Plopsa Indoor Coevorden l Standbeeld Kabouter Plop gestolen

Coevorden – Vrijdagnacht is het standbeeld van Kabouter Plop in Coevorden-Dalen gestolen. De Stichting Dalen Promotie, die het beeld in bruikleen had gekregen, is ontzet. Het beeld was stevig verankerd om diefstal te vermijden. Ook Plopsa zit verveeld met de zaak. Het beeld zou immers binnen enkele weken definitief verhuizen naar Plopsa Indoor Coevorden dat op 30 april de deuren opent. Tijd om een nieuw beeld te maken is er niet meer.

“Boos, verdrietig, verslagen… .“ Henk de Jonge van de Stichting Dalen Promotie is helemaal van slag. “Wie zou dit nou gedaan kunnen hebben? Wat heeft men aan zo’n beeld? Zijn het (zogenaamde) grappenmakers? En duikt het beeld straks op een andere locatie weer op?”

Het standbeeld van Kabouter Plop werd naar aanleiding van de eerste steenlegging in september op de bouwwerf van Plopsa Indoor Coevorden geplaatst. De Stichting Dalen Promotie kreeg het beeld nadien in bruikleen om het aan de ingang van het dorp te plaatsen. “Het vergde veel organisatie en inspanning om dat beeld daar te plaatsen. Dat is nu allemaal voor niets geweest” betreurt Henk de Jonge.

Het moet de dieven heel wat moeite hebben gekost om het beeld van Kabouter Plop te ontvreemden. Het standbeeld van maar liefst 2 meter hoog werd op een betonnen voet vastgezet met bouten. Die bouten waren niet alleen goed vastgeschroefd maar ook gelast. Als extra veiligheid zat door de enkel van het beeld een extra bout die ook weer aan de voetplaat van het beeld was vastgeschroefd en gelast. Een stuk van die bout (duidelijk doorgezaagd) en enkele bandensporen zijn tot hiertoe de enige sporen die van de dieven werden ontdekt.

Plopsa wil het beeld van Kabouter Plop zeker terugvinden. Op 30 april opent Plopsa Indoor Coevorden zijn deuren. In dat park is een plaats voorzien voor dat standbeeld. Als dat beeld niet wordt teruggevonden, zal die plaats leeg blijven want tijd om een nieuw beeld te maken is er niet. Plopsa zou hierbij graag een oproep doen aan eventuele getuigen van de diefstal of aan personen die een tip zouden kunnen geven om dit te melden via info@plopsa.be. Waardevolle tips worden onmiddellijk aan de politie doorgegeven. De directie van Plopsa belooft de getuigen wiens tip voor een doorbraak in het dossier heeft gezorgd, te belonen met 4 jaarabonnementen van de Plopsa-parken.

Ironisch genoeg lanceert Marketing Drenthe (van de provincie Drenthe) in het kader van een communicatiecampagne een grote zoekactie naar de ‘gouden Kabouter Plop’. Plopsa benadrukt dat deze actie niets te maken heeft met de diefstal van het standbeeld.

l Bovenstaand artikel afkomstig van
www.blikopnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.