Parknieuws | Erperheide-nieuwbouw verhinderd door landbouwer

Met welgeteld 12 hectare, met zo’n 75 geplaatste cottages, moest het een welgevormde uitbereiding vormen voor Center Parcs de Erperheide in het Belgische Peer. Destijds lagen er plannen op tafel om het aantal Kindercottages van het park op te krikken, men had daarbij ook de zinnen op nieuwe cottages gezet ,welke ‘ideaal’ geschikt zouden moeten worden voor gezinnetjes. Prima geschikt voor dit park, welke juist een vrij hoog family-gehalte kent. Vermoedelijk zou het gaan om een uitbereiding van het aanbod in de nieuwste cottagetypes, zo wilde men naar alle waarschijnlijkheid uitbereiden met 75-tal Eden cottages. Echter stak de plaatselijke landbouwer daar zijn ‘hooivork’ voor, hoe en wat, en hoe dit precies verliep, valt te lezen in het onderstaande artikel, afkomstig van Hbvl.be

l Artikel
l Hbvl.be

Normaal zou de uitbreiding met 12 hectaren en 75 bungalows in Center Parcs Erperheide al een feit moeten zijn, maar bij het verwerven van de nodige gronden liep het spaak tussen de stad en landbouwer René Leyssen.
Leyssen vindt het huidige onteigeningsbedrag van 117.750 euro voor zijn 3 hectaren naar recreatie omgevormde landbouwgrond veel te laag.

“De onderhandeling begonnen in 2007. Een bemiddelaar stelde toen 200.000 euro voor. Veel te weinig, als je uittelt wat het als afzonderlijke bouwplaatsen zou opbrengen. Dan kan ik beter zelf iets beginnen. Toen startte de stad de onteigeningsprocedure en werden de gronden geschat op slechts 117.750 euro.”

Spel
Leyssen was al menige keer het gespreksonderwerp op Peerse gemeenteraden. “Dwarsligger noemen ze mij. Maar ik heb niets tegen die uitbreiding van het park, niets tegen die extra werkgelegenheid, ik wil enkel een correct bedrag voor mijn grond. Er zijn nog mensen geïnteresseerd om daar recreatie te beginnen.”

Leyssen, die als raadslid zetelt in de Open VLD-fractie van de gemeenteraad van Meeuwen-Gruitrode, speelt naar eigen zeggen geen politiek spel. Peers oppositieraadslid Kathleen Soors, ook Open VLD, wierp het onderwerp op tijdens de recente gemeenteraad. “Door het geknoei van de stad heeft Center Parcs heel wat tijd verloren. In plaats van met alle partijen te onderhandelen over een oplossing, heeft de onteigeningsprocedure tegen de stad én tegen de uitbreiding gewerkt.”

l Bron en het gehele artikel
Hbvl.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.