Dialoogsessie raad van kinderen & Center Parcs gehouden in het Novotel, Rotterdam op 11 mei 2016

Center Parcs biedt inspiratie voor duurzamer leven

Vakantiepark pakt voortrekkersrol rondom bewustwording en gedragsverandering

Rotterdam – Vandaag presenteert de Raad van Kinderen ideeën naar aanleiding van de centrale vraag: ‘Hoe kunnen vakantieparken gezinnen helpen met een duurzaam leven’. Het vakantiepark wil gasten inspireren om duurzamer te leven, niet alleen tijdens de vakantie maar ook thuis. Center Parcs overhandigt de Raad van Kinderen ook het eerste ‘duurzaamheidspaspoort’, welke is voortgekomen uit één van de adviezen van vorig jaar. Het paspoort bevat opdrachten met ‘groene daden’ voor het gezin om daarmee duurzaam gedrag op de parken te stimuleren en belonen. Dit jaar gaat de Raad van Kinderen een stapje verder en wordt niet alleen gekeken naar meer duurzaamheid op de parken, maar vooral hoe gasten een duurzamere leefstijl mee naar huis kunnen nemen.

 

Foto:  Leerlingen van groep 8 van basisschool De Bergse Zonnebloem uit Rotterdam krijgen eerste duurzaamheidspaspoort overhandigd
Creatieve ideeën van kinderen komen tot leven

Naar aanleiding van het onderzoek ‘‘Wat kan Center Parcs doen om haar werknemers en gasten te stimuleren om minder te verspillen’’ van vorig jaar heeft de Raad van Kinderen een aantal duurzame acties bedacht. Zoals het duurzaamheidspaspoort, waarbij het gezin wordt beloond bij het behalen van alle opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan afval scheiden, een douchetimer en verlichting en verwarming uitzetten bij het verlaten van de cottage. Naast het duurzaamheidspaspoort worden er diverse ‘groene’ workshops georganiseerd, waarbij gerecycled materiaal wordt ingezet en leuke dingen worden gemaakt met afvalproducten. Daarnaast is het activiteitenprogramma ‘Wannabe een Tuinder’ ontwikkeld, waarbij kinderen uitleg krijgen over de natuur. Op de parken De Kempervennen en De Huttenheugte wordt een moestuin aangelegd en tijdens het verblijf worden kinderen gemotiveerd om zorg te dragen voor de moestuintjes. Ze krijgen zelf een eigen moestuinplantje na afloop met verzorgingsadvies. Het belangrijkste advies van vorig jaar was het afdekken van de buitenbaden, om daarmee energie te besparen. De implementatie van dit idee is begonnen. Voor alle parken in Nederland scheelt dit bijna € 100.000 per jaar aan energiekosten.

Vakantiepark als inspiratiebron voor thuis

Om gezinnen te informeren over de groene en social projecten van Center Parcs, is ‘Our Naturall Plan’opgesteld. Ook staan er op het online platform onder andere tips & tricks om thuis groen aan de slag te gaan. Mede door de Raad van Kinderen komen er jaarlijks nieuwe groene acties bij. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Het doel van de Raad van Kinderen is dat besluitvormers van bedrijven en organisaties de belangen van de toekomstige generaties integreren in de besluitvorming van vandaag.

Over Center Parcs Europe – www.centerparcs.nl

Center Parcs Europe -Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties- is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Group. Al bijna 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. De organisatie kenmerkt en onderscheidt zich door de talloze activiteiten voor ieder familielid. Center Parcs bezit 21 Europese parken en jaarlijks overnachten ruim 1,5 miljoen gasten in een van de Nederlandse vakantieparken. Het totale aantal accommodaties bestaat uit ruim 14.000 accommodaties in Europa. In 2014/2015 realiseerde Center Parcs Europe een omzet van 586,2 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.