Niet meer gratis parkeren Center Parcs Zandvoort

ZANDVOORT – Om haar gasten een parkeerplekje te bieden, is parkeren bij Center Parcs vanaf 1 july 2013 niet meer gratis.

Veel dorpsgenoten gebruiken de gratis plekken nu ook om hun auto te stallen terwijl zij gaan zwemmen of dineren op het huisjespark. Bij mooi weer weten veel badgasten hun ‘heilige koe’ ook hier te parkeren.

Dinsdag 25 juni 2013 installeerde een bedrijf uit het zuiden de apparatuur. Al jaren heeft Center Parcs vooral in hoogseizoen te maken met een overvolle parkeerplaats, wat er toe leidt dat de gasten niet meer kunnen parkeren en de auto’s noodgedwongen bij de bungalow moeten zetten. “Dit is niet de bedoeling” zegt Inge Zwaagman, General Manager van het park.

“Wij hanteren het uitgangspunt dat wij een autovrij park zijn, zodat kinderen veilig op de paden voor de cottages kunnen spelen. Ook dagrecreanten maken volop gebruik van onze parkeerplaats, en er zijn uiteraard veel mensen die een bezoek brengen aan ons zwembad. Deze mensen mogen uiteraard bij ons blijven parkeren, maar zullen daarvoor moeten betalen vanaf 1 juli 2013.”

Het tarief in combinatie met een zwembadkaartje is 3,50 euro voor de gehele dag. De overige tarieven zijn ongeveer gelijk aan de gemeentelijke parkeertarieven.

Er wordt tevens rekening gehouden met een ruime, vrije uitrijtijd van 30 minuten. “Veel ouders komen de kinderen even afzetten voor zwemles, of even snel een boodschap doen. Dit is geen probleem, iedereen kan binnen een half uur gratis uitrijden zonder parkeerkosten te hoeven betalen.”

Center Parcs Park Zandvoort verwacht geen extra overlast voor omwonenden en/of de doorstroming van verkeer op de Van Lennepweg en Vondellaan ten gevolge van het invoeren van dit systeem.

 

Bron: http://www.dichtbij.nl / http://centerparcs.vakantieparken-bungalowparken.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.