Plopsa Nieuws l Bouw Plopsa Indoor Coevorden ligt goed op schema

DALEN – De bouw van het attractiepark Plopsa Indoor Coevorden ligt goed op schema. Dat zegt bouwcoördinator Luc Van der Biest tijdens de rondleiding door de hal die gebouwd wordt naast Center Parcs de Huttenheugte in Dalen. ,,De officiële opening voor genodigden vindt plaats op donderdag 29 april. Natuurlijk is dan ook K3 van de partij.”

Het is een drukte van jewelste op het bouwterrein. Overal bouwkranen en shovels rijden af en aan. Zeker vijftig bouwvakkers zijn aan het werk. Niet alleen Nederlanders en Belgen, maar ook bijvoorbeeld Duitsers en Portugezen. ,,De meeste attracties worden gebouwd door gespecialiseerde bedrijven uit tal van landen in Europa. Veel werklieden overnachten en eten door de week op verschillende adressen in Dalen en gaan met een tas gevuld met vuile was in het weekend naar huis.”

De kinderen kunnen zich vanaf eind april volgend jaar naar hartenlust uitleven in meer dan twintig attracties. Zoals bijvoorbeeld De Zwiermolen van K3, de Glijbaan van Kabouter Plop, De Scheve Schuit van Piet Piraat, De Woeste Zee (een swingboot) en De Carrousel van Gert & Samson. En niet te vergeten de spectaculaire attracties De Piratenbaan (een achtbaan) en De Vuurtoren (een jumpingtower). ,,De eerste attracties zijn inmiddels getest”, vertelt de sympathieke Van der Biest.

Ook op het buitenterrein is het goed toeven. Daar is veel ruimte gereserveerd voor De Klimberg en voor De Dansende Fonteinen. Ook is al goed te zien waar de theatervoorstellingen gaan plaatsvinden. Terwijl de kinderen zich opperbest vermaken, kunnen ouders en grootouders terecht op één van de terrassen. Rondom Plopsa Indoor Coevorden wordt een parkeerterrein aangelegd met plek voor 750 automobielen. Op het parkeerterrein kunnen ook de touringcarbussen worden gestald.

Het duurt nog even, maar Van der Biest kijkt al uit naar woensdag 28 april. ,,Dan wordt namelijk iedereen die bij de bouw is betrokken, uitgenodigd om langs te komen. ,,Dan praat je al snel over zo’n driehonderd mensen. Van grondwerkers van het eerste uur tot metselaars en installateurs. Natuurlijk mogen ze allemaal hun familieleden meenemen”, benadrukt de bouwcoördinator. ,,We verwachten dat zo’n twaalfhonderd bezoekers komen proefdraaien.”

Honderden banen
Plopsa Indoor Coevorden heeft een oppervlakte van zo’n achtduizend vierkante meter. Het attractiepark is bijna een kopie van het overdekte attractiepark in Hasselt. De nieuwe publiekstrekker in Zuidoost-Drenthe biedt plek aan maximaal 3500 bezoekers per dag. Plopsa Indoor Coevorden verwacht ongeveer 400.000 bezoekers per jaar, veelal gezinnen met kinderen in de leeftijd van twee tot acht jaar.
Vijftig gemeenten waren in de race om het eerste themapark van Studio 100 in Nederland in de wacht te slepen. Uiteindelijk viel de keuze op Dalen. Doorslaggevend was de samenwerking met de gemeente Coevorden en met Center Parcs en de ligging ten opzichte van de Plopsa parken in België. Bovendien wonen in een straal van een uur rijden rond Dalen vier miljoen mensen.
Plopsa Indoor Coevorden is goed voor zo’n 75 fulltime banen. In de praktijk wordt veel met parttimers gewerkt. Dit betekent dat over ruim vier maanden vele honderden mannen en vrouwen een aantal uren per week aan de slag kunnen

l Bovenstaand artikel afkomstig van
Halloemmen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.