Special l Albron op je Bord l Van leegstand tot Pancakes l Het Meerdal opent haar Pancakes l Primeur : Uitgebreid Fotoreport!

Natuurlijk, terwijl wijzelf dit bericht met enig enthousiasme aan het intikken zijn, maakt Albron zich huidig billenknijpend op voor haar nieuwste hersenspinsels, althans wanneer ze deze enorm vooruit spurterende ‘wij-verbouwen-de-boel-voor-u’- de komende tijden weten aan te houden en wat dat voorgaande betreft, daarover hebben wij natuurlijk geen enkel negatief gerelateerd woord te rijmen. Op totaal geen enkele wijze zal dit bericht natuurlijk de nodige ruiten inslaan, dat Center Parcs namens haar overkoepelende ter hulp schietende hand in de vorm van de nog net bekroonde uitbaatkoning Albron flink de bezem haalt door haar huidig bestaande horeca alswel stekkievullendende retailformules is alweer even in onze hersenknobbels geprent. Echter de enorme drift welke Albron hierachter weet te zetten is wat dat betreft al meer bewonderenswaardig genoeg. Terwijl we alvorens al in het Limburgse Heijderbos konden meeprikken van dit prestigieuze ‘doorgeefvorkje’ – zonder al te overdreven toeters en bellen – geopende Pancakes aan de oevers van het binnenmeer van het Heijderbos, heeft men een schamele 40 kilometers verderop na flink de handen in het haar te hebben gestoken en dat jaren op rij – zonder enig feestgedruis of breed ingemeten boordevol gezinsgefocuste ‘marketinglokkertjes’ in de vorm van een heus ballonnenfestijn ala haar broeder in de Limburgse Maasvalleij weet ook het Meerdal te snoepen uit de bomvolle creatiekoker van cateringgigant Albron.

logo_pancakes

Wanneer men net over de inmiddels niet meer benoemswaardige douanegrens op een retourtje Peer zich onder de witbedrukte Center Parcs-vlag met enige smeekmoelen zit te bedelen op enige invulling voor het huidige niet meer dan als ordinair ‘stapel-hier-je-rommel-op-hok’ – waar ooit het inhouse en vrij in pastelkleurig korset verkerende Pannenkoekenhuisje-concept zich ploeterend in de rondte werkte, spelden andere parken van de keten toch driftig het Albron-geweld op de mouw. Zo weet het in Neerlands America verkerende Meerdal het voor Center Parcs-bestempelde ‘Resto’s-Uitbaten-doe-je-zo’ worksheetboek nog verder weet te openen, dan dat men een klein uur verderop in het Heijderbos’ primeurverkerende Pancakes haar menustampij op een goedgevuld bordje wist te serveren. En wat dat bovenstaande betreft, terwijl men op deze 7 september j.l. onder toch wel enige neus en lippen door de schaar zette in het gespannen lintje, welke goed was voor het doorratsen van Meerdal’s doorbraak aan de vrijwel stagnerende en ellenlange muisstille horeca -alswel cateringseizoenen.

Met een bontgekleurd kleurpalet vergezeld met de nodige dieporanje kleurige lampenkappen weet het Meerdal met haar Pancakes een vooral frisse wind te laten gieren door het al huidig bestaande resto-aanbod van haar befaamde Market Dome. Het mocht de nodige arbeidskrachtige alswel bekwastuurtjes hebben gekost, maar dan heb je ook wat. Met een vers wit gebleekt kloddertje plakkaatverf hier en daar stuurt het horeca-coryfee vooralnog haar ‘bekwasters’ niet op een enkeltje terug de bouwkeet in, zowel alles wordt werkelijk uit de kast gehaald om van het voormalige Pannenkoekenhuisje annex jaar en dag als in leegstand verkerende pand, te voorzien van haar volwaardige uitbater. Wederom werd de uit bontgekleurde en vrij contrasterend gehulde kleurenwaaier uit de doeken gehaald om van het destijds voormalig toch vrij bedompte van bamboerasters geschutterde portaal te voorzien van een eigentijdser korset. Wegkiepen dat bijna hypnotiserende uit de tweekleur rood-wit bestaande gestippelde decowandje rondom de geheel ‘open frontcooking’ moet de werkende hand van Albron hebben gedacht aangezien deze prompt en zonder enige gêne achter een uit frisogende groenkleurige rondvorige biesjes wordt aangesmeerd.


Albron l Meerdal l OpeningsurenEen dagjesbezoeker met flinke passen zal het eraan ontgaan zijn, maar de vrij kitscherige uit glas-in-lood ruitwerkjes bestaande lampenkappen zijn met dit optrommelgeweld regelrecht afgeschreven en hebben plaats weten te maken voor een rondvorig gros aan knaloranjekleurige lampenkappen. Tevens weet Center Parcs haar fanatieke ‘behangplakkers’ al ploeterend op te trommelen aangezien wederom het nodige behangplaksel uitgerold mocht worden, met als uiteindelijk resultaat een vrijwel pandbreed bontbedrukt in diverse kleurpatronen gedrukt banenbehangetje, wat toch zeker van ons mag worden vastgepind als gepaard gaat met enige gewaagdheid. Mooi bontgekleurd is niet lelijk, althans dat kunnen wij dan ook met een geruste ‘rikketik’ operen.

