Meer doen met groen; Center Parcs sluit zich aan bij The Green Quest.

In 2020 moet d’r een recyclingsgraad zijn van 50% ten opzichte van 2015. Dat klinkt ambitieus, maar Mark Haak Wegmann, CEO Center Parcs Europe, was heel serieus. Een doelstelling die samenvat wat Center Parcs de komende jaren gaat doen. En afval is geen afval meer, maar een grondstof om mooie dingen mee te doen. Onze geliefde vakantiehuisjesketen heeft zich namelijk aangesloten bij The Green Quest. En ze gaan meer en meer doen om groen voor de dag te komen.

Vorige week was de kickoff op De Kempervennen. Toen werd het startschot gegeven voor een toekomst voor ons, maar ook de volgende generaties. Op verschillende thema’s; afval én energie, gaat Center Parcs eens kritisch naar haar eigen duurzaamheidsbeleid kijken. En waar nodig gaan er nog wat groene schepjes bovenop. En het kan al heel simpel: korter douchen of de verwarming wat lager. Alles om nog beter voor het millieu te zijn. Mooi toch!

| Oude en nieuwe parken
En niet alleen de recyclingsgraad, het omzetten van afval, is een doelstelling, maar ook het terugbrengen van energie. Zo zou De Kempervennen in 2020 12% procent minder energie moeten verbruiken. Samen met vijf bekende duurzaamheids- en technische expert gaan ze aan de slag. Samen denken ze over hét vakantiepark van de toekomst.

Maar niet alleen De Kempervennen is de gelukspoepert, ook de andere parken mogen eraan geloven. Daar worden alle duurzame en slimme plannen getest op haalbaarheid en relevatie. Uiteraard is er een onderscheid tussen de oudere én spiksplinternieuwe parken, daar zijn veel slimme trucjes al toegepast in het ontwerp.

| Je groene steentje bijdragen?
Heb je zelf nu fantastisch groene ideetjes? Je kunt Center Parcs helpen! Mailen kan naar: thegreenquest@fd.nl of word lid van The Green Quest LinkedIn-groep. En wie weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.