Jean Henkens ondernam 'heldendaad' in Cambodja l 'Blik op Trois Forêts l Update : nieuwe foto's!

Een enorm, en dat in de letterlijkste zin van het woord, met zijn 16 meter en 10.000 kilo zwaargewicht, zorgenkindje was het destijds aan een dergelijke oever van de 4909 kilometer tellende Mekong-rivier in het zuidelijk gelegen Cambodja.

We reppen hierboven over de ‘uit de kluiten gewassen’ trots van Jean Henkens, de man met dé groene vingers binnen Center Parcs. Hekens vervuld namelijk de rol van hofbioloog binnen de vakantieparkketen. En het mag best worden gezegd dat , de eerder vernoemde beste man, een heus leven redde. Benieuwd hoe nu precies de schors aan de bast zit? We verklaren het allemaal. Met zijn kolos aan 10.000 kilo en 16 meter in de hoogte is de Ficus Religiosa, te beprijzen als de oudste, grootste maar ook tevens zwaarste boom die in de veel gewogen en besproken geschiedenis van Center Parcs getransporteerd is. Deze enorme kluit, vormt samen met 1.400 andere tropische vegetatie het ‘groene konvooi’ wat per 130 vrachtwagen van het Nederlandse Naaldwijk geheel en wel getransporteerd wordt naar Center Parcs nieuwste trots, Les Trois Forêts in het noorden van Frankrijk, welke 21 mei haar poorten wagenwijd en met Franse flair zal openen. Alhier zal de enorme kluit zijn deel uit moeten maken van de immense transparante Grande Serre. Een hele wereldreis, van Cambotja naar het natte en grauwe Nederlandse klimaat en dan gelijk ingeladen worden voor de volgende rit, richting Frankrijk.

En dat geredde leven? Deze Religiosa is door het ingrijpen van Henkens aan de dood ontsnapt. Zij was namelijk met haar wortels half in de rivier gezakt waardoor de eerste de beste Moesson haar ten onder zou laten gaan. Enfin, na deze ‘heldendaad’ was het echter nog niet voorbij met de kopzorgen, het ingrijpende transport bracht ook de nodige zorgen met zich mee. ‘Het blijft toch een levend iets’, oppert Henkens, terwijl ‘zijn’ grote schors met gepaste voorzichtigheid, maar ook met de meeste moeite op het transport wordt geladen. Na uren met de nodige zweetdruppeltjes op het voorhooft kon Jean afgelopen dinsdag met trots en een glimlach van oor tot oor opperen ‘Ik rijdt achter hem aan’.

Foto’s l

[pe2-gallery class=”alignleft” ] transport-center-parcs_-vd-arend-001.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-006.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-016.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-021.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-023.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-027.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-037.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-041.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-045.jpgtransport-center-parcs_-vd-arend-053.jpg23795_383054377450_310457427450_3662921_1860212_n.jpg23795_383054387450_310457427450_3662922_5198156_n.jpg[/pe2-gallery]

Nieuwsitem l RTL Nieuws – RTL4
De heldendaad van Dhr. Henkens behaalde afgelopen dinsdag zelfs een nieuwsitem, in het Halfacht Nieuws van RTL4. Rick Nieman, vaste presentator van het RTL Nieuws, rapporteert het bericht hieronder. Net gemist? Vooral geen nood, hieronder kun je het nieuwsitem naar alle gemak terug (her)bekijken.

l Videofragment l ‘Monsieur Nature’

Omschreven als dé enige echte ‘Monsieur Nature’, rept de Center Parcs’ ‘stambioloog’ – Jean Henkens -, met zijn beste vocabulaire op zak, in de Franse spreektaal, met uiterste passie, liefde en obsessie over al dat ‘natuurlijke schoon’, in het onderstaande videofragement.

l Meer Trois Forêts?
Alles overzichtelijk op een rijtje, bekijken rondom Center Parcs’ nieuwste trots nabij Lorraine op het Franse Vasteland? Onder de noemer ‘Blik op Trois Forêts’, vind je werkelijk alles rondom dit ‘park van de toekomst’. Benieuwd? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.