Center Parcs | halverwege ambitieus innovatieprogramma van 650 miljoen euro

Komende jaren nieuwe vakantieparken in België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken

Capelle aan den IJssel, 20 januari 2021 – Center Parcs ligt op schema met haar programma gericht op vernieuwing en uitbreiding van al haar parken in Nederland en andere landen in Europa. Met dit omvangrijke innovatieprogramma, waarin in de afgelopen drie jaar inmiddels 325 miljoen euro is geïnvesteerd, wil Center Parcs haar gasten blijven verrassen en een nieuwe standaard in vakantiebeleving zetten. Niet alleen met nieuwe parken en door de aanpassing van bestaande parken met luxere en bijzondere nieuwe accommodaties, maar ook met nieuwe vormen van beleving zoals themacottages, nieuwe spectaculaire activiteiten als waterglijbanen en binnenspeelparadijzen. Ook blijft Center Parcs innoveren op het gebied van digitalisering. Alles om het gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Center Parcs is nu halverwege met de vernieuwing van bestaande parken en komt de komende jaren met nieuwe parken. Concreet zijn dit Terhills Resort in België, Pütnitz in Duitsland en Les Landes de Gascogne in Lot & Garonne in Frankrijk. Daarnaast is er verdere uitbreiding gepland in Duitsland en in Denemarken.

Center Parcs is marktleider op het gebied van vakantieparken. Deze forse investering beschouwt Center Parcs dan ook als een belangrijke stap om vooruitstrevend te zijn en te blijven in haar sector. De ruim 650 miljoen euro wordt ingezet voor het vernieuwen en uitbreiden van in totaal twintig bestaande parken in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland. “Center Parcs wil ook in de komende jaren een nieuwe standaard in de recreatiesector zetten: in beleving, verblijf en samenzijn. Sinds onze oprichting staat de gast bij ons centraal en maken we onvergetelijke herinneringen mogelijk die families en vrienden met elkaar delen. Ook in de komende jaren willen we onze gasten blijven verrassen met nieuwe vormen van beleving en bijzondere innovaties. Dit sluit aan op onze ambitie een nieuwe standaard te zetten in familievakanties. Allemaal om ervoor te zorgen dat onze gasten optimaal en onbezorgd van hun vakantie kunnen genieten en ‘echt even samen’ kunnen zijn”, vertelt Mark Giethoorn, Directeur van Center Parcs Nederland.

 

Nederlandse parken
Er wordt de komende jaren geïnvesteerd in zowel bestaande als nieuwe parken in binnen- en buitenland. Sinds 2018 zijn Port Zélande, Limburgse Peel en Park Zandvoort compleet vernieuwd. Zo zijn in Park Zandvoort maar liefst 428 cottages,116 hotelkamers en alle centrale voorzieningen volledig vernieuwd voor meer dan 40 miljoen euro. Verder zijn de Market Dome en het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo gerestyled en uitgebreid met nieuwe voorzieningen zoals een vernieuwde Action Factory, met onder meer een splinternieuwe BALUBA indoor speelwereld en een nieuwe wildwaterbaan. De omvangrijke vernieuwing van Port Zélande is ook afgerond, met als resultaat een prachtig gelegen park te midden van het water. De werkzaamheden in De Eemhof en Het Heijderbos zijn nu halverwege. Zo heeft in De Eemhof vorig jaar de eerste duo-racer waterglijbaan van Nederland zijn intrede gedaan, is de Action Factory in een nieuw jasje gestoken en zijn alle buitenspeeltuinen volledig vernieuwd. Eind 2021 zijn ook alle 750 cottages en hotelkamers vernieuwd. Ook in Het Heijderbos wordt binnenkort een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe duo-racer glijbaan en ondergaat de Jungle Dome, een unieke tropische indoor speelwereld, een metamorfose. Naast de vernieuwing van 800 cottages is ook de Action Factory hier flink uitgebreid. In De Kempervennen wordt in februari een start gemaakt met de vernieuwing van alle cottages. Tegen het einde van het jaar wordt ook gestart in Het Meerdal en De Huttenheugte.

