Evergreenz op De Eemhof; we waren d’r als de kippen bij en mochten al binnenkijken!

Het kan niet op daar in de Flevopolder. Eerst Nonna’s, over een tijdje een spiksplinternieuw Grand Café én vanaf morgen Evergreenz op De Eemhof. Een kakelverse. En ook nog dé aller-aller-aller-aller-allergrootste ook. Want met vijf  verschillende area’s en 425(!) zitplaatsen kun je dat wel stellen. En ook hier is er veel van wat we al kende, maar we verbaasde ons hoe anders het er ook hier toch weer bijligt. We waren er vandaag als de kippen bij. Morgen gaat de boel pas écht officieel open.

De ruimte is grootster dan alle anderen, dus dan is het logisch dat je meer kunt uitpakken. En dat hebben ze ook flink gedaan. In bijna niets doet het meer terug denken aan het, laten we eerlijk blijven, toch wat saaiige buffet wat het eerst was. Het was vooral een beetje van alles; een beetje mediterraans, een beetje maritiem en een beetje V&D uit de jaren ’80. Maar in niets is dat er nu nog in terug te herkennen; alles is op de vloer na compleet aangepakt. En dat zie je meteen. Bij binnenkomst al.

| Nog steeds zo groot, maar toch knusser
Het buffet van De Eemhof was altijd al een loei-grote, maar door de juiste ingrepen lijkt het dat nu een stuk minder. En dat is positief. Het oogt een stuk knusser en dat komt niet alleen door de ‘loslopende koeien’. De verlichting is aangepakt, je weet wel, er hangen nu ook hier van die Jampotjes ondersteboven aan het plafond, en het zitmeubilair is nieuw, maar gelijk vertrouwd. En oogt daarnaast ook nog eens zoals het moet ogen, zoals op de boerderie.

10351384_674268092704179_4121633874280188717_n (1)

Wanneer je straks binnenkomt, hoeven wij je eigenlijk niet meer te vertellen, wat en hoe ze het aangepakt hebben. Maar het gekke is, het voelt alsof de muren altijd al met stro bekleed waren. Wij weten natuurlijk wel beter, maar dat maakt ook dit ontwerp weer zo lekker authentiek. En de overbekende trekker staat ook hier te pronken, en wel vóór (de) buffet(aanhangwagen), zoals we dat zo graag zien. Hier geen ruimtegebrek, zoals we al eerder zeiden. De hoge en uitgestrekte ruimtes lenen zich als géén ander voor dit Boerse-concept. Sterker nog; het voelt als een échte boerderij. Ze hebben dankbaar gebruik gemaakt van de steunbalken, hoge plafonds en de vloeren die er al waren. Slim en ook nog beter voor de portemonnee. En eindelijk is het afgelopen met die wildgroei aan verschillende tafeltjes en stoeltjes. Vinden we fijn!

Opvallend is het afsluitbare gedeelte van het restaurant, dat was er al, maar heeft nu ook een naam én echte functie. Wanneer je in privé-gezelschap je vorkje-buffet naar binnen wil prikken, kan dat in de Orangerie. En ook die is behangen met manden en potjes.

| Je hebt geen kind aan ze. 
En heb je kinderen die géén minuut stil kunnen zitten? Top! Want je oude ‘BALUBA-achtige-speelhoek’ heeft plaatsgemaakt voor een kindvriendelijk hoekje mét bespeelbare traktor, lekker zachte kunstgras-vloer voor de rondkruipende knietjes en verplaatsbare strobalen. En er is ook nog een TufTuf-Club, waar je kleine spruit om leert gaan met groentjes en fruit. Je hebt dus geen kind aan ze. En door de strategisch eromheen geplaatste tafels hou je ook nog een oogje in het zeil.

| Wij mochten al binnenblieken
Blabablabla, genoeg. Wij hebben ons duit in het zakje gedaan, nu is het aan jullie. Wij mochten al even sneakpeek’en, één dag voor de opening, en… … kijk zelf maar!

| Foto’s – 20 november 2014

| Foto’s van de ombouw naar Evergreenz
| Coster Design Service

 

| Artist Impressions
Coster Design Service

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.