Center Parcs opent deuren volledig vernieuwde Eemhof

Zeewolde, 30 juni 2011 – Center Parcs opent vandaag de deuren van het volledig vernieuwde De Eemhof. Een vernieuwing die een belangrijke mijlpaal markeert in het 30-jarige bestaan van dit park. Het omvangrijke vernieuwingsprogramma voorziet in een ingrijpende metamorfose van ruim 700 cottages. Bovendien is de Aqua Mundo met de Turbo Twister – een nieuwe spectaculaire glijbaan – een absolute topattractie rijker. Vandaag hield voormalig topzwemster Inge de Bruijn deze bijzondere glijbaan van De Eemhof ten doop.

De viering van het 30-jarig jubileum van De Eemhof – dat in 1980 voor het eerst de deuren opende – markeerde vorig jaar het startsein voor een omvangrijk vernieuwingsprogramma. Alle 700 cottages van De Eemhof zijn volledig vernieuwd. Bovendien staat op 1 oktober de opening van het luxueuze vakantiecomplex Marina-De Eemhof – een havenstadje geïnspireerd op Port Grimaud aan de Côte d’Azur – op het programma. Hiervoor wordt Center Parcs De Eemhof eenmalig uitgebreid met 100 luxueuze Marina Suites en Appartementen.

Nieuwe spectaculaire glijbaan in Aqua Mundo
Met de Turbo Twister is de Aqua Mundo een wel heel bijzondere topattractie rijker. Deze duizelingwekkende glijbaan is het allernieuwste op het gebied van zweminnovaties en de enige in zijn soort in Europa. Zo ligt het startpunt in een toren van maar liefst 11 meter ofwel vijf etages hoog. Bovendien is de glijbaan 154 meter lang en gaat er per uur een enorme watermassa doorheen: ruim 680 m³. De glijbaan bestaat uit drie kegelvormige delen. Na de eerste spectaculaire afdaling schiet je in de eerste kegel plotseling een stuk omhoog om daarna kort tot stilstand te komen en vervolgens in een razende vaart achteruit te suizen. Tot de opblaasband weer omhoog wordt gestuwd, draait en naar beneden schiet en het laatste stuk achterstevoren wordt afgelegd. Inge de Bruijn – drievoudig winnares van Olympisch goud – nam op passende wijze de proef op de som. De oud-zwemster nam de Turbo Twister in gebruik door met grote snelheid naar beneden te suizen. Tegelijkertijd hield ze een bord met de nieuwe naam van de attractie in haar handen, waarmee de Turbo Twister officieel werd onthuld. “Het was een zeer spectaculaire rit. De band veranderde verschillende keren van richting en snelheid en beweging wisselden elkaar in een razend tempo af. De Turbo Twister is echt een must voor iedereen die van snelheid, spanning en spektakel houdt”, aldus De Bruijn.

Cottages met karakter
De cottages van de vernieuwde Eemhof hebben een bijzonder design waardoor elke type cottage zijn eigen uitstraling heeft. Zo vallen de Comfort Cottages op door de heldere, diepe kleuren die in het interieur als accenten zijn gebruikt en de cottages een kleurrijk en eigentijds karakter geven. Bovendien zijn deze cottages nu ook voorzien van een vaatwasmachine en een combi-oven. Het interieur van de Premium Cottages heeft ook een heel eigen karakter, met nog meer comfort en een moderne inrichting. Ook hier is de keuken uitgebreid met een combi-oven en de luxueuze badkamer met onder meer een nieuwe rainshower. Deze cottages hebben een heel eigen uitstraling door de prachtige wanddecoraties in de vorm van een natuurfoto over een volledige wand, waardoor je je middenin de natuur waant. De nieuwe VIP-cottages beschikken over al het comfort van de Comfort en Premium Cottages, maar zijn uitgebreid met talrijke extra’s. Wat in de VIP Cottages het meeste in het oog springt, is de zeer ruime badkamer. Deze is in omvang verdubbeld en van alle luxe voorzien, zoals een sauna, een inloopdouche met rainshower en een whirlpool.

Kindercottages als speelparadijs 
De Eemhof beleeft met de introductie van het nieuwe concept van de Kindercottage een primeur. Deze cottages bieden ruimte aan een echt speelparadijs waarin kinderen zich naar hartenlust kunnen vermaken. De woonkamer is voorzien van kindvriendelijk meubilair in vrolijke kleuren. Verder is er een gezellige speelkamer met allerlei speelgoed. Vanuit deze ruimte biedt een luik toegang tot een speciale afgesloten buitenspeelruimte. Deze speelhut biedt onderdak aan een glijbaan, klimwand, sterrenwacht en speelkeukentje. De tuin is volledig afgescheiden met een hek, zodat de kinderen veilig kunnen spelen.

Cottages voor mindervaliden en COPD-patiënten
In Center Parcs De Eemhof is ook gedacht aan mindervaliden gasten en COPD-patiënten (mensen met longklachten). In samenwerking met de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad zijn verschillende cottages aangepast. Zo is de slaapkamer vergroot, het keukenblad in hoogte verstelbaar en de badkamer voorzien van een verhoogd toilet, een instapbad, extra handgrepen en leuningen. Bij deze cottages hebben alle gasten bovendien een eigen parkeerplaats. Ook zijn er speciale cottages voor mensen met een aandoening aan de luchtwegen. Deze kwamen tot stand in samenwerking met Stiching Serena Zuiver Vakantie. Alle ruimten hebben extra ventilatie, zijn voorzien van hypo-allergene materialen en er is een speciaal schoonmaakplan.

Franse allure in de Flevopolder
Ook de mondaine jachthaven Marina-De Eemhof krijgt snel vorm. De contouren van het luxueuze vakantiecomplex op de locatie van de bestaande jachthaven De Eemhof tekenen zich steeds scherper af. In totaal worden er 100 ruime en uiterst comfortabele Marina Suites en Appartementen voor 4, 6, 8 en 12 personen gerealiseerd. Om de mondaine leefstijl van de Franse Rivièra zo goed mogelijk na te bootsen, is aan alle luxe gedacht. De accommodatie is voorzien van de modernste gemakken. Zo heeft elk appartement een sauna, een whirlpool en een zeer ruim terras of balkon en bieden uitzicht op de nieuwe aan te leggen tweede jachthaven. Gasten kunnen nu reserveringen maken voor aankomsten vanaf 1 oktober 2011.

Over Center Parcs Europe
Center Parcs Europe bestaat uit Center Parcs en Sunparks en is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Groep. Center Parcs Europe telt 24 parken (21 parken van Center Parcs en 3 parken van Sunparks) in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In 2010 boekten circa 3,9 miljoen gasten ruim vijftien miljoen overnachtingen. De omzet van Center Parcs Europe over het boekjaar 2009-2010 bedroeg 599,6 miljoen euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.