Persbericht | Toekomst door kinderogen

Persbericht

Gennep, 22 maart 2009 – Je eigen kippenhok in de tuin van je cottage, waar je ’s ochtends na het opstaan zelf verse eitjes kunt halen. Lekker onder de bomen chillen in een hangmat of met vriendjes, broertjes en zusjes vakantie vieren in je eigen tent of woonwagen bij de cottage. Of snorkelen in de Aqua Mundo waar je kunt zwemmen tussen echte vissen. Het is een kleine greep uit de talrijke ideeën die kinderen hebben over het ‘Park van de Toekomst’. Een thema waarover Center Parcs dit weekend met een kinderforum van vijftien enthousiaste kinderen brainstormde. Samen met ruim 3000 ‘Best Friends’ van Center Parcs kwamen zij bijeen in Het Heijderbos om elkaar te inspireren over hoe de toekomst van Center Parcs er in hun ogen uit moet zien.

Kinderen kregen volop gelegenheid hun stem te laten horen over hoe ‘Het Park van de Toekomst’ in hun ogen gestalte moet krijgen. Onder begeleiding van actrice en zangeres Kim Lian van der Meij – presentator van kinderzender JETIX – en Jean Henkens -bioloog en landschapsarchitect van Center Parcs stond een bijzondere brainstormsessie op het programma, waarbij het kinderforum naar hartenlust ideeën kon uitwisselen. Zo waren in een speciale inspiratiekamer visualisaties te zien van recreatieconcepten over de hele wereld. De vele originele en creatieve ideeën die hiervan het resultaat waren, vertaalden de kinderen met hulp van een tekenaar in beelden die het Park van de Toekomst tastbaar maken. De uitkomsten van deze brainstorm worden gebruikt als inspiratie bij parkuitbreidingen en bij de bouw van nieuwe parken.

Vakantie vieren in je eigen huisje

Zo is wonen in een eigen huisje, tent of zelfs in een echte woonwagen achter de cottage – dus wél met je ouders, maar toch spannend – voor veel kinderen dé manier om vakantie te vieren. Ook kwamen zij op het idee cottages af te schermen en het terrein in te richten als een wilde tuin, waar biggetjes, kippen, konijnen en herten vrij kunnen rondlopen. Of als een kinderboerderij waar je tijdens je verblijf in het park je eigen pony of paard kunt verzorgen. Ook op de vraag hoe zij graag willen slapen, hadden de kinderen een origineel antwoord. Wat te denken van slapen in een soort van groot konijnenhol half onder de grond of overnachten in je eigen uitkijktoren op je huisje, met een telescoop waarmee je de dieren kunt bekijken. Ook waren er suggesties voor allerlei avontuurlijke en spannende activiteiten. Zoals spannende geluiden onder water in de Aqua Mundo, donder en bliksem, nóg meer spannende glijbanen, zwemmen in verschillende kleuren water, een waterdoolhof of in een zwembad waar je omringd wordt door kleurrijke koralen, vissen en andere zeedieren.

De toekomst van Center Parcs

Ruim 3000 gasten van Center Parcs kwamen dit weekend bijeen in Het Heijderbos. Tijdens verschillende bijeenkomsten wisselden zij met Center Parcs van gedachten over de toekomst van de organisatie. Zo stond een mini-expositie op het programma met als thema ‘The Future of Center Parcs’, waar impressies te zien waren van allerlei bestaande en nieuwe projecten. Van het Park van de Toekomst – het nieuw te bouwen parken Le Domaine des Trois Forêts in de bosrijke omgeving van Moselle in Frankrijk – tot park Le Lac d’Aillette, dat bekend staat als het grootste toeristische project van Europa. Verder maakten de gasten kennis met de Eden cottages – de nieuwste generatie cottages van Center Parcs – en nieuwe, baanbrekende recreatievormen, zoals woonboten en Tree Houses.

“Center Parcs vindt de mening van haar meest trouwe gasten – die Center Parcs immers als geen ander kennen – erg belangrijk. We zijn dan ook erg trots dat we in de afgelopen week hun gastheer mochten zijn. Het was een bijzondere gebeurtenis, want we waren letterlijk ‘onder vrienden’. Maar liefst 3000 ‘Best Friends’ van Center Parcs – gasten die in de afgelopen jaren hebben bewezen een echte vriend van Center Parcs te zijn – kwamen bijeen”, vertelt James Mennekens, Managing Director van Center Parcs. “Mede dankzij dit vertrouwen staan ruim 10.000 medewerkers van Center Parcs elke dag weer klaar om de ruim drie miljoen gasten die onze parken jaarlijkse bezoeken een onvergetelijke vakantie te bezorgen.”

– EINDE PERSBERICHT –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.