Dat het rondbollige gevarieerde Pancakes-font dan huidig nog weet ontbreken op de voorgevel van het uit bamboeshutters bestaande pand nemen we even voor lief, maar goed vertegenwoordigd is het prille in vakantieparkland geslingerde beeldmerk echter wel. Het openslaan – hoewel de voorkant ookal het nodige beeldmerk-gehalte naar zich toe weet te trekken – word vooral uitgetrokken in een uitlopende goed uitgedoste menukaart. Hoewel het aanblik ietwat bleek oogt weet de uiteenlopende kaart toch het nodige goed te maken.

Ook de echte ‘groen-is-verantwoord-verorbers’ hoeven met Pancakes op de plakker niet op een houtje te bijten, speciaal hiervoor geselecteerd weet Center Parcs het nodige te serveren, waaronder de geheel vegetarische pannenkoek. De pannenkoekendraaiers draaien hiervoor binnen handomdraai een rondvormig lekkernij op je bord ingedikt met stukjes paprika, gesnipperde ui alswel champignons welke samen met voorzien van een krokant laagje kaas goed zijn voor een kleine achtenhalve eurie ofwel 8,95 mocht je gaan voor een groter formaat om je smaakpapillen te plezieren. Het is weer helemaal in ‘hip en happening’ zitten geblazen aan de hoogstaande blank gelakte tafels en bijhorende zitopstellingen en dat in Meerdal’s bontgekalkte maar daarnaast o-zo-sfeervolle volledig opgepimpte nieuwe restoconept welke zo onder de benoemenwaaridge uitbaatdrift uit de Albron-koker is komen rollen.

l Dankwoord

Wij van het Eigen Center Parcs-webteam willen de Center Parcs Europe-group hartelijk dan voor het exclusief ter beschikking stellen van het onderstaande beeldmateriaal, vandaar dit welgemeende gebaar!

l Beeldmateriaal Pancakes – Het Meerdal
l Albron rolt haar koker uit

l Bovenstaande foto’s overnemen?
Het kwakkeloos overnemen of veelvuldig verspreiden van bovenstaande foto’s is niet toegestaan, hiervoor dien je contact op te nemen met Eigen Center Parcs.nl. Interesse in de bovenstaande foto’s met als gevolg dat je in contact wilt komen met ons? Dat kan via het contactformulier, geheel in te vullen, onder het gelijknamige kopje in de menubalk, ‘contact’.

6 reacties

  1. Uren ploeterwerk en vooral een ‘behangkwelling’ gingen eraan vooraf, maar wat vind jij van het uiteindelijke neergezette resultaat? Zie jij jezelf hier al een vorkje Albron naar binnen prikken? Of een glaasje prik wegdrinken? Geneer je vooral niet en spui hieronder jouw kijk op Meerdal’s nieuwste horeca-invulling!

  2. Uren ploeterwerk en vooral een ‘behangkwelling’ gingen eraan vooraf, maar wat vind jij van het uiteindelijke neergezette resultaat? Zie jij jezelf hier al een vorkje Albron naar binnen prikken? Of een glaasje prik wegdrinken? Geneer je vooral niet en spui hieronder jouw kijk op Meerdal’s nieuwste horeca-invulling!

  3. Ik ben absoluut blij dat de pannenkoekenhuisjes weer open gaan en ga er bij mijn eerstvolgende bezoek zeker nog eens langs!! Leuk fotoreport trouwens!

  4. Ik ben absoluut blij dat de pannenkoekenhuisjes weer open gaan en ga er bij mijn eerstvolgende bezoek zeker nog eens langs!! Leuk fotoreport trouwens!

  5. Ziet er goed uit, eindelijk zijn de jaren ’80 weg en ziet het er fris en modern, maar toch in de MD passend uit!

    [ik weet niet wie dit stukje geschreven heeft, maar volgens mij is dit voor niet iedereen goed te lezen. Mijn tip: laat het “zweverige” taalgebruik achterwege en schrijf een stukje dat een normaal mens fijn kan lezen. Het is maar een tip natuurlijk…]

  6. Ziet er goed uit, eindelijk zijn de jaren ’80 weg en ziet het er fris en modern, maar toch in de MD passend uit!

    [ik weet niet wie dit stukje geschreven heeft, maar volgens mij is dit voor niet iedereen goed te lezen. Mijn tip: laat het “zweverige” taalgebruik achterwege en schrijf een stukje dat een normaal mens fijn kan lezen. Het is maar een tip natuurlijk…]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.