Huttenheugte l Vissen blijkt een regelrechte 'hype'! l Center Parcs voldoet hierin en zet 500 spiegelkarpers uit

DALEN – In het meer van Center Parcs De Huttenheugte in Dalen zijn vijfhonderd spiegelkarpers uitgezet. Het recreatiepark wil daarmee vissers tegemoet komen.

De Huttenheugte constateert dat er steeds meer behoefte aan familievakanties waarbij een hengel kan worden uitgegooid. De visstand van het meer, met een oppervlakte 25 hectare, is volgens het park gezond en gevarieerd. Er zwommen echter niet veel karpers rond, terwijl dat wel een favoriete vis is van hengelaars. “Een spiegelkarper heeft de potentie om erg groot te worden en is daarom erg populair bij karpervissers. De vissen kunnen op termijn wel 40 pond worden”, zegt manager Bennie van ’t Zand.

l Bron bovenstaand artikel
Dagblad van het Noorden

———————————————————————

l Ook Center Parcs ‘haarzelf’ communiceert lyrisch over dé nieuwste vondst om ook haar ‘behengelde Friends’ ten goede te komen.
l Hierbij wordt vooral niet gekeken op een spiegelkarpertje meer of minder, men zet hierbij een schamele 500-tal karpers uit. Center Parcs verkondigd het onderstaande over de nieuwste invulling binnen haar omsloten parkmeer.

———————————————————————–

Op zaterdag 30 oktober zijn 500 spiegelkarpers uitgezet op het grote meer van Center Parcs De Huttenheugte.
Er is steeds meer behoefte aan familievakanties waarbij een hengeltje kan worden uitgegooid en daarom gaat De Huttenheugte zich nadrukkelijker richten op deze doelgroep. Er zijn meer dan 2 miljoen Nederlanders die wel eens vissen en ook bij onze oosterburen is het sportvissen een van de populairste vrijetijdsbestedingen. Het grote meer van De Huttenheugte heeft een oppervlakte van 25 hectare en een visserijkundig onderzoek heeft uitgewezen dat de visstand gezond en gevarieerd is. Er zwommen echter niet veel karpers rond waardoor het voor karpervissers erg moeilijk was om een karper te vangen.

Om het voor karpervissers aantrekkelijk te maken om een familievakantie door te brengen op De Huttenheugte zijn er 500 spiegelkarpers uitgezet. De karpers zijn afkomstig van een gerenommeerde Duitse kweker en zijn door de Universiteit van Wageningen onderzocht op ziektes. Uit dat onderzoeksrapport blijkt dat de karpers gezond zijn en geen virussen bij zich dragen.

Er zullen enkele bungalows worden ingericht voor de sportvisser en ook zullen er jeugdactiviteiten worden georganiseerd waarbij het sportvissen centraal staat.

l Bron bovenstaand artikel
l Center Parcs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op!: Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Eigencenterparcs.nl !!