Telegraaf l Run op Cottages – Stormloop voor bungalows

Park zonder vuurwerk
Run op kerstbungalow is een knaller                                                                                                                                               door Ronald Veermanr

AMSTERDAM – Nederlanders willen ondanks de recessie massaal een paar daagjes weg met de kerstvakantie. Bungalowparken in ons land en over de grens spreken zelfs van een heuse stormloop op hun huisjes.
Vermoed wordt dat vooral veel wintersporters, die dit jaar hun dure reis naar de sneeuw een jaartje overslaan, er alsnog met de feestdagen even uit willen.

“Het is echt opvallend. De huisjes lopen veel harder dan vorig jaar. Onze grotere bungalows zijn rond de jaarwisseling zelfs al bijna uitverkocht”, aldus directeur Bas Hoogland van Landal, dat ruim zestig parken uitbaat. Vooral gezinnen en families boeken momenteel op grote schaal drie- en vierdaagse uitjes in de bossen om rond de jaarwisseling toch een weekend of midweek te ontspannen.

Luxe
Een beeld dat bevestigd wordt door Center Parcs, dat eveneens een opvallende toename van het aantal boekingen waarneemt. “Je kunt het echt wel een ‘run’ noemen”, zo stelt woordvoerster Monique Dekking. “Wat ook erg opvalt is dat vooral de luxe huisjes enorm in trek zijn. Wellicht als vervanger van de dure skivakantie, want het mag dus wat kosten. Onze ‘woonboten’ en ‘cottages’ met buitensauna’s zijn bijvoorbeeld in veel parken al volgeboekt.”

Behalve een paar dagen gezellig feestvieren willen ook veel Nederlanders juist de rust opzoeken in de bungalowparken. Zo blijkt het speciale ‘vuurwerkvrije’ park dat Landal dit jaar op de Veluwe aanbiedt een regelrechte knaller.

“Als we dat eerder hadden geweten hadden we zeker meer parken tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrij verklaard, maar helaas kan dat door de vele boekingen nu niet meer”, zegt Hoogland, die naast rustzoekers vooral ook veel hondenbezitters op het bijzondere park ziet inspringen.

De run op de kerstperiode neemt echter niet weg dat ook de bungalowparken dit jaar een matig jaar draaien. “We zitten nog steeds duidelijk in de min. Vergeet niet dat de bungalowparken het vooral ook van de uitjes tussendoor moet hebben. De derde, vierde of zelfs vijfde vakantie. Daar is dit jaar door gezinnen flink op bezuinigd”, aldus Dekking

l Afkomstig van
Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.