Het weekend van Sinterklaas op Center Parcs De Eemhof

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover; het heerlijk weekendje was gekomen! Ik ging samen met mijn papa en mama naar ‘Het Weekend van Sinterklaas’ op Center Parcs De Eemhof! Ik had hier al een tijd naar uitgekeken! Sowieso omdat Sinterklaas kwam én Pakjesavond eraan zat te komen, maar ook om een weekend plezier te maken.

We kwamen rond 3 uur aangereden bij De Eemhof. Daar stond al een lange rij met auto’s, maar het wachten was hélemaal niet erg. Er liepen een hoop Pieten rond die pepernoten kwamen brengen én ons hielpen bij het inchecken. Bij het inchecken kreeg ik een knutselschoen en een tasje. Leuk, leuk! In het tasje zaten allerlei dingen: kleurpotloden, lijm, maar ook een ‘knipkaart’. Die zou je nodig hebben op de dagen die nog gingen komen.

002

In het huisje lag een jutte zak, zo-eentje zoals de Pieten ook altijd bij hebben, klaar met nog vééééél meer verrassingen! Chocolade letters, pepernoten, leuke boekjes (o.a Donald Duck, Tina) en voor mama en papa zat er ook een boekje in. En vergeet ik bijna nog: de mooie kaart van Sinterklaas, die ons welkom heette én ook op tafel klaarlag.. Ik ben gelijk aan het knutselen gegaan om mijn schoentje zo mooi mogelijk te maken. En mama en papa hebben terwijl ik bezig was, de auto leeggehaald. 🙂

003

Die avond gingen we nog pizza halen. Mmmm, lekker, lekker! We liepen over de Market Square (mama heeft me even geholpen met dit moeilijke woord!) en kwamen strobalen, cadeautjes en bordjes al tegen voor de volgende dag. Spannend! Ik was best zenuwachtig al voor de intocht én ben heel het jaar lief geweest. Ik moest dan toch wel een cadeautje krijgen van Sinterklaas?

006deeemhofsintweekend2015

Zaterdagochtend…  … wat waren we vroeg wakker. Uit zenuwen! Want Sinterklaas kwam ongeveer rond 10 uur in de haven van Marina De Eemhof aan. Met zijn échte pakjesboot. We waren al vroeg in de haven én daar waren Kim-Lian van der Meij en Jochem van Gelder al aan het oefenen. Ik kende ze van televisie. Maar brr, wat was het koud die dag! Het waaide écht heel erg hard, maar gelukkig had mama mijn handschoenen ingepakt.

001

Om 10 uur begon het dan echt. Nog spannender! Kim-Lian, Jochem én heel veel pieten begonnen ons al warm te maken. Daarna zag ik de boot (wat was ‘ie groot én mooi!) al in de verte aankomen. Kim-Lian en Jochem vertelden dat de sleutel kwijt was van het Sint-huis.. Ojee, dat betekende dat de pieten ook niet bij de pakjes konden. Oei! Ze hadden al snel een smoes verzonnen, zodat Sinterklaas toch niet naar zijn huis zou gaan. Wat ze verzonnen? Sinterklaas mocht bij Jochem logeren én Kim-Lian paste wel op de pakjes. En al die pieten? Die mochten bij de kindjes op het park slapen. Phoe, gelukkig opgelost!

007deeemhofsinterklaasweekend2015

Toen de boot eenmaal in de haven lag en Sinterklaas van boord was, begon het feest dan écht! Sinterklaas, Sinterklaas! We zongen alle liedjes die we kenden én zwaaiden. De pieten haalden de pakjes uit de boot. Het ging allemaal goed. Alleen moest Kim-Lian nog vertellen dat de sleutel kwijt was. Als dat maar goed ging.

008deeemhofsintweekend2015

Maar.. wat zag ik daar? Een piet met een pakje in de vorm van een sleutel. Wat hadden die gekke pieten nu weer gedaan? Ze hadden de sleutel ingepakt! Gelukkig kon Sinterklaas nu lekker naar zijn eigen huis toe, zo kon hij wat uitrusten van z’n lange reis. Fijn.

009deeemhofsintweekend2015

Die middag zijn we gelijk naar het Sinterklaas-huis gaan kijken. Daar konden we Sinterklaas een handje geven en in de Kinderboerderij konden we naar zijn paard. En ook nog leuk knutselen. Omdat we al zoveel gedaan hadden, had ik al snel genoeg ‘knipjes’ op mijn knipkaart. Daarom mocht ik een sleutel gaan halen bij de échte sleutelpiet.

0010deeemhofsintweekend2015

Dat was de reserve-sleutel van het Sint-huis! Als Piet de sleutel dan weer kwijt zou raken, kon hij ‘um altijd nog bij mij lenen :). Slim hè. Daarna ben ik nog naar Inpak-Piet én Schilder-Piet geweest. Inpakken ging héél erg goed. Eentje zei dat ik ze wel mocht helpen later. En Schilder-Piet vond me een échte schilder! Later ben ik ook nog bij Schmink-Piet geweest en heb pepernoten gebakken bij Nonna’s. Wat waren ze goed gelukt. Ze was écht suuuuper lekker! Zeker omdat ze nog een beetje warm waren.

0011eemhofsintweekend

En toen.. .. het werd steeds donkerder buiten..  ..was het tijd voor pakjesavond! Sint en Piet waren ons niet vergeten en zijn langs geweest met hele, hele, hele grote zak! Die stond buiten al klaar. Ik ben blijkbaar lief geweest, want ik had zoveel cadeautjes!

005eemhofsintweekend

De volgende dag konden we weer alle activiteiten doen. Ik liet mezelf weer schminken en ging naar de Pieten Bingo. En ik had ook nog een ‘Bingoooooo’ ook! Ik heb de nieuwe Orry-knuffel uitgezocht, die wilde ik al zo graag hebben. S’middags hebben we Sinterklaas uitgezwaaid. Samen met alle andere kinderen en hun ouders genoten we ook van de Pietenfanfare! Ze waren goed én speelden leuke muziek en wat zongen zo mooie Sinterklaasliedjes! Na dit allemaal moesten we toch écht inpakken en richting huis. Maandag moest ik weer naar school, maar had zo wel heeeeeel veel te vertellen in de kring.

Het was een heeeeeel leuk weekend: alle activiteiten waren even leuk! Ik hoop stiekem dat het volgend jaar weer is, een weekend vol met Sinterklaas en pieten! Dus Center Parcs, als jullie dit lezen, van mij mag het volgend jaar weer, hoor! Bedankt voor dit hele leuke weekend! Dit ga ik nooit meer vergeten.

Groetjes, Dewi (8 jaar)

Namens Eigen Center Parcs willen wij iedereen bedanken die dit fantastische weekend mogelijk hebben gemaakt: alle medewerkers, organisatoren én uiteraard Sinterklaas en zijn Pieten. Wat hebben jullie ervoor gezorgd dat alle kinderen én hun ouders een onvergetelijk weekend hebben gehad! En ookal is de Sint alweer naar Spanje vertrokken, dit zal ons nog lang heugen! Nogmaals super bedankt iedereen!

sinterklaas-weekend-logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.