Met het vliegtuig naar Center Parcs; Amerika en China komen er (misschien) aan.

Nu is Center Parcs nog prima met de auto te doen, maar straks misschien niet meer. Het mag geen nieuws meer zijn dat er nieuwe parken aan zitten te komen in Frankrijk. Heel recent zelfs; deze zomer opent Bois aux Daims in het Westen van Frankrijk. Maar ze maken het nog wel bonter. Want misschien kunnen we ooit wel Center Parcs’en in Amerika en China. Dus dat wordt het vliegtuig. Sky is the limit, zegt CEO Mark Haak Wegmann letterlijk en figuurlijk dus tegen het Vlaamse Trends.be. Amai seg!

Het ging even een tijdje wat minder met ons o-zo-geliefde Center Parcs. Dat weten we allemaal nog wel. Maar nu lijkt het succes niet op te kunnen. Dat zie je ook meteen aan de enorme uitbreiding van de huisjesketen die steeds Zuidelijker wordt. Les Trois Forêts was al een stap in die richting, maar Bois aux Daims gaat nog veel zuidelijker. En er staan in Frankrijk nog meer parken op stapel. Ook bij de Oosterburen moet er bij Müchen een park uit de grond zijn gestampt, nipt tegen het Zwarte Woud aan. En dat is dan nog redelijk dichtbij, want met de misschien wel Chinese en Noord-Amerikaanse bestemmingen moeten misschien wel retourtjes ‘skyhigh’ gaan boeken.

| Handje schudden met Chinese vastgoedgroep
China staat volgens Mark Haak Wegmann sowieso wel op stapel. Hoewel het daar, naar zijn eigen zeggen, een ‘afgeleide van’ gaat worden. En al eerder hadden we het daarover. Er zou zelfs al een samenwerkingsakkoord met vastgoedgroep Beijing Capital Land zijn voor een park bij Peking. Maar nu komt Noord-Amerika(!), wow-wow-wow, daar zelfs bij! Al is het niet van vandaag op morgen. Center Parcs durft het niet aan om alleen de stap te zetten, maar zal alles aftasten met lokale ondernemers. Duimendraaien en afwachten, want wat zou dat gaaf zijn!

En dichterbij huis gaan de onderhandelingen over Terhills (bij de Vlaamse Maasvallei) ook nog steeds door. Al zijn ze jammerdebammer nog niet heel concreet. De oude mijngronden daar smeken al jaren om échte invulling en vroeger is Center Parcs er zelfs al begonnen met de aanleg. Verder dan wat palen en funderingen kwam het niet. Misschien dat de toekomst daar dus ook meer gaat brengen.

| Check het interview
Nee, we hebben het echt niet uit onze duim gezogen. Lees het interessante Sky-is-the-limit-artikel met Mark Haak Wegmann op: Trends.be

Zie jij zo’n overzeese Center Parcs zitten? En wat zouden ze daar dan anders moeten doen? Reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.