Domaine de la Forêt de Chambaran l Frankrijk : Nieuwe verhullende Artist Impressions online!

Update 8 februari 2011 l Nieuwe Artist Impressions
l Werp een eerste ‘digitale’ blik op Center Parcs nieuwste aanwinst

Inmiddels druppelen er langzaam maar zeker, enkele verhullende Artist Impressions binnen. Een kleine knipoog naar het ecowondertje in het Lorrainse woud is hierbij maar al te snel gemaakt! De update checken? Klik dan snel door hieronder!

Center Parcs breidt uit : Vijfde Franse park – Domaine de Roybon in Isère

En Isère, grâce à un investissement de 387 millions d’euros, le Domaine de Roybon devrait générer 700 emplois directs. Sans oublier les retombées indirectes. On estime qu’une fois ouvert, le Domaine devrait dépenser près de 12 millions d’euros par an pour son approvisionnement et son entretien. Une manne qui profitera directement aux entreprises du département de l’Isère.

l Bovenstaande tekst afkomstig van Blog-Center Parcs.fr
Blog-Center Parcs.fr

Naast een prille zin over het gloedjenieuwe park dat nog volop in aanbouw is aan de rand van de Frans-Duitse grens nabij Moselle, Le Domaine des Trois Forêts, oppert het onlangs prille in het leven geroepen Franse Blog van Center Parcs, uitspraken over jawel, je leest het goed, een vijfde park op het Franse vaste land! Ditmaal helaas voor de ‘we gaan niet al te ver’ vakantiegangers of puur geluk voor de Nederlandse gasten welke de autorit het er dubbel en dwars voor over hebben, zal dit park in de Franse département Isère, komen te liggen. Goed voor een slordige 387 miljoen euro, probeert men het het vijfde park op rij, ditmaal onder de noemer ‘Le Domaine de Roybon’ over een niet al te lange periode uit de grond te ‘stampen’. Center Parcs breidt uit, dat kun je nu meer dan wel stellen, we zullen zien en vooral ook moeten afwachten wat de nabuurige toekomst ons (nog meer) zal brengen.

l Locatie
l Département Isère

——————————————————————————————————————————————————-

l Facts & Figures

  • Geplande oplevering : 2013
  • Geplande opening : Voorjaar 2013
  • Ligging nabij Chambaran Natural Park in Roybon
  • Ontwerp cottages in handen van : Jean de Gastines.
  • Uitvoering en materiaalkeuze : duurzame en ecologische materiaalkeuze, waarbij de materialen glas en hout dominant in de uitvoering aanwezig zijn.

—————————————————————————————————————————

Update 8 februari 2011 l Nieuwe Artist Impressions
l Werp een eerste ‘digitale’ blik op Center Parcs nieuwste aanwinst

Inmiddels druppelen er langzaam maar zeker, enkele verhullende Artist Impressions binnen. Een kleine knipoog naar het ecowondertje in het Lorrainse woud is hierbij maar al te snel gemaakt!

——————————————————————-

l Eerdere Artist Impressions

CENTERPARCS_ISERE_02.jpgCENTERPARCS_ISERE_01_.jpgCENTERPARCS_ISERE_03.jpgCENTERPARCS_ISERE_04.jpg
l Linksboven, Digitaal overzichtsplan ‘La Serre’, L’Aqua Mundo en surrounding

l Rechtsboven, Artist Impression : Entree ‘La Serre’

l Linksonder, Artist Impression : Restaurantzijde ‘La Serre’

l Rechtsonder, Artist Impression : ‘Multisport’, Sports Center

——————————————————————————————————————————————————-

3-D Weergaves l Cottages
premium-l-artist.jpgvip-l-artist.jpgcomfort-l-artist.jpg

————————————————————————————————————————————————————-

l Over 3-D Artist Impressions
l Wij nemen de primeur onder de loep

Center Parcs zal haar witgedrukte vlaggenmast wel tegen een habbekrats hebben ingekocht, aangezien deze zowel de laatste jaren als de toekomstige jaren gretig uit de ‘kast’ zal moeten worden gehaald. Terwijl de eerste gasten met wagenwijd geopend mondhoeken en enig ‘spring-in-het-veld’ hun nog ‘onvertrouwde’ denderpassen maken binnen de poorten van het zojuist geopende eco-paradijsje – Les Trois Forêts – zit Center Parcs onder de Franse zomerzon flink te ploeteren op haar nieuwste project, welke naar eigen zeggen rond het inluiden van 2013, uit de grond zal moeten worden gestampt. Dat Center Parcs, bij het openen van Les Trois Forêts, teruggrijpt naar haar veelbesproken wortels – cottages verscholen in het groen in combinatie een breed scala van faciliteiten en dat van de hoogste plank – dat komt bij ‘Center Parcs nieuwste’ wederom aan het licht, namelijk binnen het zuiderlijke Domaine de la Forêt de Chambaran, net om de hoek van Chambaran Natural Park in Roybon. Dit park zal inspelen op de bewandelde route, welke men bij Les Trois Forêts heeft ingeslagen, maar doet daar hierbij nog een aantal extra spades bovenop.

