Center Parcs Kempervennen kan bijna € 240.000 besparen

Door aan de slag te gaan met de adviezen van de duurzaamheidsexperts van The Green Quest kan het bedrijf onder meer 19 procent energiereductie en 55 procent afvalrecycling realiseren. De terugverdientijd van de investering die hiermee gemoeid gaat bedraagt minder dan 4 jaar.

Om ideeën te kunnen omzetten in tastbare resultaten heeft het Green Team in samenwerking met een team van technische experts en een team medewerkers van Center Parcs, elf concrete adviezen opgesteld. Ze variëren van biomassa tot bewustwording. Van LED-verlichting tot zonnepanelen. De adviezen bieden daarnaast een vergezicht voor het realiseren van het vakantiepark van de Toekomst.

| Huisje van de toekomst

Groots genieten, met een minimale milieu impact. Dat was de uitdaging waar de experts van The Green Quest en Center Parcs gezamenlijk voor staan. Met behulp van het Nederlands publiek wordt er in een uitgebreid adviesrapport onder meer ingegaan op energiemonitoring, bewustwording en gedragsverandering. De bezoekers van Center Parcs staan daarin centraal.

The Green Quest is een initiatief van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met GDF Suez Energie Nederland, Cofely en Sita. Het Green Team van duurzaamheidsexperts dat het eindrapport heeft opgesteld bestaat uit duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, WakaWaka CEO Maurits Groen, Nudge-directeur Jan van Betten, duurzaam ondernemer Talitha Muusse, energiedeskundige Marieke van der Werf en projectleider Mark Beumer.

| Bron:  www.bnr.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.