Dus toch; Sunparks Ardennen wordt écht Center Parcs | Ze zijn zelfs al bezig: check de aller-aller-aller eerste test-cottages

Wat was het stil en wat bleef het knagen. Want wat staat er de komende jaren nu op het entreebord in Vielsalm. We vroegen het niet eerder af dan vorig jaar januari, want toen hoorde we opeens dat er wat aan zat te komen. Wat? Dat het Sunparks Ardennen nog best wel eens opgekalefaterd zou kunnen worden tot een puike Center Parcs. We weten allemaal hoe het met de Haan aan Zee is afgelopen. Het was een welles, nietes spelletje. Maar nu hebben wij de verlossende welles; het gaat echt gebeuren; Sunparks Ardennen wordt Center Parcs. En dat vinden wij wel welletjes. As we speak, richten ze er een paar test-cottages in en wij hebben – tromgeroffel en een fluit – de aller eerste fotootjes.

Wat waren de plannen ook weer? Er werd een ‘kleine’ 28 miljoen tegenaan gesmeten om het park een fraaie upgrade te geven. Het heuvelachtige parkje ademt in alles Sunparks; de vrijstaande – schattig verschillende huisjes, het verlaten landhuis aan de voet van de berg en het Park Center natuurlijk ook. Maar het mooie is, met die 28 miljoen aan duiten kunnen voor een hele gedaanteverwisseling zorgen. En dat is ook de bedoeling. Er kwam destijds bij de plannen een Spa, de Sporthal kreeg een beurt en ook de Aqua Fun moest een volwaardige Aqua Mundo worden. Dat was toen.

Vielsalm 2
Dat nieuwe paadje en terrasje doen al aardig Center Parcs’ aan.

Nu zijn ze as we speak, in de stilte van het dal, bezig met herinrichten. Ow? Er komen proef-cottages om de plannetjes eens in real-life te kunnen zien. De cottages gaan helemaal leeg en worden ala Center Parcs weer gevuld. Hoekbankjes, natuurlijke kleurtjes, nieuwe keukens, je kent dat wel. En alles wordt ingericht zoals de Franse designgoeroes dat ook hebben gedaan, dus het wordt blits-de-kikker. En de eerste is al zo’n beetje klaar en dat is Cottage-nummer 140. Die zie je hieronder ook op de ‘door-het-raam’-foto’s terug. De boel ligt er alleen nog een beetje op z’n knikker. Maar de nieuwe hoekbank, spiksplinter nieuwe keuken én fraaie lampenkap staan en hangen er al. En kijk die groene muur. En in alles herkende wij alvast Bois aux Daims, Center Parcs aller-aller-aller nieuwste Franse park, dat nog niet eens open is. En als we van daar uit mogen gaan, kijken we hier in een toekomstige Comfort. En daarvan werden we blij, heel blij. De stalen banken met retro-motiefjes zullen we, voor wat we ervoor terug krijgen, echt niet missen. En dat gif-groene tuinmeubilair is alvast ook niet missen. Leuk!

Het is wat. Verder hebben we nog even niets zinnigs te melden. Behalve dan misschien dat het een fantastisch project het moet gaan worden. Want dat, samen met ‘we zijn nog druk met het refurbishment-programma bezig’ werd ons ingefluisterd. Op dit moment gaan de voetjes omhoog hier in Vielsalm, maar we gaan ons best doen om misschien nog wel meer van dit leuke nieuws los te kunnen pulken. Nu we d’r toch zijn. En wie weet. Over een paar weken, zo werd ons verteld, weten we sowieso meer. Maar wat precies. Dat weet mag Joost weten.

| Aller-eerste foto’s testcottages
| Cottagenummer 140 – Test Comfort

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.