l Artist Impression
l Cottagerijtje – Klik op de onderstaande afbeelding voor een grotere weergave

Wederom haalt Center Parcs haar befaamde maar recent in ‘vakantieparkland’ geslingerde, eco-cottages, van stal. Dat Jean des Gastines meer dan ‘gebakken zit’, dat kunnen we immers wel opperen. Na chantiers als, uitbreidingen binnen de parkpoorten van Les Bois-Francs als Les Hauts des Bruyères, en het uitdagingsvolle Les Trois Forêts, is Des Gastines wederom de werkende hand achter deze nieuwe cottages, welke we gerust kunnen vatten onder de noemer ‘Eco-cottages version 2.0’. Opvallend binnen het cottagerijtje van Chambaran, zal vooral de terugkerende eerste verdieping zijn, welke we na het Canadese uitstapje, in de vorm van het karakteristieke Le Lac d’Ailette, niet meer in cottage-uitvoeringen hebben mogen bespeuren. Tevens behoord in dit ‘herziene’ plan van haar grote broeder in het zowel Frans als Duits sprekende Lorraine, het voortaan met droge voeten ‘binnendenderen’ in je eigen cottage tot een dergelijk nieuw facet. Jean voegde namelijk een schuin aflopende overkapping, toe aan zijn nieuwste trots, waarbij een het droog stallen van je gehuurde fietsen, een mooie bijkomstigheid vormde.

Natuurlijk kunnen we dit hierboven allemaal wel ‘leuk en wel’ aanprijzen, maar de gepassioneerde Jean des Gastines deed zojuist ook zijn eigen zegje over zijn nieuwste ‘karwijtje’. Jean des Gastines aan het woord :
‘Een moderne maar tevens vrij eenvoudige vorm van architectuur, welke zorgen voor het behoud en de verbetering van het bos-facet. De bosrijke omgeving en zorgvuldig ontworpen lay-out van cottages in kleine ‘eilanden’ werken een open blik in de hand en zorgen voor het gevoel van rust en totale onderdompeling in de natuur. Volledig omtrokken uit hout, een duurzaam en natuurlijk materiaal, die zich opent aan de buitenwereld door de werking van grote ramen en een eigen beplante ‘patio’. De ‘zonbreakers’ en schuilplaats voor de gehuurde fiets zijn nieuwe onderdelen.

Met de gebruikelijke riedel aan specificaties gaan ze over een prille drieënhalf jaar de brochures in, echter wij hebben huidig al beslag weten te leggen op een drietal cottagetypes. Hieronder kun je representatieve weergave zien van het accommodatie-aanbod van Center Parcs zuidelijke nieuwkomer. Een kleine kanttekening kunnen we jullie als lezer nog wel onder de riem steken, bij het bekijken van de onderstaande weergaves, houdt vooral de overkapte inkom, de spreiding van de 6-pers. Comfort cottage over een tweetal lagen en het inmiddels herkenbare en tevens vergelijkbare Les Trois Forêts-‘smaakje’ – in de vorm van wederom terugkerende interieurvormen en kleurstellingen -, zorgvuldig in de smiezen.

Het moest vooral een eyecatcher vormen binnen de veellal gebruikte item uit de vakantieparkland geplukte catalogus boordevol reguliere schuifdeuren, de harmonicschuifwand, veelvuldig in alle cottages toegepast, althans binnen de parkpoorten van Trois Forêts. Het eerder met gepaste trots opgespelde noemenswaardige leus ‘Living inside out’, welke Center Parcs huidig lyrisch op haar nieuwste accommodatietypes weet te spijkeren, moest nog prominenter aan de gast duidelijk worden door de volledig openklapbare achterwand van elke cottage. Echter zullen we het bij Jean’s nieuwste zonder moeten stellen, aangezien de innovatieve harmonivaschuifwand, hoe spijtig dan ook, dit maal weer is afgeschreven. Center Parcs ploetert ‘rustig’ verder kunnen we gerust opperen.

l 3D-weergave – Cottages
l Klik op op één van de onderstaande afbeeldingen voor een origineel formaat

[nggallery id=75]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.