Albron op je bord l Wij prikte een vorkje bij Pancakes l Primeur : Uitgebreid verslag en interieur op beeld!

Center Parcs ploetert ongegeneerd verder aan haar dan nog net niet bekroonde succesvolle en enigszins befaamde kaskrakers, althans dat kun je wel stellen wanneer je merk onder meer dan 98% van de Hollanders leeft. Terwijl de eerste gasten met enig gepaste hooggeplaatste verwachtingen op een retour vertrekken naar het prestigieuze goed beboste Les Trois Forêts – met de nodige ‘oh-a’-kriebels op de kaken en nog net niet huppelend binnen de parkpoorten denderen, verkeerd ook het creatiefbrein van uitbaatkoning Albron zich niet bebrild en luierend voorzien van een goedgevulde cocktail, op de zonovergoten zandstranden van de Malle Dieven. Integendeel, de verbroedering met Albron heeft voor de komende jaren flink wat voeten in de aarde, en wat dat voorgaande betreft, op het Limburgse Heijderbos wisten we al van dat eerste ‘doorgeefvorkje’ mee te prikken.

l Pancakes opent deuren
Met een roodbedrukte omkadering voorzien van een in witgekleurde koptekst, word je als gast nu op de feiten gedrukt dat je jawel een gratis ballon kunt verschaffen, wanneer de eerste nog vrij onwennige passen worden gezet richting Heijderbos’ nieuwste horecaopvulling. Maar met de voorgaande zin waren we echter wel iets te voorbarig, aangezien het ballongeweld je pas wordt aangeboden na bestelling van minimaal één rondvormige lekkernij. Afgelopen vrijdag stonden rijendik medewerkers te springen, maar waarvoor zet het Heijderbos zich al hupsend zo sportief in? We zullen het je even duidelijk maken. Afgelopen vrijdag – 27 augustus – mocht de befaamde schaar weet uit de kast aangezien de tijd wederom aangebroken was voor het doorratsen van een gespannen lintje. Niet alleen opende het verfrissende pannenkoekconcept in de vorm van Pancakes haar deuren aan de bestaande oevers, maar hiermee wordt nogmaals de start benadrukt van een periode van verbouwingsstress en definitieve afbraak van het aanhoudende draaikontengedrag.

De eerste maagrommelende gasten mochten afgelopen zaterdag – 28 augustus – hun opwachting maken in het opgepimpte resto. Het mag worden gezegd, na jaren van vrij stagnerende horecaformules, waarbij diverse menukaarten werden uitgekleed of tijden van leegstand, wordt de bezem wederom door de resto’s van Center Parcs gehaald.

l (Ver)nieuw(d) vertoeven
Met enige gepaste trots weet een witbedrukte bebordering gevuld met een viertal horizontale streepvormen en het rondborstige beeldmerk van Pancakes zich op de gevel te vestigen. Hoewel het aangezicht aangenoeg weinig ‘handen-uit-de-mouwen-werk’ heeft gekend en het vrije uitzicht over de oevers van het binnenmeer – hoe dan ook gelukkig – hun origine hebben behouden, verraad het interieur zich daar toch ietwat tegen. Nieuwe zitmeubelen zijn binnengehaald, waaronder zwartgelakte ‘hoogzitters’ met bijhorende eikentafels en zitbanken gevuld voor het zitcomfort met in kleurpalet variërende kussens. Hoewel de verbouwing niet echt stof zal doen opwaaien aangezien de geest alla Bengels evenals de aanleunende eerste uitbater in de vorm van het originele Pannenkoekenhuisje, door huidig nog altijd door het Bakema-vijfwelf zal waaien, heeft men met ietwat prille aanpassingen toch een frisser geheel weten neer te zetten, en laat dat nu net eens het vaarwater voor Pancakes weerspiegelen, toeval bestaat niet oppert men weleens.

l Wil je ‘me nu’?

