Heropbouw afgebrande cottage |766 De Eemhof

Op 27 november 2007 , was het letterlijk en figuurlijk een zwartgeblakerde dag, een dag welke in de Center Parcs-‘archieven’ wordt gedomineerd door een zwart randje. Deze dag staat en stond bekend om zijn een uitstaande brand, welke zich voorwoede in een dergelijke VIP cottage van vakantiepark de Eemhof, gelegen in de Flevopolder. De gehele cottage brandde tot in de nok toe uit en legde de gehele cottage in as. Daarnaast kwam ,de verblijvende en voorheen vakantievierende Engelsman, er niet zonder kleerscheuren vanaf, deze persoon in kwestie, had enkele brandwonden als gevolg. De andere aanwezige persoon wist zonder enige verwonderingen de cottage te verlaten. Deze tweede persoon in kwestie , werd vervolgens ondervraagt door de recherche verhoord , om wellicht de achterliggende reden voor het uitbreken van de brand voor de geest te kunnen halen. De naastliggende cottages werden door de uitgerukte brandweerlieden uit het nabuurige Almere, extra nat gehouden zodat de brand zich niet verder zou verspreiden naar de omliggende en aangrenzende cottages. Hierdoor kreeg men greep op in lichterlaaien-staande cottage, en wist men de brand binnen de perken te houden. Echter zat de schrik zowel voor het parkmagement als voor de vakantievierende gast er goed in. ‘De aandacht is natuurlijk eerst naar de gasten die erin zaten en in tweede instantie aan het huis’. ‘Ze zijn nu aan het kijken hoe de brand nú precies is ontstaan : de technische recherche en onze eigen mensen, dan zouden we er wat meer over kunnen zeggen’, ‘Het is op dit moment nog gissen’, aldus Monique Dekking, woordvoerster Center Parcs Nederland. En ook tot op de dag van vandaag is en blijft het nog altijd giswerk naar de mogelijke reden waardoor deze cottage vlam vatte.

Mocht je jezelf nu afvragen welke cottage dit nu precies betrof, het betreft de huidige VIP cottage onder het cottagenummer 766. Hoewel er na, dié dag in kwestie, alweer een prille twee jaar zijn verstreken, heeft men begin dit jaar de hand gelegd op de wederopbouw van deze cottage. Deze zal, ondanks en wellicht enige lichte aanpassingen, welke de cottage vertalen naar deze tijd, vrijwel iedentiek worden omtrokken, en daardoor nadat men de cottage uit de bouwsteigers haald totaal niet opvallen tussen de reguliere cottagesetting. Hoewel, we hem natuurlijk altijd zullen blijven ‘herrineren’ door zijn zwartgelakerde verleden.

l Foto’s Eigen Center Parcs
l Zelf waren we ook een aantal dagen op het park aanwezig, hieronder vind je per dag gerangschikt , welke foto’s wel destijds , van deze wederopgebouwde cottage, op de ‘gevoelige’ plaat hebben vastgelegd.

15-7-2010


onderstaande foto’s zijn in medewerking met center parcs de eemhof gemaakt onze dank daarvoor

| 19-07-2009

 

| 11-07-2009

| Video

Omroep Flevoland was destijds op ‘plaats delict’ en schoot de onderstaande videobeelden, welke zowel de hevige bluspogingen van de brandeweerlieden als de enorm onverwachte ervaring van een ooggetuige wisten vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.