Wandel virtueel in Bostalsee-cottages | Virtuele Tour: Comfort- en VIP Pilot!

Natuurlijk wisten wij al het een en het ander. Van origine zou het een Sunparks worden. De villa’s – al dan niet nu wat degraderend cottages genoemd – zijn verdeeld over een begane grond én eerste verdieping. En het ‘gratis’ uitzicht, over het uitgestrekte grote meer, zou magnifiek moeten worden. Park Bostalsee dus. De bouw ervan loopt volgens de boekjes én vanaf 1 juni volgend jaar kunnen we al nagaan of er niets gelogen is over dat ‘ongekende uitzicht’. De accommodaties zouden dus anders worden dan verwacht. Duidelijk. Hoe anders, ook dat wisten we al. Maar dat ze zo ruimtelijk en licht zouden zijn, wisten we pas na het zien van de virtuele Tour. Zowel de Comfort- als de VIP-pilot-cottage is vanaf heden online binnen te wandelen! Op het Premium-type is het nog even wachten, zo blijkt.

De sites rondom de bouwactiviteiten in het stukje natuur aan de Bostalsee-oever dat tot 1,5 jaar geleden niet gebruikt werd door toerisme, zijn niet meer op één hand te tellen.  De Bostalsee-update-sites dus. Engelstalige sites, Nederlandse varianten, om over de Duitse nog maar te zwijgen. Maar op die laatste stuitte we deze morgen op iets leuks. Echt leuks! Waar wij ons natuurlijk al uren, al dan niet dagen vergaapte aan wat kiekjes, geschoten in de aller-aller-eerste Bostalsee-pilot-cottages, die dan als enige ook nog volledig zijn ingericht, kunnen we ons dat nu aan de Virtuele Tour! Van een beetje Duits laten wij ons niet afschrikken, waardoor al snel duidelijk is wat er vanaf juni 2013 verwacht kan worden. De twee pilot-cottages van Bostalsee zijn nu op een unieke wijze binnen te wandelen. Zij het virtueel. ‘Bitte eintreten’, dat deden wij natuurlijk maar al te graag!

Het doet zoveel meer dan een statische foto. Daar moet je immers al snel de bij elkaar geraapte decoratie’s en andere frutsels wegdenken, om over de fotogenieke gezinnetjes nog maar te zwijgen. Op deze Virtuele Tour niets daarvan. Een ding wat zeker is, dat uitzicht is vanaf deze pilot cottages al écht magnifiek, dat is zelfs af te leiden aan dit stukje virtuele beleving. Natuurlijk zullen de beelden wat vertekenen, om de ‘draai-as’ mogelijk te maken, waardoor wij nog harden hopen dat vooral de 4-persoons Comfort ietwat groter gaat uitvallen dan afgebeeld. De kamer daarvan is recht-toe-recht-aan, met een kleine zithoek tegenover de eethoek met aangrenzende keuken.

Iets wat ons de eerste keer niet gelijk was opgevallen, maar de tweede keer wel degelijk, is het gemis van een open haard. En zelfs bij een derde keer kijken bleef hij missen. Geen romantische open haard-taferelen gegund aan kleine gezinnetjes dus. Daarnaast blijft het houten plafond een opzienbarende keus, maar over smaak valt te twisten. Aan frisse kleuren is niet te ontkomen, maar wij konden de kreten van de stylisten ook nog wel herinneren: ‘De Comfort cottages zijn vrolijk en moeten voelen als thuiskomen’. Dat eerste kunnen we sowieso beamen door de ‘oranje-boven’-keuken en de wand die doorgetrokken is achter de keukentafel. Gelijk vrolijk! Zowel beneden als op de eerste etage doet alles verdacht ‘Des-Trois-Forêts’ aan, maar dat stemt ons tot op heden ook vrolijk. Stylisten, goed gelukt dus!

De aangrenzende VIP-cottage is qua indeling minder dat ‘koker-woonkamertje’ , hoewel de setting ervan vergelijkbaar is. Rechte keuken, uitvoering in licht eiken hout, en aangrenzend de keukentafel. De zithoek is opvallend van het ‘magnifieke’ uitzicht afgekeerd. Bespeuren wij hier enige breuk met de Center Parcs-filosofie, ‘vanaf de bank heeft u altijd een spectaculair uitzicht over een natuurlijke omgeving’?  Misschien kunnen we hierdoor wel de kleine landschapjes op de schilderijtjes, tegenover de hoekbank, verklaren. Wederom is de link naar Les Trois Forêts al gemaakt bij het zien van de bonte-om-en-om-zitvlakken in de hoekbank, maar die ‘link’ is er bij alles eigenlijk.

Een kleine opluchting en een sprongetje van het zien van de open haard. Het zij wel een beetje ini-minie. Opvallend detail blijft de ‘mysterieuze’ (zij)kamer. Deze is op de bijgevoegde plattegrond ingevuld met.. met wat eigenlijk? Wat blokjes, mogelijk kasten? Wat vreemdige blauwe matten, mogelijke zitbanken? Een relax- annex opvulkamer? Wij kunnen hier allerminst iets fatsoenlijks van maken. Mocht iemand dat wel kunnen, dan horen wij dat natuurlijk graag! Want hoe graag wij het anders zagen, in de Virtuele Tour blijft deze ‘Chamber of Secrets’ echt geheim. Vreemd. Boven zijn de kamers ruimer opgesteld, dat begint al gelijk bij de overloop. De masterbedroom beschikt zelfs over een heuse inloopkast. Hoewel, de betreffende kast is in een ietwat aparte ruimte geplaatst. Het is maar net hoe je het beestje een naam wil geven.


Genoeg geneuzel van ons, dus ontdek het zelf. Check de ‘Virtuelle rundgänge’ hier: http://www.cp-bostalsee.com/das-projekt/virtuelle-rundgaenge.html

3 reacties

  1. Martijn l ECP-webteam

    Wat vinden jullie? Het ontbreekt in de 4-persoons comfort aan een open haard. Zou dat voor jou een echt gemis gaan worden? En bevalt dat houten plafond jullie wel? Wij zijn benieuwd naar jullie meningen!

  2. Is zeker een gemis.

  3. Jammer geen openhaard bij comfort. Maar de vip ziet er geweldig uit zeg! Doet me ook erg denken aan LTF. Alleen ben ik wel blij met de sauna hier. In ltf was die erg krap, zelfs met 2 pers zit je daar niet lekker relax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.