Acht Nederlandse Center Parcs parken ontvangen Green Key ‘Goud’-certificaat

Het Green Key-programma wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. De certificering van Center Parcs laat zien dat zij voldoet aan alle normen die Stichting KMVK heeft gesteld.

Vakantieparken voldoen aan hoogste normen op gebied van

groen, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

Volgens Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland, toont de certificering aan dat Center Parcs vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid: “Ik ben ontzettend trots op onze acht met goud gecertificeerde parken. Sinds onze oprichting zetten wij alles op alles om de natuurlijke rijkdom in onze parken te koesteren en te verrijken en tegelijkertijd goed te zijn voor mens, dier en natuur. Deze certificering is een prachtige erkenning voor de vele ‘groene en goede daden’ in onze parken. Het behalen van het hoogst mogelijke niveau van het internationale keurmerk Green Key is een weerspiegeling van de duurzame ambities van Center Parcs.”

 

“We zijn erg blij dat een toonaangevende speler als Center Parcs zich aansluit bij Green Key. Daarmee laat Center Parcs zien hoe serieus zij mens, klimaat, gastvrijheid en milieubewustzijn neemt. Het is erg bijzonder dat alle parken van Center Parcs die we tijdens strenge audits hebben getest een gouden certificering hebben verdiend”, vertelt Erik van Dijk, National Operator van Green Key Nederland. “Dat is een resultaat waarop zij enorm trots mag zijn én waarvan al haar gasten en de omgeving van de parken profiteren.”

 

Uitstekende score op duurzaamheid

Center Parcs voldeed als eerste bedrijf in de recreatiesector al aan de ISO 14001- en 50001-normen. Na de audits voldoen de acht gecertificeerde parken van Center Parcs nu ook aan de strenge normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hieronder vallen milieunormen als het registreren en besparen op het gebruik van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. Bovendien scoren de parken zeer goed op minstens 43 optionele criteria, waarmee zij voldoen aan de hoogst mogelijk norm. Bij deze normen gaat het bijvoorbeeld om duurzame maatregelen als de toepassing van alternatieve bestrijdingsmiddelen, het aanbieden van biologisch eten in restaurants en supermarkt en een minimaal gebruik van mono-verpakkingen. Ook vallen hieronder de energie- en waterbesparende maatregelen die Center Parcs heeft getroffen in de Aqua Mundo, haar activiteiten om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te ondersteunen, haar samenwerking met maatschappelijke organisaties als Stichting de Opkikker en de Missing Chapter Foundation en de organisatie van de Kids Climate Conference in samenwerking met WNF Nederland.

 

De certificering geldt voor de parken Het Heijderbos, De Eemhof, De Huttenheugte, Het Meerdal, Limburgse Peel, De Kempervennen, Port Zélande en Park Zandvoort. Parc Sandur in Drenthe volgt naar verwachting later.

 

Over Center Parcs Europe
Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties – is onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn.

 

Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door talloze activiteiten voor ieder familielid, middenin de natuur. Zij draagt niet alleen zorg voor de natuur, maar ook voor mensen: gasten, medewerkers en de gemeenschap. Center Parcs werkt samen met organisaties die mensen en natuur samenbrengen, zoals het Wereld Natuur Fonds, om de planeet een beetje mooier door te geven aan volgende generaties. Daarnaast zijn er meerdere diersoorten in de parken te vinden en heeft Center Parcs 90 procent minder chloor in haar subtropische Aqua Mundo-zwembaden dan in reguliere zwembaden. Center Parcs brengt mensen dichterbij elkaar, maar ook dichterbij de natuur. Dit komt tot uitdrukking in verschillende initiatieven binnen de ‘Goede en groene daden’ van Center Parcs. Duurzaamheid zit in ons DNA. www.centerparcs.nl

 

Over Green Key

Green Key is het internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met dit keurmerk gaan verder wat betreft duurzaamheid dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het Green Key-programma wordt beheerd door de Foundation for Environmental Education, in Nederland uitgevoerd door Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. Het internationale keurmerk kent drie niveaus: Brons, Zilver en Goud. Op basis van het aantal ingevoerde optionele maatregelen wordt het niveau bepaald. Green Key maakt gebruik van verplichte en optionele normen. Deelnemers moeten aan alle verplichte normen voldoen om dit certificaat te behalen. De optionele normen kunnen vrij worden gekozen uit het totaal aantal beschikbare optionele normen. Op basis van de optionele normen wordt het niveau van het Green Key-certificaat bepaald. Er zijn in totaal 90 optionele normen. Om een gouden certificatie te behalen, moet aan minimaal 43 van deze optionele waarden worden voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.