Center Parcs Allgau dat komt er al gauw, al moet er nog wel wat worden getekend!

Het ene park is net af, Bostalsee, of we beginnen al over de volgende. Ja, dat gaan we toch echt doen. Want toen wij tijdens ons Testweekendje plezier en vertier in Saarland een koppie pleur deden met de grote baas, ging het niet alleen over de kleine modderpoeltjes die op Bostalsee nog opgeruimd moesten worden. Nee, daar werd ook Allgau besproken en naar verluidt moet dat toch echt wel een pareltje worden. Ongeacht welk seizoen zou je daar sneeuw op de bergtoppen kunnen zien, vanuit je cottage notabene!

Ja, Algau. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Na wat enquêtes en voordeurbezoekjes in de omgeving bleek dat ze in Leitkirch – tegen alle verwachtingen – best wel zaten te wachten op zo’n fijn mega vakantie-complex in de achtertuin. Dat stemt ons positief en dat stemde het ons een klein jaar geleden ook al. Maar dat Algau dat komt er Algau. Althans wanneer de allerlaatste verklaringen nog zijn ondertekend, dan kan de eerste spade in de grond op dit ookal militaire terrein.

| Sneeuw in de zomer. Omdat het kan.
Maar het is niet zomaar een setting, het zou een uniek iets worden. Met de goed beboste oprijlaan zou je de verdomd hoge gebergtes opslingeren, waar het park verder op een vlak plateau zal liggen. Vanuit die vlakte zou je zo op de besneeuwde bergtoppen van de Alpen kunnen kijken, met een beetje geluk zelfs wanneer je onderuit hangt op de bank in je cottage. Dat klinkt toch wel te fraai voor woorden. Neehoor, want zoiets moet het toch echt gaan worden!

Hier echter geen Les Trois Forets-ripoff maar een compleet nieuw architectonisch geheel. Ook hier is voor het neerpoten van de cottages het architectenbureau ANSSP de hand geschut. ANSSP? Ja, die ook verantwoordelijk was voor de Eden Cottages op de Kempervennen, Bispinger Heide, groen- en faciliteiten-updates op Park Hochsauerland en Park Bostalsee bij elkaar heeft geschetst, qua cottages dan. En zoals we al eerder hebben mogen zien, gaat dat toch wel even weer wat anders worden. Wel hout, maar geen blokhutten. Wel een eerste etage, maar toch geen Bostalsee. Het oogt eigens, haast futuristisch en misschien wel even wennen, maar dat gaat sneller dan je denkt.

Het zou gaan om 800 tot 1000 cottages die variëren van 2 tot 12-personen. Dat gaat neerkomen op 6500 matrasjes. Echter zullen deze in fases worden opgeleverd. Vermoedelijk zal het dus eerst gaan om een nette 800-stuks, waarna later de overige 200 worden toegevoegd. En hier is het bouwen niet op z’n Frans; lees, kleine woon- en slaapkamertjes. Integendeel, de grootste cottages zouden een totale oppervlakte hebben van 215 m2!

| Super VIPS
Enne niet verder verklappen ook hier gaan we Boomhuizen krijgen, maar als klap(per) op de vuurpijl ook Super VIPS, wat dat precies gaat inhouden mag Joost weten. Maar die zal dan vast weten dat we daar nog meer hebben dan een bubbelbad, een halve Boulangerie aan de deur bij het ontwaken en een BBQ op het terras. Afwachten.

Naast de dingen die we gewoon van Center Parcs (mogen) verwachten; een beetje tropische Aqua Mundo, deze gaat 5000m2 worden, en een sfeervolle Market Dome, gaat de focus hier vooral liggen op de natuur en het landschap, want die zouden er prachtig moeten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.