 

Andere parken in Europa

In België heeft Center Parcs de deuren geopend van twee volledig gerestylede parken: Park De Haan en Les Ardennes. Ook staat dit jaar de opening op het programma van Terhills Resort, vlakbij Maastricht. Dit park gaat het premium label ‘Resorts by Center Parcs’ voeren. Terhills Resort wordt een high-end vakantiepark met 250 luxe cottages en luxe voorzieningen. Daarnaast is Center Parcs halverwege met de innovatie van Erperheide, in 1983 het eerste Center Parcs park in België. Hier worden alle cottages van een nieuw eigentijds interieur voorzien en wordt de Aqua Mundo uitgebreid met een grootse waterspeeltuin. In Duitsland is de vernieuwing en uitbreiding van Park Nordseeküste voltooid en is ook het bij Nederlandse gasten zeer populaire Park Hochsauerland volledig vernieuwd. Dit park is onder meer uitgebreid met een volledig nieuwe Deep Nature Spa en de Aqua Mundo met een Aquaracer glijbaan. Ook andere parken van Center Parcs in Duitsland zijn of worden vernieuwd.

 

Nieuwe standaard in beleving en luxe

In verschillende parken heeft Center Parcs in de afgelopen jaren bijzondere accommodaties zoals gethematiseerde cottages geïntroduceerd om de beleving van gasten te vergroten. Een goed voorbeeld zijn de ‘Wellness cottages’ in De Eemhof en de ‘Beach Chilla’s’ in Park Zandvoort In De Eemhof en Het Heijderbos kun je in de nieuwe ‘Avontuur cottages’ in elke kamer een reis rond de wereld maken. In Erperheide (België) en Bispinger Heide (Duitsland) hebben acht ‘Dieren in het bos’ cottages hun intrede gedaan. Elke kamer in de cottage heeft een ander thema. Zo kun je bijvoorbeeld de wereld van vliegende dieren ontdekken.

 

Het belevingsaanbod wordt daarnaast uitgebreid met onder meer vernieuwde Action Factories, een nieuw klimparadijs in Het Heijderbos en de introductie van het nieuwe winkelconcept Shop & Smile. Daarnaast worden verschillende Market Domes voorzien van volledig nieuwe decoraties en heeft Center Parcs het wellness concept Deep Nature Spa in Duitsland geïntroduceerd. Deep Nature Spa is een hoogwaardig wellness-concept uit Frankrijk met luxe spa en wellness-faciliteiten.

 

Center Parcs introduceert ook nieuwe ‘Exclusive cottages’. Met dit vierde luxe niveau, hoger dan de bestaande VIP-cottages, zet zij óók de nieuwe standaard in luxe. De rijk uitgeruste design cottages bieden binnen en buiten meer ruimte, met als absoluut toppunt van luxe een eigen wellness badkamer.

 

Digitalisering en flexibiliteit

Door innovaties op het gebied van het digitaliseren van de ‘customer journey’ wordt geleidelijk het hele proces van het boeken, voorbereiden en beleven van de vakantie nog makkelijker door een digitale interface. Met behulp van de Center Parcs-app kunnen gasten snel en eenvoudig activiteiten en services boeken, een tafeltje reserveren en hun weg op de parkplattegrond vinden. Ook krijgen zij een digitale armband waarmee zij het slot van de cottage en de kluisjes in de Aqua Mundo kunnen openen. In steeds meer parken staat een digitale kiosk, om parkactiviteiten en excursies in de omgeving te boeken. Ook speelt Center Parcs als eerste in de markt in op de vraag naar meer flexibiliteit. Hieraan geeft ze invulling door gasten de mogelijkheid te bieden zelf te kiezen wanneer ze aankomen en hoe lang ze willen blijven.

 

Nieuwe parken in Europa
Naast het vernieuwen van bestaande parken worden ook geïnvesteerd in de bouw van nieuwe vakantieparken. Naast park Terhills Resort (België) zijn dit Pütnitz, vlakbij Rostock, aan de Baltische Zee in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. In de prachtige streek Lot & Garonne (Frankrijk) wordt Center Parcs Les Landes de Gascogne gebouwd. Daarnaast staat de wordt de bouw van een eerste park van Center Parcs in Denemarken gepland en een verdere uitbreiding in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.