Olifant plaatsen in de Aqua Mundo van Center Parcs Erperheide wij keken mee!

Het was al enkele maanden bij ons bekend dat er een olifant geplaatst zou worden in de Aqua Mundo van Erperheide. Door dat een palmboom zo goed als dood was moest die verwijderd worden. om die plek weer te vullen kwam er een olifant van 2000 kilo!

d1erpoli2015

In 2 avonden (nachten) werden de werkzaamheden uitgevoerd. Donderdag 20 augustus na het sluiten van de Aqua Mundo werd er begonnen.  Het begon natuurlijk met het weghalen van de palmboom. Dat ging niet zo gemakkelijk als gedacht. Eerst werd hij voor een groot gedeelte omgezaagd, toen moest de wortel er nog uit. Na enige tijd duwen,trekken nog eens duwen en nog eens trekken ging hij eruit. Alles ging met de nodige zorg om te zorgen dat er natuurlijk niets kapot gemaakt zou worden. Toen hij er uiteindelijk uit was moest de aarde nog uit de bak gehaald worden.

Toen dat gebeurd was werd de plantenbak dicht gemetseld en afgesmeerd zodat hij vlak zou worden aan de bovenkant. Er was een mal van de voet van de olifant en aan de hand daarvan wisten ze precies hoe ze te werk konden gaan.

bakolierperheideolifnat2015001

Woensdag 26 augustus ging het dan echt gebeuren! De olifant ging geplaatst worden. Rond half 9 kwam de vrachtwagen met olifant aan op Center Parcs Erperheide. Want om 21 uur zouden de werkzaamheden gelijk weer beginnen.

ol02erp2015

De olifant stond buiten al te wachten, op een pallet, om naar binnen gebracht te worden. Het was allemaal best spannend. Doordat hij zo zwaar is en door een vrij krappe opening naar binnen moest was dat even spannend. Al met al ging dat erg vlot. En stond hij zo snel al bijna op zijn plekje.. Maar toen kwam het ergste, daadwerkelijk op zijn plek krijgen. Met de shovel gingen ze hem optillen, maar doordat de shovel te breed was en niet de draai kon maken, kon hij de olifant niet hoog genoeg optillen. Er lag 1 steen waar hij absoluut niet overheen kon.

Er werden mogelijkheden besproken waaronder met de shovel het water in, maar dat is natuurlijk niet echt geen optie aangezien de Aqua Mundo de volgende ochtend gewoon weer open moet voor de gasten. Uiteindelijk gingen ze het proberen met de  heftruck van Erperheide zelf.

olierp2015443

Ook dat werd weer een spannend moment want die was een stuk smaller, maar kon hij daadwerkelijk de olifant van 2000 kilo optillen en op zijn plek zetten zonder dat hij ging omvallen? De heftruck had er echt wel moeite mee, maar uiteindelijk is het gelukt! De olifant heeft een mooie plekje in de Aqua Mundo gekregen. Toen hij eenmaal stond werd alles nog netjes afgesmeerd en de slagtanden werden er nog aangezet. De volgende ochtend werden de gasten verrast door een olifant!

olifantklaarerperheide0022015

Namens Eigen Center Parcs & het Aqua Mundo Forum bedanken wij Erperheide voor hun gastvrijheid & de gezellige avonden/ nachten! In het speciaal bedanken we Pieter, Davy, Marleen maar ook Rick Smits Total Green voor het mogelijk maken om er bij aanwezig te kunnen/mogen zijn! De overige namen zijn ons ontschoten, maar die bedanken wij natuurlijk ook!!

| Dag 1

| Dag 2

Meer zien of meepraten over de olifant op Erperheide kan via: www.aquamundoforum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.