Market Dome Vossemeren gaat Italiaans en Mid-Amerikaans | Twee nieuwe horecaformules zijn bekend | Inclusief ontwerp!

Center Parcs wilde gaan doen waar ze goed in was; mensen een geweldige vakantie bezorgen waar op feestjes nog lang over na gepraat moest worden. Waar ze minder kaas van gegeten hadden, letterlijk, was het uitbaten van horeca-outlets. Die keukenscepter ging dus een ander zwaaien, Albron, Neerlands bekendste horeca-uitbater. En die heeft de afgelopen jaren, gewaagde dingen gedaan, maar ook, eerlijk is eerlijk, minder geslaagde. Hier en daar wil het nog niet helemaal vlotten, maar over-all kunnen we toch wel zeggen, het ziet er ontzettend gelikt uit. Heerlijk cliché hierbij, je moet toch met je tijd mee, hè. En dat is het nu juist wat ze gaan doen op de Vossemeren en Erperheide. Albron steekt daar na grote zomerdrukte in alle horeca-outlets, de handen uit de werkmouwen. En neem maar van ons aan, het is geen miezerige verbouwing, maar eentje die de Market Dome op z’n kop gaat zetten én onherkenbaar gaat veranderen. Klinkt lekker hè! 

Als je een trouwe volger bent van onze Twitter zal het allemaal niet meer zo wereldschokkend zijn. Mocht je dat niet zijn, dan ga maar even op het voorste puntje van je stoel zitten. Dat deden wij ook toen we al deze scoops van de fijne hoge heren van Center Parcs’ kregen! De ambitieuze plannen hebben ons verlekkerd, dus pak de popcorn er maar bij hoor!

Albron lijkt te hebben geleerd waar ze hiervoor op haar vingers is getikt; het was allemaal net even iets te weinig Center Parcs’, té hip en happening. Niet vreemd dat ze het op de Vossemeren duidelijk anders gaan doen. Hier géén kunstof-panelen en ledverlichting in de meest kekke kleuren, maar duidelijke thematisering die niet gek veel onder gaat doen van dat wat we uit die goeie ouwe tijd kennen van Center Parcs. Ook geen benamingen die heten naar het beestje, je eet Pancackes bij Pancakes, Snacks bij Snacks en iets van de Grill bij the Grill. De creatieve breintjes van het Albron-vertimmer-team hebben hier duidelijk iets meer werkende lampjes boven hun hoofden gehad. We draaien er niet verder omheen, hieronder dan twee van de 5 nieuwe horecaformules!

Nieuwe restaurantformules:

 • Nonna’s
  Idyllische landschapjes, temperament, volop zon, la doice vita, lekker eten. Mocht je door die steekwoorden je nog niet tussen die cipressen wanen, dan zal Nonna’s dat na haar opening alsnog voor elkaar gaan krijgen. Deze speeksel-ontwikkelende Nonna’s gaat de welbekende Italiaanse-specialiteiten-restaurant vervangen, die nu nog onder het nietsverhullende, Pizza e Pasta, op een bordje worden gepresenteerd. Denk Zuid-Italië, de meest rustieke provincie, waar iedereen elkaar nog gemeend ‘buongiorno’ wenst. Naar eigen zeggen belooft dit niet zomaar een duizend in een dozijn pizzeria te worden, van op de hoek. Nee. Wat dan wel? Niet zomaar een restaurant, maar eentje waar geluk heel normaal is, maar ook de traan. Dat klinkt misschien heel zweverig, maar wij weten wel beter, we hebben hier met uitgekiende storytelling te maken. Dat belooft wat.
  .
  En het mooiste is nog; dat wat je bij die pizzaria’tjes op de hoek wel krijgt, krijg je hier niet. Van die pizzabodems die smaken naar schoenzolen of naar de pizzadoos-bodem waar ze uit kwamen. Nonna’s gaat het doen zoals dat hoort in een beetje Italiaans-restaurant, dat is ons verzekerd. Lekker vers, ambachtelijk en echt. Ook d’r pasta’s maakt ze vers, van bloem, eieren en olie. Dat doet ons nog meer verlekkeren. Er komt een traditioneel opvallende oven, om het Italiaanse-plaatje compleet te maken.
  .
 • Fuego’s Adventure Grill
  De Grill dan, Fuego’s, genaamd. Ook hier gaan ze terug naar het roemruchtige succes van vroeger. God-zij-dank gaat dat ontzettend fraaie buitenterras weer open, met een beetje Vlaams geluk gaat het daar heerlijk toeven zijn in het zonnetje! Gegarandeerd zit je daar gebakken op van die heerlijke zomerse avonden. Feugo’s is op zijn minst wat aangebrand te noemen, figuurlijk dan. Azteken en vuurtempels gaan daar namelijk zorgen voor de onherkenbare refreshment van de bestaande H-Grill! Wanneer je daar straks zit te grillen moet het niet vreemd aanvoelen wanneer je denkt midden in de set van Indiana Jones te zitten, want dan is het plannetje van Albron geslaagd! Het wordt spannend, een tikkeltje mysterieus. Dit werd ons op het hart gedrukt: ‘’Fuego’s Adventure Grill daagt je uit. Is een beetje spannend, maar zeker bijzonder. PAS OP!’’
  .
  Als exclusieve primeur mochten we op Twitter een toch op zijn minst bijzondere SketschUp, je weet wel het 3-modelleren van nog niet bestaande dingen, van Feugo’s ontvangen, en die is ons er eentje! Zoals gezegd hier een strakke bedoelingen, ledverlichting of abstracte gekkigheid, maar echt een tropisch Mid-Amerikaans sfeertje. Voor de detailspotter met een arendsoog. Het logo inderdaad ookal op de maya-tempelpoort te zien. Dat is dubbel win-win! .
  .
  | Fuego-SketchUp-interieur

  Fuego l Vossemeren

  | Meer refreshmentnieuws?
  De koek is op, dat was het voor nu. Mochten we nog wat lekkers oppikken in de wandelgangen, op social media of waar dan ook, dan zijn jullie hier de eerste die het weten! We hebben voor jullie gemak de nieuwe tag, ‘Refreshment horeca’ toegevoegd, zo is zoeken op horeca-nieuws nog makkelijker! Blijf dus lekker plakken voor het spectaculaire hoofdgerecht, waarbij we hopelijk nog meer bordjes Albron mogen serveren!

4 reacties

 1. Vind jij dit een leuke vooruitgang ?

 2. Lijkt wel heeeel erg op lommerbergen van Landal zo op het plaatje

 3. Restaurant de steeds met zeer goed eten..

 4. De foto is ook van Landal de Lommerbergen, om onduidelijkheden te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.