foto is eigendom van http://blog.capweb.de/

Jippie! Nieuwe Center Parcs in Leitkirch opent waarschijnlijk in 2018!

Het mocht even duren, maar dan heb je ook wat. Want kun je je nog herinneren dat we het hadden over een park aan de voet van de Alpen? Dat wanneer je in je cottage zat – je met een beetje geluk – zo op de besneeuwde bergtoppen keek? Ja, hè! Dat park gaat er komen. Bij het Duitse Leitkirch gaan waarschijnlijk in 2018(!) 750 cottages ons verwelkomen met onze vakantiekoffers. 

De ligging van dit 22ste Center Parcs-paradijsje moet helemaal fantastisch zijn. Dat is ons in ieder geval al ingefluisterd. Zoals we al zeiden ligt het in een glooiend landschap, met de Alpen, inclusief besneeuwde bergtoppen, praktisch in de achtertuin. Maar deze regio is ook nog de zonnigste van heel Deutschland. Jawohl! Zonnebrille inpakken en gehen!

Parklocatie
Dit is ‘m dan; de locatie van het park. Een bosrijk gebied!

balk

| Investeerder voor het park is gestrikt 
Voor nu is de kogel door de ‘Leitkirch’; het komt er én moet in 2018 z’n parkpoorten open. Uiteindelijk is er een investeerder gevonden die de boel compleet mogelijk kan maken. Mogelijk is dat ook de reden geweest dat het allemaal iets langer heeft geduurd dan gehoopt.

Zo’n park brengt natuurlijk heel wat met zich mee. Eerder waren er voor de inwoners stemmingen of ze zo’n joekel van een vakantiepark in hun achtertuinen wel zagen zitten. Maar ze zijn er happy-de-peppie mee. Naast honderden banen, is dit volgens de gemeente hét cadeau voor het dorp. In 2016 vieren ze er hun 1250(!) jarige bestaan en het vakantiepark zou letterlijk en figuurlijk de kers op de verjaardagstaart zijn.

145_475x350_Masterplan_H4
Plattegrond van het uiteindelijke park. Btw, nog wel onder voorbehoud. | Bron: http://ferienpark.leutkirch.de/index.php?Standort

balk

| De bouw moet Allgau beginnen
Als we een beetje logisch nadenken kan het dus niet meer lang duren voor ze eraan beginnen. Dit voormalige bosrijke, maar ook militaire gebied heeft nog een aantal gebouwtjes die terugdenken aan die periode. Die zijn al dan niet al weggehaald, of dat gaat snel gebeuren. De complete investering komt neer op 255 miljoen euro, schoon aan de haak. En dat is nogal. Ter vergelijking: voor 130 miljoen is heel Park Bostalsee uit de grond gestampt. Dus ze zijn nogal wat van plan.

En omdat we van cijferrijtjes houden: er komen welgeteld 750 cottages en de Market Dome wordt een joekel van 20.000 vierkante meter. Even voor je beeld, dat zijn twee grote voetbalvelden. Er moeten 5 restaurants komen (inclusief Snackbar), 2 Cafés (Market Café én Bowlingbar) en nóg 3 catering-horecaformules, voor zakelijke meetings en de Wellness. Die restaurantcijfers zijn nog wel op voorbehoud, dus pin ons er niet al teveel op vast.

| Geen gelijkvloerse cottages
Over de cottages gesproken, die worden anders dan anders. Zoals we het nu kunnen omschrijven wordt het een mix tussen de bekende ontwerpen uit Bois aux Daims (= houten cottages) en Park Bostalsee. In die laatste slapen we in licht beige gestucte cottages mét een eerste verdieping. Het lijkt erop dat we dat ook hier gaan krijgen. En zelfs puntdakjes!

balk

balk

Het ontwerpbureau van de cottages tekende ze al in 2010, toen het park eigenlijk al drie jaar later had moeten openen. Maar er werd ja-geknikt op de vraag of dit alsnog de cottages zouden worden, dus dan weten wij genoeg.

En nog wat over die cottages: eerder werd al bekend dat ze het hier niet alleen bij luxe VIP’s zouden houden. Zo waren er ook plannen voor super-de-luxe- boomhuizen, speciale kindercottages én heel ambitieuze Super-VIP’s. Maar die stammen al uit een wat eerder plan. De toekomst zal uit gaan wijzen of deze bijzondere cottagetypes er ook écht gaan komen. We houden het uiteraard in de gaten.

Zoals je begrijpt krijgt dit nog wel een staartje. Maar we kunnen alvast in onze handjes wrijven: waarschijnlijk hebben we in 2018 weer een nieuw vakantieadresje! Hoera’tjes en een dansje. 

| Bron: http://ferienpark.leutkirch.de

 

2 reacties

  1. Hoera!!! Wat een geweldig nieuws. De omgeving is prachtig, we zijn daar vaak op zomervakantie geweest.

    Super nieuws dit!

    Met een mooie Aqua Mundo mag ik hopen? 🙂

    • Martijn l ECP-webteam

      Hoi Tom! Daar gaan wel wel vanuit, maar daar is (helaas) nog niet zoveel over bekend. We gaan ons best doen om iets boven ‘water’ te krijgen ;)! De omgeving is daar in ieder geval fantastisch inderdaad en we zijn happy dat ze eraan gaan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.