en geplakte folder meegegeven. En dat ook nog eens in alle talen! Natuurlijk waren alle formules al bekend, maar toch leidde dit stukje papierwerk tot fijne nieuwe inzichten. Vooral de smaakvolle logo’s zien we eindelijk eens allemaal! En dat vinden wij leuk!

Schermafbeelding 2013-10-02 om 20.50.13
| Het letterlijke kijkje in de keuken bij EvergreenZ!
En zo is het toch fijn dat bedrijven tegenwoordig zo intensief aan ‘social media moeten doen’! Want De Vossemeren gaf ons op haar Facebook een smaakvol en letterlijk kijkje in de keuken. De buffetten staan, zij hetwel nog ongevuld, de ‘koelosale’ lampen hangen en de wanden lijken klaar voor hun mega wandprints zo geïmporteerd uit Boer-zoekt-Vrouw! Bij het zien van de foto’s misschien moeilijk voor te stellen, maar volgende week staan de eerste hongerige magen daar al op te scheppen.

Update l 2 oktober

Update | 3 oktober

| Update 5 oktober
‘Maar je moet het echt even in het echt komen bekijken’, nou aangezien wij van zulke open uitnodigingen waarheid maken, waren wij in De Vossemeren. Uiteraard bijgestaan door onze camera hebben we voor het gemak alles maar even vastgelegd. Catchy eye-catcher zijn de viertal led-schermen achter de buffetten. Je moet er namelijk niet schrikken als je binnen twee tellen oog in oog staat met een koe. Maar en komen ook schapen en andere ‘Ik-Hou-van-Holland’-landschapjes voorbij! Hieronder dus zoals beloofd wat kiekjes, omdat jullie anders nooit zouden geloven dat het zo gaaf geworden was!

| Update 7 oktober
Vandaag was het dan eindelijk(!)zover; E-day! De dag dat Evergreenz haar witte hekjes openzet voor de eerste hongerige gasten die wel een ‘koe op konden’. Na weken zwoegen is er al genoeg gezegd, dus doe hieronder maar gewoon even voorproeven. Wat je ook kunt proeven is de voorzichtige trots van alle bedienden, koks, chefs en ander personeel; kijk die koppies eens!

todays

Van Today’s maakte we even een sprongetje. Niet dat het ‘eten wat de pot schaft’ zo ontzettend spectaculair of nieuw is, maar het is toch verdories verfrissend binnen de vertrouwde Market Dome-muren. Pancakes / Orry’s Place of hoe ze het tegenwoordig ook willen noemen, moest – helaas – hiervoor wijken. De pannenkoekendraaiers kregen ter compensatie een pannenkoekencarrousel in Evergreenz.

Today’s is back to basic, dat zien we nu ook aan het niet echt enorm veranderde interieur, alles smaakt nog naar de meest kleffe pannenkoeken. Wat Today’s nog meer is; een drie-gangen diner voor 12,50p.p. en dat je er snel bij moet zijn. Vol is vol en op is op. Kinderen betalen maar een euro per levensjaar. En zoals het ‘eten wat de pot schaft’ betaamt is tot de ochtend van diezelfde dag nog mysterieus wat de kok in z’n pannetje heeft zitten! Reserveren is ook niet nodig, je schuift zo aan en de potten en pannen verschijnen zo op tafel; geen poespas, geen onnodige service. Lekker met ’t bordje, nog net niet op schoot, vol eten dat je zelf zo uit de pan schept. En op ieder potje past een dekseltje; er is vast wel een dag dat je het lekker vind en dan loop je zo even binnen, zonder te reserveren!

Schermafbeelding 2013-10-02 om 20.45.41

Op Erperheide steken ze niet onder stoelen of banken dat ze miljoenen verslinden aan booming horecarefreshments. Al bij het inchecken wordt een fraai in elkaar geknipt- en geplakte folder meegegeven. Natuurlijk waren alle formules al bekend, maar toch leidde dit stukje papierwerk tot fijne nieuwe inzichten; vooral de logo’s zien we eindelijk eens allemaal! En dat vinden wij leuk!

| Update 11 oktober

Schermafbeelding 2013-10-02 om 20.50.08

| Grand Café en Eatery is bruin, bruin en bruin-café!
Erperheide ging er begin van deze week met een primeur vandoor; het allereerst hersenspinseltje van Albron zag daar zijn levenslicht. Alhoewel, licht. Het is er vooral bruin, bruin en bruin, wat we er zien.

Het ziet er uit alsof de tijd er heeft stilgestaan en laat dat ook net de bedoeling zijn geweest. Het moest een klassiek koloniaal-sfeertje op te snuiven zijn en dat is gelukt. Wij vragen ons alleen af of ‘Berta uit Gent’, de Vlaamse zus van ‘Truus uit Delft’ de veranderingen gelijk opmerkt. Dat haalt niet weg dat de fijne neerplof-zitjes niet uitnodigen naar een tweede bakkie koffie.

Schermafbeelding 2013-10-02 om 20.50.13| Update 29 november.

Op Erperheide timmert men in alle stilte ook nog even door; daar komt Evergreenz al lekker van de grond. Nog voor Sinterklaas moet alles op 2 december eruit zien om door een (koe)ringetje te halen! We hebben wat foto’s doorgemaild gekregen, waarvoor dank, waar je al kunt zien dat ’t toch echt wel anders wordt dan op De Vossemeren! Maar 1 ding is hier zeker ook; die koele wandelende koeien achter het buffet!

 

 | Foto Update 02-06-2014

 

 

 

(Bron foto’s, behalve de eigen update van 5 oktober en 2 juni 2014; @cestourgie en Center Parcs Vossemeren-Facebook / Erperheide-Facebook)

Oh, laat hieronder gerust weten wat je ervan vindt! Vinden we leuk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.