Duurzaam Villages Nature® Paris opent zijn deuren

Samenwerking Euro Disney S.C.A. en Pierre & Vacances-Center Parcs
Capelle aan den IJssel, 1 september 2017 – Een baanbrekend voorbeeld van duurzaam toerisme. Dat is het belangrijkste kenmerk van Villages Nature® Paris, dat vandaag haar deuren heeft geopend. Dit nieuwe concept op het gebied van ecotoerisme is ontstaan uit een bijzonder project van Euro Disney S.C.A. en Pierre & Vacances-Center Parcs en biedt gasten tal van nieuwe ervaringen. De vakantiebestemming ligt op een steenworp afstand van Parijs en Disneyland® Parijs, telt 916 cottages en appartementen en biedt vijf unieke werelden vol entertainment en avontuur.
Euro Disney S.C.A. en Pierre & Vacances-Center Parcs hebben de krachten gebundeld in dit bijzondere project en vervullen hiermee een voortrekkersrol op het gebied van ecotoerisme. Euro Disney S.C.A heeft haar kennis over themaparken, het hotelwezen en storytelling ingezet in combinatie met haar kennis van Europese toeristische markten. Pierre & Vacances-Center Parcs – leider in de Europese vakantiemarkt – was de eerste speler in de recreatiesector die een nieuwe manier van vakantie vieren introduceerde: dichtbij huis, maar toch even lekker weg.
Harmonie tussen mens en natuur
Villages Nature® Paris biedt drie accommodaties: Cocoon VIP, Country Premium en Clan Comfort. Deze cottages en appartementen zijn geschikt voor gezinnen, stellen en ouderen: voor 2 tot 12 personen. Ze bevinden zich in het centrum, aan de oevers van het meer of middenin het bos en bieden een oase van rust, welzijn en luxe.
“In Villages Nature® Paris willen we een verhaal tot leven brengen en ervoor zorgen dat onze gasten ervaren dat dit een plek is waar mens en natuur in volledige harmonie naast elkaar bestaan. In het park integreren we architectuur in een groene stadsomgeving en bieden we een compleet nieuwe vakantie-ervaring met een gevarieerd aanbod aan activiteiten”, vertelt Joe Rohde, artistiek directeur van Villages Nature® Paris. “Met deze bijzondere vakantiebestemming introduceren we een totaalconcept op het gebied van duurzaam toerisme. Zo zorgt het gebruik van geothermische energie voor een CO2-reductie van 9.000 ton per jaar.”
Vijf unieke werelden
Gasten kunnen op ontdekkingstocht in de vijf unieke werelden van het vakantiepark: de Aqualagon, BelleVie Farm, Extraordinary Gardens, Forest of Legends en de Lakeside Promenade.
  • De Aqualagon is een waterpark van 9.000 m² waarnaast openlucht lagunes met een oppervlakte van 2.500 m² liggen die in het water van de omliggende meren stromen. Het waterpark wordt verwarmd door geothermische energie, waardoor het mogelijk is er het hele jaar door te zwemmen.
  • In de BelleVie Farm kunnen gasten met volle teugen genieten van het boerenleven. Hier worden zij omringd door koeien, geiten en pony’s of kunnen zij een kijkje nemen bij de moestuin of broeikas. Kinderen kunnen er een dag lang in de huid van een boer kruipen of zelf brood bakken.
  • De Extraordinary Gardens staan in het teken van de harmonie tussen mens en natuur. Deze prachtige tuinen zijn geïnspireerd op de vier elementen: aarde, vuur, lucht en water.
  • Het Forest of Legends is een bos vol sprookjes, spelletjes en magie vol schuilplaatsen en boomhutten. Hier kunnen kinderen de mooiste avonturen beleven en kennismaken met mythische verhalen.
  • Het kloppende hart van Villages Nature® Paris is de Lakeside Promenademet restaurants, winkels, een wijnbar en supermarkt en allerlei leuke activiteiten, zoals pétanque.
Over de Pierre & Vacances Center Parcs Group
De Pierre & Vacances Center Parcs Group is in 1967 opgericht en is Europees marktleider in vakanties dichtbij huis. Met een aantal complementaire toeristische merken – Pierre & Vacances en zijn twee labels Premium en Village Club, Maeva, Center Parcs, Sunparks en Aparthotels Adagio – exploiteert de Groep ruim 45.000 appartementen en cottages, verspreid over 283 locaties. In 2015/2016 verwelkomde de Groep ongeveer 8 miljoen Europese klanten en realiseerde zij een omzet van ruim 1.424 miljoen euro.
Over de Euro Disney S.C.A. Groep
Eén van de onderdelen van de Euro Disney S.C.A. Groep is Disneyland Paris, inclusief Disneyland® Park, Walt Disney Studios® Park en zeven themahotels met een gezamenlijke capaciteit van 5.800 kamers (exclusief 2.700 hotelkamers die door derden worden beheerd). De Groep heeft ook twee congrescentra in eigendom, evenals het Disney® Village-entertainment complex en een 27-holes golfbaan. Daarnaast richt de Groep zich op de totstandkoming van een gebied van 2.230 hectare, waarvan ongeveer 50 procent nog in ontwikkeling is. De Euro Disney S.C.A. Groep heeft een beursnotering bij Euronext Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.