Booming Nieuws | 28 miljoen euro gaat van Sunparks Vielsalm, een Center Parcs maken!

En het Sunparks-verhaal gaat verder. Hoewel, Sunparks.
28 MILJOEN EURO GAAT VAN SUNPARKS VIELSALM EEN CENTER PARCS MAKEN!
.
Één ding dat zeker is, de Pierre et Vacances Group zit er warmpjes bij. Niet alleen stak ze het afgelopen halfjaar wat slordige miljoen’tjes in haar ‘oldskool-parken’ aan de Franse Rivièra, zo werden ook de cottages van Center Parcs opgepimpt met vernieuwingen die verder gingen dan een rolletje verf. Maar nu lijkt de Group serieuze plannen te hebben voor Sunparks Vielsalm (alias Ardennen én Ardennes – daar lijkt men ook nog niet over uit). Zo zou een miljoenen-injectie het park in één klap moeten transformeren in een echt Center Parcs-park!
.
Wat? Ja, ook wij stonden even met onze oren te flapperen, maar dat is wat men momenteel bespreekt daar aan de Vielsalm. De Burgemeester van de Vlaamse gemeente heeft zich in de gemeenteraad uitgelaten over ‘zijn parkje’.
.
Het zou gaan om een monster-investering, die het park zoals gezegd geheel moet ver-CenterParcs’en. Al zagen onze argusogen op Twitter al het één en het ander voorbij komen met Vielsalm in diezelfde zinsverband, maar dit hadden wij zelfs niet zien aankomen. En dat terwijl Center Parcs de Haan, wat zeg ik, Sunparks de Haan aan Zee, een maandje geleden weer stilletjes is teruggegaan naar waar het park ooit begon, onder de Sunparks-vlag. Wij weten allemaal hoe dat ‘succesverhaal’ in de Haan is afgelopen. Want ook dit Vielsalm-nieuws is op z’n minst weer opzienbarend.
.
Wat de plannen zijn? Een slordige 28 miljoen pompen in het park, dat zich laat uiten in 350 chalets die compleet van onder tot boven gestript zullen gaan worden. Maar daar blijft het niet bij. Nee, alle centrale gebouwen, waaronder het Park Center én de AquaFun, én de Sporthal én het Landhuis worden meegenomen in de verbouwing. En, de én, én, én kunnen niet op, want naar verluidt zal het park na haar gedaanteverwisseling ook nog eens beschikken over een heuse Spa.
.
En om het verhaal nog grootster te maken, dan dat het nu al is, in de mogelijke tweede fase, zou men zich zelfs richten op de bouw van extra cottages!
.
.| En nu jij.

Voorzie jij hier een doomscenario, zoals dat bij Park de Haan, of zou het best wel eens wat kunnen worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.