Luxe steeds belangrijker voor de gast

Luxe en vernieuwing lijken de toverwoorden voor de vakantieparken in Nederland. Wie in eigen land op vakantie gaat, wil dat dan wel goed doen en zoekt dus vooral vernieuwende concepten of grappige, ludieke woonvormen.
 

Dat blijkt uit reacties van de Recron, vereniging van recreatieondernemers, Center Parcs, Landal Greenparcs en luxe vakantiepark Hof van Saksen. ‘De grootste vraag is naar alles wat nieuw is’, vertelt directeur Erik van Essen van Center Parcs en Sunparks. ‘Boothuizen, grotere accommodaties, vip-accommodaties; het maakt niet uit. Als mensen in Nederland blijven, willen ze wel luxe of anders iets nieuws. Dat is wel opmerkelijk’, aldus Van Essen.

Center Parcs en Sunparks – goed voor zesduizend huisjes in Nederland – merkten begint dit jaar al dat het zomerseizoen goed zou gaan lopen. ‘We liepen wat makkelijker vol, ook wat betreft de voorjaars-, mei- en herfstvakantie. Er kwam meer vraag uit eigen land en dan boekten de mensen vaak niet het goedkoopste vakantiehuis’, weet Van Essen die spreekt van een nieuwe generatie accommodaties die opkomt.

Zijn collega Michel Nagel van het Hof van Saksen in Drenthe en directeur Bas Hoogland van Landal Greenparcs zien een vergelijkbare ontwikkeling deze zomer: Nederlanders, van wie een deel kiest voor luxe in eigen land. ‘Veel mensen boeken laat, meestal een tot twee weken voor vertrek. Ze kijken het weer aan en beslissen dan of ze in eigen land blijven, maar we zien fractioneel meer Nederlanders op onze parken’, aldus Hoogland. Landal GreenParks is met negenduizend huisjes het grootste vakantieparkbedrijf in Nederland.

Marketingmanager Miechel Nagel van het Hof van Saksen constateert vergelijkbare ontwikkelingen. Hij ziet dat Nederlanders erg op zoek zijn naar kwaliteit en een goede prijs. ‘Ze willen een goede service; een compleet pakket, inclusief professioneel entertainment; dus niet twee jonge meiden met een T-shirt aan die een entertainmentavond verzorgen.’

Nagel ziet dat mensen nu wellicht minder op vakantie gaan, maar dat het dan wel goed moet zijn: ,,Waar ze vroeger 2 euro uitgaven op twee vakanties, geven ze nu 1,50 euro uit voor één vakantie.” Hof van Saksen zegt de luxe te bieden van een hotel, maar de vrijheid van een park.

l Afkomstig van

Reis-in-beeld.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.