Maquette Marina De Eemhof

Natuurlijk gingen wij ook ter plekke kijken. eenmaal aangekomen in het restaurant van de jacht haven kwamen we het volgende tegen.

daarop volgde ook het eerste persbericht van center parcs:

Havenstadje geïnspireerd op Port Grimaud aan Côte d’Azur verrijst naast De Eemhof

Met veel plezier kunnen we aankondigen dat de projectontwikkelaar Dormio Leisure Development is begonnen met de voorverkoop van 100 luxueuze appartementen direct gelegen aan de jachthaven van De Eemhof. Zodra alle appartementen zijn verkocht aan particulieren, heeft Dormio Leisure Development het voornemen om in het voorjaar van 2010 het startsein te geven voor de bouw van het luxueuze vakantiecomplex Marina-De Eemhof. Een havenstadje geïnspireerd op Port Grimaud aan de Côte dAzur. Een prestigieus project waarbij particulieren voor het eerst in Nederland de mogelijkheid krijgen een woning te kopen die wordt beheerd en verhuurd door Center Parcs.

Het is de eerste keer in onze geschiedenis dat Center Parcs in Nederland woningen van particuliere eigenaren gaat beheren en verhuren. Marina-De Eemhof is een prestigieus project met een geheel eigen uitstraling en ongekende allure. Zo realiseren we in De Eemhof een upgrading die resulteert in de bouw van ruim 100 luxueuze appartementen die van alle gemakken zijn voorzien, inclusief ligplaatsen in de nabijgelegen jachthaven. De opening van De Eemhof, bijna 30 jaar geleden, markeerde een belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis. Niet alleen qua omvang – het park telde bij de opening 600 bungalows – maar ook qua voorzieningen. Zo introduceerden we er voor het eerst de Aqua Mundo. Nu staan we voor een nieuwe mijlpaal. Met een uitbreiding die gasten alle comfort biedt, met gebruikmaking van faciliteiten van het allerhoogste niveau.

Don van Schaik, Directeur van Dormio Leisure Development in een reactie.

“We zijn er ontzettend trots op dat we dit bijzondere bouwproject samen met Center Parcs realiseren. Met een naamsbekendheid van 98 procent en een bezettingsgraad van rond de 80 procent is Center Parcs de best presterende parkoperator van Europa. Voor het eerst bieden we particulieren de mogelijkheid eigenaar te worden van een woning die door Center Parcs wordt geëxploiteerd, nabij één van de bekendste vakantieparken van Nederland. Zij investeren in een luxueuze woning in een bestaand park die aan alle moderne eisen voldoet”.

Franse allure in de Flevopolder

Marina-De Eemhof wordt ontwikkeld op de locatie van de bestaande jachthaven De Eemhof. Zo komt er naast de huidige haven een tweede havenkom met aan twee zijden de nieuwe bebouwing van Marina-De Eemhof. Bovendien worden naast de nieuwe havenkom een aantal stranden aangelegd en is ruimte voor een strandpaviljoen. De ene bebouwingstrook – het dijkblok – volgt de dijk en bestaat volledig uit een combinatie van grotere en kleinere luxe appartementen in een drietal gebouwen. De andere strook – het havenblok – staat haaks op de dijk en bestaat eveneens uit drie gebouwen en richt zich op beide havens.

Beide bebouwingsroken krijgen aan het einde een iets hoger gebouw, waarin penthouses met uitzicht op het meer worden gevestigd. In totaal worden 100 luxueuze woningen gerealiseerd die bestaan uit 2-, 3-, 4- en 6-kamperappartementen. Om de mondaine leefstijl van de Franse Rivièra zo goed mogelijk na te bootsen, is aan alle luxe gedacht. De appartementen zijn voorzien van de modernste gemakken. Zo heeft elk appartement een sauna, een whirlpool, een eigen berging in het woonblok en een zeer ruim terras of balkon. De woningen zijn per lift te bereiken en er is sprake van ruime parkeergelegenheid. De architectuur kenmerkt zich door een mix van mediterrane en Nederlandse stijlen.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit prestigieuze project een enorme meerwaarde zal zijn voor de uitstraling van De Eemhof.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.