Ai, minder goed nieuws: Center Parcs Roybon laat nog even op zich wachten.

De bouw van een omstreden vakantiedorp van Center Parcs in Frankrijk loopt opnieuw vertraging op. Het project van het voormalig Nederlandse bedrijf zou niet genoeg doen om verdwenen natuurgebied te compenseren. Natuurbeschermers benutten alle juridische mogelijkheden om de bouw van het park — dat bestaat uit zo’n duizend cottages rond een Aquamundo-zwemparadijs — te frustreren. Met succes. Want nu zijn na een uitspraak van een rechter in Grenoble de werkzaamheden stilgelegd.

Het project bij het plaatsje Roybon, dat ongeveer zes jaar geleden werd gelanceerd, blijkt niet helemaal te voldoen aan de eisen die de Franse wet stelt aan compensatie van natuur. Voor de 76 hectare waterrijk gebied die het park gebruikt moet Center Parcs zorgen dat het elders twee keer zoveel drassige natuur herstelt of inricht. De compensatiegebieden die Center Parcs heeft gevonden zouden niet 152 maar 140 hectare beslaan. Ze zijn bovendien te versnipperd en liggen te ver af van het park.

Groene recreatie
Maar de rechter verwerpt de claim van de tegenstanders dat de fauna onherstelbare schade oploopt door de komst van het park. Salamanders, eekhoorns en nog 48 andere diersoorten komen immers overal voor in het bos waar de huisjes moeten verrijzen. Het Center Parcs zal in totaal 200 hectare innemen van het 7300 hectare tellende forêt de Chambaran.

Bron en hele artikel: FD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.