Persbericht l Center Parcs-parken volledig volgeboekt tijdens voorjaarsvakantie

– PERSBERICHT –

Vroegboekkortingen bij Center Parcs een groot succes
Center Parcs-parken volledig volgeboekt tijdens voorjaarsvakantie

Rotterdam, 10 februari 2010 – Nederlanders laten zich er door de economische crisis niet van weerhouden een korte vakantie te boeken. Zo zijn de parken van Center Parcs – marktleider in korte vakanties – aan de vooravond van de voorjaarsvakantie al volledig volgeboekt. Opvallend is dat juist de nieuwe luxueuze accommodaties, de Eden-cottages en woonboten, het snelst zijn volgeboekt. Dit is mede het resultaat van de succesvolle vroegboekingen die Center Parcs het hele jaar – dus óók in de schoolvakanties – aanbiedt. Ook hebben talrijke Nederlanders al een verblijf geboekt in Domaine des Trois Forêts, het vierde park van Center Parcs in Frankrijk dat in mei zijn deuren opent. Met de opening van dit park – het grootste toeristische project in Europa in 2010 – is de geboorte van een volledig nieuwe generatie vakantieparken een feit.

Ondanks de moeilijke economische omstandigheden zijn de parken van Center Parcs nu eerder volgeboekt dan vorig jaar. Er is weliswaar nog een beperkt aantal cottages beschikbaar, maar deze zijn naar verwachting in de komende weken volledig bezet. Gasten hebben dit jaar een duidelijke voorkeur voor luxe en comfort. Zo zijn de Eden-cottages – een nieuwe generatie cottages die vooral bijzonder zijn door de harmonie met de natuurlijke omgeving en vernieuwde architectuur – zeer in trek. De Eden cottages zijn zeer geschikt voor groepen tot zelfs 16 personen en van de modernste gemakken voorzien. Ook een verblijf op de woonboten – een bijzondere recreatievorm die Center Parcs in 2008 introduceerde – is erg populair. Hier kunnen gasten middenin de natuur en voorzien van alle denkbare gemakken onbezorgd recreëren. Bovendien boeken erg veel Nederlanders een verblijf in het nieuwe park Les Trois Forêts in de bosrijke omgeving van Moselle/Lorraine in Frankrijk. Een park dat moet gelden als dé benchmark voor toekomstige bouwactiviteiten van Center Parcs. Les Trois Forêts is een ecologisch en biodivers park. Zo verrijzen er 800 moderne eco-cottages die harmonieus opgaan in het omringende uitgestrekte bosgebied dat ruim 435 hectare telt.

“Juist in tijden van economische onzekerheid willen mensen meer tijd met elkaar doorbrengen.”, zegt Paul Geraeds, Marketing Director van Center Parcs Europe. “De groei van het aantal vroegboekingen wijst erop dat we hiermee in een zichtbare behoefte voorzien. Met de opening van Les Trois Forêts spreken we bovendien een nieuwe groep toeristen aan die zich aangetrokken voelt tot dit hoogwaardige recreatieconcept, waarbij in alle ontwerpen – van de cottages tot de Aqua Mundo en Market Dome – is gebruikgemaakt van de nieuwste ecologische inzichten.”

Vroegboekkorting
Center Parcs is de enige Nederlandse aanbieder die gasten de mogelijkheid biedt hun vakantie het hele jaar door vroegtijdig te boeken. Dit betekent dat iedereen die vroeg boekt – van twee tot zes maanden voor aankomst – een korting van 10 tot 20 procent krijgt op het verhuurbedrag. De Vroegboekkorting kan bovendien worden gecombineerd met 15 procent extra korting.
Zo is de Vroegboekkorting óók geldig in combinatie met de Jonge Gezinnen Korting, de Kids Korting en de 55+ Korting. De Vroegboekkorting geldt voor alle parken van Center Parcs in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Over Center Parcs Europe
Center Parcs Europe bestaat uit Center Parcs en Sunparks en is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Groep. Center Parcs Europe telt 21 parken (13 parken van Center Parcs, vanaf eind mei 14, en 8 parken van Sunparks) in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In 2009 boekten 3,6 miljoen gasten bijna vijftien miljoen overnachtingen. De omzet van Center Parcs Europe over het boekjaar 2008-2009 bedroeg 611,2 miljoen euro.

– EINDE PERSBERICHT –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.