De vakantieparken van Center Parcs en Sunparks: Het ideale verblijf voor elke gepassioneerde fietser

Capelle aan den IJssel, 25 februari 2014 – In de 2014-agenda van Center Parcs en Sunparks staan weer tal van evenementen op stapel voor de fietsliefhebber. De vakantieparken zijn het hele jaar door een ideale uitvalsbasis voor fietsers – van alle leeftijden en voor elk niveau – én hun familie. 

De vakantieparken van Center Parcs en Sunparks bevinden zich stuk voor stuk in prachtige regio’s waar fietsers hun hart kunnen ophalen op verharde of onverharde wegen. Zo komen zowel recreatieve fietsers, fervente mountainbikers als wielrenners aan hun trekken. Terwijl fietsers hun passie beleven, geniet de rest van het gezelschap van de vele activiteiten die de parken te bieden hebben. En ‘s avonds valt iedereen moe maar voldaan in slaap in de rust van de comfortabele cottage, met het stalen ros veilig opgeborgen.

 

Een overzicht van de fietsevenementen bij Center Parcs:De verschillende parken van Center Parcs bieden een gevarieerd aanbod aan weekenden en evenementen die volledig in het teken staan van de fiets. Voor 2014 staan er enkele niet te missen afspraken op de kalender:

 

Center Parcs Park Zandvoort – NL

Cycling Zandvoort

In het weekend van 16 mei 2014 is het tijd voor de tweede editie van Cycling Zandvoort, een fietsspektakel met een afwisselend aanbod voor fietsers van elk niveau en alle leeftijden. Op het programma: toertochten, spinning marathon, ploegentijdrit, offroadparcours en als hoogtepunt de 24-uurs estafetterace op het circuit van Zandvoort. Center Parcs Park Zandvoort bevindt zich op wandelafstand van het circuit en biedt een afwisselend programma in het teken van deze fiets 3-daagse, waaronder een optreden van Frans Duijts op vrijdagavond. Lees meer op:

www.centerparcs.nl/cyclingzandvoort

 

Center Parcs Port Zélande – NL

Elektrisch fietsevenement

Voor fervente elektrische fietsers organiseren Center Parcs, Eneco en Gazelle van 19 t/m 23 mei 2014 het eerste elektrische fietsevenement in Zeeland! Dit actieve evenement staat geheel in het teken van elektrisch fietsen, de Zeeuwse natuur en cultuur met verschillende fietstochten door het schitterende landschap, workshops, een bezoek aan een windmolenpark en diverse culturele bezienswaardigheden. Deelnemers zonder elektrische fiets zijn eveneens van harte welkom. Gazelle stelt namelijk kosteloos elektrische fietsen ter beschikking voor één dag. Lees meer op:

www.centerparcs.nl/elektrischfietsen

 

Center Parcs De Huttenheugte en Parc Sandur – NL

Drentse Fiets4Daagse 2014

Van 22 t/m 25 juli 2014 vindt de Drentse Fiets4Daagse plaats. Tijdens dit grootste fietsevenement van Nederland ontdekken ruim 15.000 deelnemers vier dagen lang wat de provincie Drenthe allemaal voor moois te bieden heeft. Men kan kiezen uit routes van 30, 40 of 60 km per dag. Vanuit Center Parcs De Huttenheugte en Parc Sandur zijn de startplaatsen Dalen en Emmen goed bereikbaar. Beide parken zijn dan ook een ideale uitvalsbasis voor elke deelnemer van dit grootse evenement. Na een dag fietsenkunt u heerlijk bijkomen in uw eigen cottage en genieten van alles wat deze parken te bieden hebben. Lees meer op:

www.centerparcs.nl/fiets4daagse

 

Center Parcs Park Eifel – DE

Eifel Cycling Classic 2014

Na het succes van voorgaande jaren organiseert Center Parcs het weekend van 26 september 2014, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, Rabobank, Eneco en Achmea Health Centers, het vierde Eifel Cycling Classic weekend. Dé afsluiting van het wegseizoen voor de sportieve fietser waar ook prominente wielrenners, zoals Leontien van Moorsel en RobHarmeling, aanwezig zullen zijn. Center Parcs Park Eifel is het startpunt van verschillende routes – 50, 100, 150 en 200 km – door deze prachtige regio. Deelnemers genieten niet alleen van een feilloze technische ondersteuning, ravitaillering en sportontbijt, maar ook van alle voordelen die Center Parcs te bieden heeft, zoals een comfortabele cottage en de uitgebreide faciliteiten van het park. Lees meer op:

www.centerparcs.nl/ecc

 

Een overzicht van de mountainbike-evenementen bij Sunparks:Jaarlijks organiseert Sunparks evenementen die geen enkele mountainbiker mag missen. In 2014 is het weer de beurt aan SunparksArdennen en Sunparks Kempense Meren om fietsers uit binnen- en buitenland te ontvangen voor een weekend vol mountainbiken, ontspanning en plezier. De prachtige natuur van de Belgische Kempen en Ardennen vormen het ideale decor voor verschillende uitdagende routes voor elk niveau.

 

Samen met vrienden een weekend lang mountainbiken en plezier maken? Of liever met het hele gezin? Het Sunparksmountainbikeweekend is namelijk ook ideaal voor kinderen. Speciaal voor de kleine mountainbikers is er dit jaar zelfs de KidsTrophy, een parcours van ongeveer 15 km, voor hen uitgestippeld. Uiteraard kunnen zij zich ook uitleven in het tropische zwemparadijs Aquafun, de indoor speeltuin Kidsworldof bij één van de vele andere activiteiten die de Sunparks parken te bieden hebben. Lees meer op:http://www.sunparks.com/be-nl/mtb-agenda_ms

 

Sunparks Ardennen – BE

Van 5 t/m 8 september 2014

 

Sunparks Kempense Meren – BE

Van 14 t/m 16 november 2014

 image018

 

Mocht u geïnteresseerd zijn aan één van deze fietsevenementen deel te nemen en daarnaast alle voordelen van Center Parcs en Sunparks te ontdekken, neem dan contact op met onderstaande perscontacten.

 

 image019  image020  image021
 Over de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep

Opgericht in 1967, is de Pierre & Vacances Center Parcs Group Europese marktleider in vakantieverhuur. Het unieke business model is gebaseerd op de synergie tussen twee focusgebieden: toerisme en onroerend goed. Vandaag de dag omvat de groep 5 toeristische merken: Pierre & Vacances met de twee labels Premium en Villages Clubs, Maeva, Center Parcs, Sunparks, Adagio en het Adagio Access assortiment. Het totaal aantal accommodaties bestaat uit bijna 50.000 appartementen en bungalows op 300 locaties in Europa. In 2012/2013 verwelkomde de groep bijna 7,5 miljoen bezoekers en realiseerde een omzet van 1.307 miljoen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.