AB
De Pannenkoek is terug en hoe! Met de herziene vrij goedgevulde menukaart – ontkom je niet aan het nieuwe beeldmerk aangezien deze ook op een transparante wijze is verwerkt in de witgeprinte kaart – keren ook voormalige draaiprestaties terug, waaronder de originele pannenkoeken onder de noemer ‘Klassiekers’ en daarnaast het kader voor de kids kent ook zijn overeenkomsten met voorgaande presentaties met de noemer ‘Pannenkoekenhuisje’ als plakker boven het portaal prijkend. Daarnaast is het rijtje onder ‘Specialiteiten’ fors in formaat uitgerekt en zijn ondermeer de blauwbekrulde en kikkergroenbehaarde Pépétévé-sterren, te weten Orry en Woops, vertegenwoordigd in het desertkader van de menukaart. Daarnaast smikkel je al voor een kleine veertien euro van een heus drie-gangenmenu, waarbij de keus je op alle kanten op je schoot wordt geschoven. Het voorafje in de vorm van een kom soep is vrij op keus evenals de nakomers waarbij de keus kan vallen op de Klassieker of Specialiteit en daarnaast valt ook het desert nog eens naar wens vrij te verkiezen.

l Interactie met de pannenkoekendraaier
Mocht je blik bij het binnenvallen van Albron’s eerste hersenspinsel niet haken op de knaloranje grootgeschapen rondvorige lampenkappen welke het plafond tooien dan doet de bontgekleurde bomvolle wandbekleding dat wel, welke de nodige verfrissende wind met zich mee weet te brengen. Naast dat het Heijderbos met deze nieuwkomer als éérste mag profiteren van haar primeurvoorsprong door haar pilot vervullende rol, is er voor de ervaring van de kleinste pannenkoeken-verorbers koste nog moeite gespaard bij het herinrichten van deze voormalige draaikontigere oeverbezitter.

Waarbij voormalig de pannenkoekendraaiers ongedeerd zweetdruppeltjes van het voorhoofd konden vegen of stiekem konden voorproeven aan het zoutgehalte van de pannenkoek, zal dit er huidig niet meer inzitten. Pancakes beschikt namelijk door het benadrukken van een unieke ervaring over een nietsverhullende keuken waarbij de ‘kokkerellers’ constant in kielzog kunnen worden gehouden, dat is voor kleinste bezoeker natuurlijke een hele belevenis, hoe hun ‘eigen pannenkoekje’ door de handen van deze best bemutste chefkok in elkaar wordt gedraaid. Hiervoor is de scheidingswand ook zo laag mogelijk gehouden, waardoor er eigenlijk geen enkele sprake meer is van een verhullende scheidingswand tussen pannenkoekenbakker en de vakantievierende gast. Mocht je kind niet de langste zijn geen nooit, ook daaraan is gedacht in de vorm van bezetbare ‘emmers’ waar de kleinste smikkelaars op kunnen plaatsnemen. Kortom het is weer pannenkoeken verorberen geblazen op het Heijderbos, wij eten er eentje op!

l Eigen Center Parcs prikte een vorkje mee
Een prille twee dagen na dato van de personeelsopening, een kleine dag na de officiële openingsdatum van het binnendenderen van de eerste gastenstroom nam het Eigen Center Parcs-team de proef op de som om te verkregen hoe de vork nu exact aan de steel zat. Wij kunnen enkel opperen, de pannenkoeken zijn werkelijk om te smullen, waarbij de vingers nog net niet zijn afgelebberd. Heerlijk die pannenkoekengeur in de neus! Naast dat we voor het eerst bij Pancakes aanschoven schoten we zoals vertrouwd de nodige foto’s en aangezien we nogsteeds het motto ‘foto’s zeggen nogsteeds meer dan duizend woorden’ naleven, vind je hieronder een uitgebreide fotoserie uit de koker van de gastvrije oranjekleurige ananas.

l Blik op het interieur
l Stap binnen in het nieuwe Pancakes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op!: Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Eigencenterparcs.nl !!