AMERICA - Debbie Kamphuis, divisiedirecteur bij Staatsbosbeheer, en Marketing director Andres Neira de Back van Center Parcs. Staatsbosbeheer en Center Parcs gaan een samenwerking aan en bekrachtigen dat door de ondertekening van een overeenkomst in locatie Het Meerdal in America, Limburg, waar ook het Kabouterpad voor kinderen werd geopend. FOTO MARTEN VAN DIJL / CENTER PARCS

Samenwerking Center Parcs en Staatsbosbeheer laat kinderen spelenderwijs kennismaken met de natuur

Rotterdam, 13 april 2017 – Op vakantiepark Het Meerdal maakten Center Parcs en Staatsbosbeheer gistermiddag onder toeziend oog van kinderen en genodigden bekend samen te gaan werken. Op deze manier brengen ze bezoekers van Center Parcs nóg dichterbij de natuur. Dit doen zij onder andere door de introductie van twee nieuwe activiteiten – ‘Het Kabouterpad’ en ‘Wannabe een Boswachter’ – op Center Parcs Het Meerdal in America (Noord-Limburg).

 

Op symbolische wijze en in aanwezigheid van Andres Neira de Back, Marketing Director Center Parcs Nederland, België en Duitsland, Debbie Kamphuis, divisiedirecteur Staatsbosbeheer en Kees Luijbregts, General Manager Het Meerdal en Limburgse Peel, werd vandaag op Het Meerdal de samenwerking tussen Center Parcs en Staatsbosbeheer officieel gemaakt.

 

Andres Neira de Back, Marketing Director Center Parcs Nederland, België en Duitsland: “Wij zijn erg trots op de samenwerking met Staatsbosbeheer. De missie van Staatsbosbeheer is zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de natuur. Daar kan Center Parcs zich alleen maar bij aansluiten. Heel mooi dat wij met deze samenwerking en de nieuwe activiteiten op Het Meerdal onze bezoekers nóg een stukje dichterbij de natuur kunnen brengen.”

 

Debbie Kamphuis, divisiedirecteur Staatsbosbeheer: “Staatsbosbeheer staat voor beschermen, benutten én beleven van natuur. We zien dit kabouterpad als een mooie eerste concrete stap in een brede samenwerking met Center Parcs. Het mooie is dat op verschillende plekken in Nederland onze gebieden aan elkaar grenzen. Dat biedt veel mogelijkheden om samen op te trekken.”

 

Nieuwe activiteiten

Onderdeel van de samenwerking tussen beide partijen is de introductie van ‘Het Kabouterpad’ en ‘Wannabe een Boswachter’. Door heel het land biedt Staatsbosbeheer kabouterpaden aan. Met de introductie van het pad in Center Parcs Het Meerdal kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar nu ook hier, gewapend met een rugzakje en een kaboutermuts op, en samen met hun ouders of grootouders een korte route lopen door de natuur. Onderweg luisteren zij naar een verhaal en doen zij kabouteropdrachten.

 

Voor kinderen tussen 4 en 10 jaar oud die ervan dromen om voor één dag een boswachter te zijn, gaat een wens in vervulling. Het Wannabe-activiteitenprogramma van Center Parcs – waarbij kinderen zich voor één dag inleven in een bepaald beroep – wordt namelijk uitgebreid met een nieuwe variant: Wannabe een Boswachter. Vooralsnog worden de activiteiten alleen in de vakantieparken Het Meerdal en Limburgse Peel aangeboden. Bovendien kunnen gasten onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer een excursie door Nationaal Park De Groote Peel volgen. Vertrekpunt is het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ospel.

 

—-

Fotobijschrift 1: Debbie Kamphuis (divisiedirecteur Staatsbosbeheer) en Andres Neira de Back (Marketing Director Center Parcs Nederland, België en Duitsland) tekenen samenwerkingsovereenkomst Center Parcs en Staatsbosbeheer.

Fotobijschrift 2: Kinderen lopen op Center Parcs Het Meerdal het nieuw geïntroduceerde kabouterpad.

 

Over Center Parcs Europe

Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties – is onderdeel van de Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al bijna 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door de talloze activiteiten voor ieder familielid, want het is pas echt vakantie als iedereen het naar zijn zin heeft, dan ben je echt even samen. Center Parcs bezit 21 Europese parken waar jaarlijks ruim 3,6 miljoen mensen overnachten. Het totale aantal accommodaties bestaat uit 14.041 appartementen en cottages in Europa. In 2014/2015 realiseerde Center Parcs een omzet van 586,2 miljoen euro.www.centerparcs.nl

 

Over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is een vitale maatschappelijke onderneming die als doel heeft de natuur in Nederland te versterken. Als uitvoerende organisatie van de Rijksoverheid ligt daarbij de nadruk op het kenmerkende groene erfgoed. Staatsbosbeheer is eigenaar en beheerder van 265.000 ha bos- en natuurgebieden verspreid over de 12 Nederlandse provincies en levert een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke doelen als nationale waterveiligheidsdoelstellingen (langs de kust en grote rivieren), hout- en biomassaproductie, natuureducatie, drinkwatervoorziening, regionale economie en sociale cohesie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.