Kempervennen l Noord Brabant – Westerhoven

Indoor skibaan binnen de parkgrenzen gelegen. Leer als de beste skiën of snowboarden of  toont je kunsten op de kunstmatige skislopes.

l Meer weten?

www.montana-snowcenter.nl

 

Houd je van een ontspannende of actieve fietstocht? Dan is de Kempenlandroute voor jou aangewezen. Deze fietsroute leid je ondermeer naar het karakterestieke en vooral ook veel besproken Abdij van Postel, waar het uitroepelijk lijkt of de tijd eeuwen heeft stilgestaan. Proef de heersende sfeer of geniet op het terras van het kenmerkende Abdijbier, dat je bij een bezoek aan authentieke stukje België vooral niet moet overslaan.

l De Malpie

Hoewel er eeuwen geleden nog werd gedacht dat dit stukje Brabant op zijn frans vrij vertaald werd als ‘Slecht land’, is en blijft Malpie een van de mooiste stukjes Brabant. Betreur je echter niet over de Franse naamgeving, na jaren van research heeft men onderzocht dat de Malpie allang deel van het huidige Brabant uitmaakte voordat de Fransen ons bezetten. Naast dat de Malpie bekend staat om zijn uitgestrekte vennen, meren en sloten, leent deze idylische omgeving zich ook prima voor een actieve fiets- of wandeltocht. Ook al flora- en faunaliefhebber kom je in dit stukje Brabant goed aan je trekken, want deze zijn er in overvloed te vinden.

l Meer weten?

http://www.bloemen-online.nl/ – http://nl.wikipedia.org/wiki/Malpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.