Persbericht : Sunparks plant vlag op Landal Parc Sandur

– PERSBERICHT –

Stichting RecreatieParc Sandur komt tot overeenstemming met Center Parcs Europe

Rotterdam, 23 november 2009 – Center Parcs Europe heeft met het bestuur van Stichting RecreatieParc Sandur en haar certificaathouders overeenstemming bereikt over het onderbrengen van het park in het portfolio van Sunparks. Dit gebeurt met ingang van 1 januari 2011. Door deze overeenstemming gaan de verhuurbemiddelings- en sales en marketing activiteiten van dit prachtige Drentse park over van Landal GreenParks naar Center Parcs Europe. Deze verandering heeft geen consequenties voor gasten die reeds een boeking voor Parc Sandur hebben gemaakt.

Bij de overname van Sunparks door de Pierre & Vacances / Center Parcs Group, in april 2007, gaf de directie van de Groep al aan dat ze versneld wilde groeien in het 4-sterrensegment van de markt. Christophe Jeannest, CEO Tourism Activities van de Pierre & Vacances / Center Parcs Group spreekt dan ook over een logische stap.

Perfecte aanvulling
“De overname van het managementcontract van Parc Sandur sluit naadloos aan bij onze ambitie om Sunparks uit te bouwen tot Europees marktleider in haar segment.” James Mennekens, Managing Director van Center Parcs Europe vult aan: “Dit doen we door het bestuderen van nieuwe projecten en mogelijke acquisities van bestaande parken, maar de belangrijkste focus voor groei ligt op het overnemen van managementcontracten. Parc Sandur voldoet aan al onze kwaliteitseisen. Het ligt op een steenworp afstand van een interessante stad, Emmen. Het ligt op een 40 hectare groot, natuurlijk terrein met daarop 333 goed geoutilleerde bungalows, beschikt over een overdekt zwembad en is gelegen aan een uitgestrekt recreatiemeer van 130 hectare. Verder beschikt het park over restaurants, een supermarkt, een sportcentrum en indoor speelparadijs. En zeker niet onbelangrijk, er werken enorm gemotiveerde en servicegerichte mensen in Parc Sandur. Het park past dan ook perfect in het portfolio van Sunparks”, aldus Mennekens.

Partnership gericht op uitdagende toekomst
Ook voorzitter Peter Toelen van de Stichting RecreatieParc Sandur is zeer tevreden met de samenwerkingsovereenkomst met Center Parcs Europe. “Wij zijn onder de indruk geraakt van de creativiteit, innovatie en marketingkracht van het concern. Wij hebben de afgelopen maanden mogen ervaren dat de gepresenteerde toekomstvisie voor een nieuw partnership met ons park door het management van Center Parcs Europe ondersteund wordt middels duidelijke voorstellen en commitments. Ook maakt Sunparks gebruik van de kwalitatief uitstekende centrale backoffice-voorzieningen van Center Parcs Europe. Bovendien profiteert Sunparks van de ruime ervaring van Pierre & Vacances die op dit moment de verhuur verzorgt voor zo’n 31.800 eigenaren van tweede woningen. Binnen onze stichting bestaat dan ook veel vertrouwen in de toekomst van ons park onder het merk Sunparks, zo is vrijdag 20 november gebleken tijdens onze certificaathoudersvergadering. Bovendien wordt de komende jaren door Center Parcs Europe veel geïnvesteerd in de groei van Sunparks en daar kunnen wij als eigenaren / investeerders in recreatiebungalows beslist ons voordeel mee doen.

Internationale expansie
Sunparks is een internationaal merk met twee parken in Nederland, vier in België en twee in Duitsland. Sunparks parken liggen in een natuurlijke omgeving en bieden de beste voorzieningen in het 4-sterren segment in de markt. Vanuit de parken zijn altijd toeristisch aantrekkelijke gebieden te ontdekken. Gasten van Sunparks kunnen besluiten op het park zelf te recreëren, waarvoor tal van – overdekte – voorzieningen aanwezig zijn, maar het park ook gebruiken als uitvalsbasis voor uitjes in de omgeving. Sunparks presenteert zich niet voor niets met de slogan ‘In the middle of everywhere’.

Mark Haak Wegmann, Chief Development Officer: “Nu Sunparks profiteert van de schaalgrootte én de vakkennis van Center Parcs Europe kan het sneller uitgroeien tot Europees marktleider in haar segment. Het is onze doelstelling om in elk interessant toeristisch gebied in Europa een park van Sunparks te realiseren.

Over Sunparks

Sunparks is een dochter van Center Parcs Europe. De omzet van Center Parcs Europe bedroeg in het boekjaar 2008-2009 611,2 miljoen euro. De 21 parken van Sunparks en Center Parcs verwelkomden vorig jaar ruim 3,7 miljoen gasten. Center Parcs Europe is onderdeel van de in Parijs beursgenoteerde Pierre & Vacances / Center Parcs Groep. Pierre & Vacances is marktleider in Europa in vakanties dichtbij huis. De Groep bestaat uit acht elkaar aanvullende producten en diensten: Sunparks, Center Parcs, Pierre & Vacances, Adagio City Aparthotel, Maeva, Residences MGM, Hotels Latitudes en Citea. De Groep beschikt in Europa over 48.300 vakantiehuizen en appartementen en realiseerde in het boekjaar 2008-2009 een omzet van 1.451 miljoen euro.

– EINDE PERSBERICHT –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.