24Kitchen&Cottages op Center Parcs De Eemhof was een groot succes!

Afgelopen weekend ging de eerste editie van 24Kitchen&Cottages van start op Center Parcs De Eemhof. Voorafgaand aan dit fantastische evenement konden alle liefhebbers met een passie voor koken, een cottage boeken, om het hele weekend te kunnen genieten van alles. We nemen je mee op dit culinaire weekendje, zo waren jullie er ook een beetje bij.

Overzicht eemhof

Op vrijdag 17 april was er een lekkere VRIMIBO (je weet wel, een vrijdagmiddagborrel in de kantoorwereld) georganiseerd in Hamilton’s Bar. Daar kon iedereen genieten van een wijntje, biertje of een ander drankje met een lekkere bitterbal. Dat begon al goed.

Alle 24Kitchen-chefs hadden een heerlijk menu samengesteld wat werd geserveerd in de restaurants van Center Parcs De Eemhof. Esteé Strooker had het menu voor Evergreenz samengesteld, Danny Jansen voor Grand Café, Giovanni Caminita het menu voor Nonna’s, Andy McDonald het menu voor The Grill en Mounir Toub voor Zuiderzoet (het chique-de-friemel restaurant bij de Marina).

| Zaterdag: Kookcollege’s, Vraag het de Chef, Froodtruck-festival én Cinema-avond
Op zaterdag werd de aftrap gegeven door Roberta Pagnier die om 10 uur in de ochtend een risotto ging klaar maken tijdens haar kookcollege. Stap voor stap werd uitgelegd hoe je een smakelijke risotto kan maken. Er was tijdens en na tijd om vragen te stellen. Gedurende de dag waren er nog genoeg kookcollege’s te volgen van o.a: Andy McDonald, Mounir Toub en John Gerdsen. Corria Houthuizen was diegene die zich boog over de wijnworkshops. Natuurlijk mocht daarnaast de workshop Hartige Macarons van Esteé Strooker niet ontbreken! Daarnaast kon je aanschuiven bij “Cut the crab” van Angélique Schmeinck of bij de workshop Pasta di Giovanni van natuurlijk Giovanni Caminita zelf! We hebben nog van Esteé Strooker geleerd hoe we  een lam moeten uitbenen. Heftig en spannend tegelijk.

Er waren ook speciale ‘vraag ’t de chef’-momenten. Daar was ook gelegenheid om foto’s te nemen en natuurlijk je boek te laten signeren door je favoriete chefkok.

IMG_9063

De Cinema van Center Parcs De Eemhof was speciaal het weekend uitgerust met bijpassende films o.a: Charlie & The chocolate factory. Daar kon je even uitbuiken van al het lekkers wat je die dag had gekregen.

Er was op zaterdag een foodtruck festival en op zondag een delicatessenmarkt waar je allerlei lekkere hapjes kon proeven.

De zaterdag werd afgesloten met een kookcollege Rudolph’s Chocolaterie door niemand minder dan natuurlijk Rudolph van Veen zelf! Tijdens deze workshop werd de lancering van Rudolph’s nieuwste boek gedaan genaamd: ‘Rudolph kookt 2’.  Na deze lange dag werd het echt afgesloten met een After Diner Dance-feest.

| Zondag: wijnworkshops
Op zondag stonden er ook weer kookcollege’s, workshops, ‘vraag ’t de chef’ en wijnworkshops gepland. Het was een zeer geslaagd evenement en naar onze mening zeker voor herhaling vatbaar! Dus wij zeggen tot volgend jaar 24Kitchen&Cottages!

| Foto’s. Vanwege een defecte camera zijn er een hoop foto’s verloren gegaan. Hieronder toch nog een kleine reeks waarbij je toch even de sfeer kan ‘proeven’!

Meer Foto’s zien? Klik dan hier…..

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.