Liveshow Straordinario ‘Gaat dat zien, gaat dat zien (op onze foto-update!)’

Na jarenlang te hebben gedagdroomd met ‘Day for a Daydream’ was het tijd voor wat nieuws. Dat vonden de Fransen ook, die ‘amateuren’ er al een paar jaar op los op Le Lac d’Ailette met de ‘Airport Show’. Daar zorgen niet al te bekende, en ook vooral Franse nummers voor weinig herkenbare ‘meelallers’ voor ons nuchtere Hollanders. En hoe lang ook geleden, ‘Go Sarah Go’, je weet wel met die flamboyante struisvogels en dat olijke step’je van tijd naar tijd, in premiere ging, ‘ie staat nog altijd op ons netvlies. Maar nu staat er iets spikspinter nieuws op de buhne, maak de vloer vrij voor; Straordinario!  

Maandenlang hebben ze menig ‘So you think’-danser eruit geploeterd. Ze? De mannen en vrouwen van de entertaiment-teams op de verschillende park. Want zo’n show, is ook achter de schermen, niet alleen rozengeur en maneschijn. Het is ploeteren. Terwijl wij nog van de oude show genieten, met een cocktailtje en gevuld tafeltje lekkers, gaat er in de personeelsruimtes veel harder aan toe. Het entertaiment-team danst, springt en zweet zich daar in de rondte, om voor de gestelde premiere-data een dijk van een show neer te zetten. En dat is ze gelukt! Dit keer helemaal in ‘Circus-style’. Want Straordinario belooft een ouderwets gezellig circus-spektakel te worden, ze beloven niet voor niets; ‘Where life is a circus’. En daarover is helemaal niets gelogen!

‘Day for a Daydream’ maakte al door vernuftig decorgebruik ontzettend makkelijk gebruik van recycle-bare onderdelen. Binnen notime was een discotheek om te bouwen in een stoere boksring. Bij Straordinario zijn ze ook zo slim geweest. Binnen no-time kunnen ze de speelruimte omtoveren van een dierenkooi tot een circus-piste. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grime en kostuums. Want die zijn ook niet op een (stalmeesters)-handje te tellen. Van sexy showmeester(essen) tot heuse leeuwen en leeuwinnen tot olijke mime-spelers en danser(e)s(sen) met wapperende gewaden. De show klinkt trouwens als muziek in de oren, want oude en nieuwe kneiters komen allemaal voorbij; van Bohemian rhapsody tot Scream & Shout. En zoals je bij een beetje circus mag verwachten ontbreekt ook humor hier niet!

Wij genoten afgelopen 29 december nog een keer van de show op De Eemhof. Mocht je hem zelf nog niet gezien hebben, ‘gaat dat zien, dames en heren’, schreeuwen wij als een waardige showmeester. Geen vakanties in de propvolle agenda’s? Geen nood, wij maken de vloer vrij voor…

| Gehele Straordinario op beeld!
| Bij de Vossemeren zette we de boel op video. Als jij even voor popcorn zorgt, ben verzekerd van ruim een uur kijkgenot!

 

| Foto’s Straordinario
| 29 december 2013 – Center Parcs De Eemhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.