Nonna’s wordt lekker en daarmee Pasta (Pizza en ijs!) | Blader hier de menukaart alvast door.

Pizza, nog heel eventjes wachten nog Pizza! Maar dat wachten wordt aanstaande 9 december smakelijk beloond! Aankomende week is het namelijk zover; op De Vossemeren gaan twee nieuwe horeca-outlets open. Het koloniale Grand Cafe nodigt je dan weer uit voor een bakkie pleur. Maar ook Nonna’s ziet voor het eerst haar zonnige levenslicht. En daarmee zit het er voor De Vossemeren even op. Er mag gesnift en gesnikt worden, maar 1 schrale troost, nog voor de kerst ziet alles er dus picobello uit! We vertelde al eerder dat Nonna’s wel even iets meer moest worden dan een willekeurig pizzaria’tje en nu we het menu gezien hebben weten we dat zeker. Dat ging te snel; we hebben het k(l)eurige menu’tje van de charmante Nonna’s al in onze mailbox ontvangen, hieronder gaan we samen met jullie even lekkerbekken!

Nonna’s moest vers worden, dat wisten we. Ook dat er gewerkt gaat worden met echte producten en niet zomaar halffabricaten van de Carrefour van 10kilometer verderop. Pasta’s worden worden met bloem en water gemaakt en daarna dun gesneden en het is afgelopen met de pizzapodems die niet onderdoen voor je schoenzool. Alles is puur, vers en eerlijk. Nonna, de charmante ‘signora’ is daar verantwoordelijk voor. Letterlijk en figuurlijk, want het blijft niet bij een denkbeeldig verhaal. Ze gaat je straks ook ontzettend welkom heten in haar restaurant. Mocht je met je talenknobbel niet verder komen dan België; Nonna is vrijvertaald ‘Oma’. Dat is nou storytelling die smaakt naar nog meer!

Het geheime ingrediënt is liefde. 
De creatieve breintjes van Albron waren alles behalve inspiratieloos. Het menu staat naast pizza’s, pasta’s en antipasta’s, boordevol met de historische kiekjes van Nonna. Je ziet er trouwen, boottripjes maken in een gondel en vooral eten. En eten maken! Voor de leuk heeft ze ook vanalles bij de gerechten gekrabbeld, want dat is Nonna, die wil je nog even persoonlijk vertellen hoeveel liefde er wel niet in haar gerechten zit.

Schermafbeelding 2013-12-07 om 10.12.10

‘Welkom in het zonnige zuiden’, zo opent de menukaart. Alles wijst erop dat Nonna ook echt in het restaurant woont, leeft, kookt en doet. ‘Mia casa e tua casa’, staat in de inleiding. ‘.. we slapen in het bed dat aan het plafond hangt. Voordat de gasten komen hijsen we het bed omhoog’, zoals we al zeiden gaat dit straks een aardige eyecatcher worden zo boven de bar! Tussen neus en lippen door vertelt ze dus eigenlijk dat het voormalige Pizza e Pasta-restaurant op een lekkere manier en zo budget-wise mogelijk is opgetuigd tot een pizzaria met een verhaal en een extra sfeertje. Dat verklaart bijvoorbeeld ook dat de lampen in het restaurant nog altijd dezelfde armaturen zijn, maar alleen met nieuwe kapjes.

De menukaart is verder drietalig; Nederlands, Frans en Engels (zo er is ook een Engelstalige inleiding). Italiaans is opvallend afwezig, maar dat zou wel teveel grap zijn geworden. Al snel wordt duidelijk; van die plaatjes links en rechts krijg je honger. Alles is sfeervol met een licht Italiaans (zonnig) tintje gefotografeerd. Af ten toe is er ‘Hey, go Peppies way’ bij de menu’s gekrabbeld, dat zijn de favoriete gerechten van Giuseppe, de man van Nonna. Je ziet het, wij zijn al aardig opgeslokt in dit stukje storytelling met (pizza)bodem!

Schermafbeelding 2013-12-07 om 10.13.37
Kijk, dit zijn die favorites van Peppe. Als dit geen thematisch bolognese sausje is!

Pick your pasta.
Pasta-eter? Mooi! Hier is het namelijk niet 1 soort pasta, saus en daarmee pasta. Nee, je kunt kiezen uit je favoriete pasta (tagiatelle, spaghetti of penne) en kunt dat combineren met 1 van de vier verschillende sauzen! Pick you pasta! Voor jullie en ons gemak hebben we de prijzen vergeleken met de minder ‘smaakvolle’ pizzaria bij jou en ons om de hoek. En we kunnen zeggen, het valt enorm mee. Je kunt trouwens ook letterlijk even ‘een kijkje in de keuken’ komen maken. De open keuken is op zichzelf al uitnodigend en laat je op de werkknuistjes kijken, maar de menukaart nodigt je nog verder uit. ‘Kom maar kijken in de keuken, want we maken de hele avond verse pasta’. En verzekert wordt je ervan dat de pasta vers is; ‘Bij Nonna worden de pasta’s vers gemaakt van fijn gemalen bloem, verse eieren en water’!

Pizza – even wachten nog – Pizza! Maar tijdens dat ‘even wachten nog’ kun je gaan kijken hoe de ‘Mario’s’ de pizza’s bruin, krokant en vooral zelf bakken, rollen en draaien! We durven niet met zekerheid te zeggen of het aanbod nu vergroot of geslonken is, maar de favorieten zitten er weer bij; Margharita, Salmone, Shoarma en Tonno! Beetje extra pit, dan bestel je de Condimente Calde voor 2 euro. Daarbij topping je je eigen pizza nog een beetje meer!

Schermafbeelding 2013-12-07 om 10.12.43
Antipasta? Ook dat hebben ze; zoals je ziet lekker opgediend!

Het is trouwens niet alleen pasta en pizza. Nee, want niet iedere pizzaria opent in een pandje waar eerder een Grill (Family Grill/The Grill) heeft gezeten. Onder ‘Nonna Grigla’ vind je dus ook andere ‘neusjes van de zalm’, letterlijk zelfs bij Salmone con Limone (Zalm met Citroen, dille en spinaziesaus). Met Italiaans tintje, dat dan weer wel!

Voor diegene die nog plek over hebben voor een toetje. 
Wij verheugen ons in ieder geval alvast op de Tiramisu! Want die staat tussen het 3D Jungle Dessert (het normale Kinder-ijs-menu’tje, inclusief 3D-bril, die ze in alle restaurants opdienen) en de Aloha, een zomers ijsmannetje met snoepketting. Maar allemaal leuk en aardig, maar 1 ding hebben ze ook delizioso ghiaccio. Want een beetje pizzaria, heeft echt lekker schepijs! Vanuit een koddige Piaggio kun je alle soorten ijs krijgen! Voor 1 euro heb je al een bolletje, en het volgende bolletje en het bolletje daarop!

Blader ‘um hieronder op je Italiaans gemakje door.
Honger gekregen? Om een lang verhaal, heel kort te maken, verlekker hieronder alvast digitaal, want dit is ‘um de menukaart van Nonna’s Pizza e Pasta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.