Artikel l Mega-deal rond Center Parcs-eten

MEGA-DEAL ROND CENTERPARCS-ETEN

Voeding bij Center Parcs komt straks van cateraar Albron. Dit bedrijf voegt in 10 jaar een miljard omzet aan de huidige verkopen toe.
Center Parcs heeft alle activiteiten op het gebied van voeding afgesloten. De restaurants, andere eetgelegenheden en supermarkten op de vakantieparken worden vanaf de zomer van 2010 bestierd door Albron, een ceteraar uit de Meern (nabij Utrecht)
.

Door de overeenkomst tussen Center Parcs en Albron krijgen 1.800 medewerkers van Center Parcs de nieuwe uitbater als werkgever. De transactie heeft betrekking op meer dan honderd eetgelegenheden, waar in totaal rond 100 miljoen euro per jaar wordt omgezet. Center Parcs en Albron hebben afgesproken dat minstens tien jaar wordt samengewerkt. Door de deal is een eerder aangekondigde reorganisatie bij de voedselafdeling van Center Parcs van de baan.

Volgens directeur Teun Verheij van Albron is uit de eetgelegenheden en supermarkten op de vakantieparken van Center Parcs en zusterbedrijf Sunparks munt uit te slaan. ‘’We zullen moderne trends rond eten en drinken doorvoeren op de parken.’’ Wat betekent dat concreet? ‘’De versbeleving van de consument is veel dominanter dan voorheen. Daarnaast willen Center Parcs-klanten meer pure ingrediënten, er is op dit moment een hang naar gezond eten en duurzaamheid. Qua sfeer mikken we we in de restaurants op informeel delen met elkaar. Tijdenlang was de gedachte dat de consumenten vooral vluchtig wilde eten, nu zie je een omslag. De prijzen? We willen binnen de huidige bestedingspatronen van consumenten blijven. Dat betekent dat we dingen op het park niet duurder gaan maken. In de supermarkten zullen we meer de nadruk leggen op het aanbieden van verse gerechten in de bungalow.’’

Center Parcs heeft de deal met Albron voorgelegd aan de vakbonden. Pluspunt volgens het bedrijf is dat Albron de huidige cao respecteert, de medewerkers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden. Center Parcs is blij dat de samenwerking van de grond is gekomen, stelt een woordvoerder. ‘’We hebben vorig jaar goed in de spiegel gekegen en willen ons vooral focussen op verhuur en de ontwikkeling van parken. Wij denken dat Albron het aanbieden van voeding uitstekend zal verzorgen.’’

l Afkomstig uit
Eindhovens Dagblad l Editie Eindhoven en omstreken l 11 maart 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.