Brandweer repeteert brand in Center Parcs De Vossemeren

14/01 Een brand in een werkruimte waarbij twee werknemers lichtgewond raakten., dat was woensdag het scenario van een brandoefening in het Center Parcs De Vossemeren in Lommel. Het bestuur van het park wil hiermee de samenwerking tussen de eigen en de externe hulpdiensten op elkaar afstemmen en zo voorbereid zijn voor wanneer het brandalarm werkelijk afgaat.

De oefening startte om 9 uur gisterochtend en verliep vlot. In een technische ruimte achteraan in ‘Market Dome’ was zogezegd brand ontstaan en twee werkmannen werden bevangen door vrijgekomen dampen. “Eén van hen heeft de receptie nog kunnen verwittigen, waarna de noodhulp op gang kwam”, vertelt preventieadviseur van het park Luc Vanham. En vanaf toen ging het snel. Zo kwam de eigen interne brandweerdienst van het park meteen in actie.

“Dit gaat om professioneel opgeleide mensen voor wie we vier keer per jaar een brandoefening organiseren. In geval van brand in het park zijn ze snel ter plaatse en kunnen als eersten een interventie uitvoeren”, vervolgt hij. Daarna kwam ook de brandweer van Lommel snel het vakantiepark opgereden.

De brandweerlui baanden zich een weg door het tropische decor in het gebouw. De uitdaging hier was de zogezegd de ‘vuurhaard’ te lokaliseren en de ‘gewonden’ voor verzorging in veiligheid te brengen. Om 10.15 uur was de oefening afgelopen.
Bijsturen

“Tijdens een grote oefening als deze, die we toch jaarlijks voorzien, wordt vooral de samenwerking tussen de verschillende interne en externe diensten geëvalueerd. Niet dat er grote dingen zijn misgelopen, maar nu krijgen we de kans om stap voor stap terug te kijken en telkens bij te sturen”, besluit Vanham.

l Bovenstaand artikel afkomstig van
Het Belang van Limburg.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.